1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
19. september 2018 21:00 Champions League 2018/19 Gruppe F

Dommer: Daniele Orsato (Italia). Tilskuere: 40 111.

Oppsummering

City gikk på et overraskende hjemmetap i premieren i denne sesongens Champions League. Fra tribunen måtte Pep Guardiola se de lyseblå tape 1-2 for franske Lyon.

Pep Guardiola måtte sitte på tribunen i Citys første kamp i Champions League denne sesongen, etter å ha kjeftet på dommeren i kvartfinalen mot Liverpool i samme turnering forrige sesong. Fra orkesterplass fikk han dermed se City gå på et ganske så overraskende hjemmetap mot franske Lyon, med blant annet tidligere City-spiller Jason Denayer på laget.

Mens Shaktar Donetsk og Hoffenheim tidligere på kvelden delte poengene i samme Champions League-gruppe, skulle det være franske Lyon som trakk det lengste strået i Manchester, mye takket være forsvarsblemmer i City-forsvaret.

Benjamin Mendy var fortsatt ikke å se på banen, etter at han måtte stå over lørdagens kamp mot Fulham på grunn av det som karakteriseres som en mindre skade. Det betydde at Fabian Delph fikk fortsette som venstreback, mens Aymeric Laporte og John Stones utgjorde stopperduoen, i tillegg til at Kyle Walker bekledde rollen som høyreback. Fernandinho hadde som vanlig den defensive midtbanerollen, mens David Silva og Ilkay Gündogan utgjorde den sentrale midtbanen, sammen med nevnte Fernandinho. Ikke uventet var Raheem Sterling og Bernardo Silva å finne på hver sin kant, men noe som kanskje var litt mer uventet var at Sergio Agüero var blitt vraket til fordel for Gabriel Jesus.

Kampen skulle starte ganske jevnt, men det var hjemmelaget City som skulle få den første sjansen i kampen etter at 17 minutter var spilt. Et høy ball ble slått inn mot bakerste stolpe og landet på hodet til Aymeric Laporte, som fra spiss vinkel headet i den nærmeste stolpen!

Gjestene Lyon skulle få ballen i mål etter 24 minutter, men City-fansen kunne puste lettet ut da assistentdommeren sto med flagget i været og signaliserte offside. Det skulle vise seg å være et skremmeskudd, og bare minutter etter skulle Lyon ta ledelsen – uten at det kom noe offsideflagg og reddet City. Fabian Delph må ta på seg mesteparten av skylden for målet, etter en horribel inngrepen – eller snarere mangel på inngrepen. En ball ble slått inn i feltet og Delph trengte bare å sende den vekk med et enkelt spark, men engelskmannen bommet på ballen, som dermed passerte rett forbi ham, og til Maxwell Cornet som med et presist skudd sendte ballen til side for Ederson. 1-0 til Lyon og Fabian Delph kunne ikke gjøre annet enn å fortvile over sin egen tabbe.

Et par City-skudd som forandret retning, men likevel ikke ble altfor farlige, var det nærmeste de lyseblå kom mål etter dette, og i stedet for utligning, skulle Lyon to minutter før pause gå opp i 2-0! Fernandinho ble fratatt ballen i farlig posisjon av Nabil Fekir, som deretter tok kula med seg og med et presist skudd inne ved stolpen sendte gjestene fra Frankrike opp i 2-0! Slapt av Fernandinho, og Ederson var sjanseløs.

Fra tribuneplass måtte altså Pep Guardiola se City ligge under 0-2 til pause, og det var liten tvil om at noe måtte gjøres. City gikk over til å spille med tre bak i andre omgang, noe som betydde at Fabian Delph gikk fram på midtbanen. Etter hvert kom både Leroy Sané, Sergio Agüero og Riyad Mahrez inn, men det var likevel Lyon som var utrolig nære å gå opp i 3-0 etter 61 minutter da Lyons Depay kom alene med Ederson og fikk avsluttet. Citys brasilianske sisteskanse fikk kastet seg ned og fikk såvidt fingertuppene på ballen, slik at den havnet i stolpen og ut i stedet for stolpen og inn. En diger sjanse for Lyon, og en strålende redning av Ederson!

Og så skulle reduseringen komme. Leroy Sané hadde et meget friskt innhopp etter at han kom inn i stedet for Ilkay Gündogan, og stelte i stand mye trøbbel for Lyon-forsvaret. Etter 67 minutter tok han seg ned til dødlinja og la tilbake i feltet der Bernardo Silva ventet. Han satte ballen i det lengste hjørnet, og dermed var det City-fansen håpet skulle bli en imponerende opphenting i gang. 1-2!

City satte da også et visst trykk på Lyon mot slutten av kampen, men greide ikke å skape de helt store målsjansene. Tre og et halvt minutt på overtid blåste dommeren av kampen, og dermed var det et faktum at City innledet sesongens Champions League med å tape. De lyseblå leverte på ingen måte noen veldig imponerende forestilling, men har heldigvis fem kamper igjen å spille i Champions League-gruppespillet. Mye kan fortsatt skje.