2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
27. november 2018 21:00 Champions League 2018/19 Gruppe F

Dommer: Gianluca Rocchi (Italia). Tilskuere: 56 039.

Tidslinje

Oppsummering

Manchester City er videre til sluttspillet i Champions League etter å ha spilt 2-2 borte mot Lyon i Frankrike, og ligger også godt an til å vinne gruppa.

To ganger tok Lyon ledelsen over Manchester City, men begge svarte Pep Guardiolas menn umiddelbart, noe som sørget for 2-2 og poengdeling i neste siste gruppespillkamp i Champions League i kveld. City visste at ett poeng ville være nok til å sikre avansement til sluttspillet i Champions League, og dersom ikke Hoffenheim vant sin kamp hjemme mot Shakhtar Donetsk i Tyskland, ville City være videre uansett. Etter å ha ligget under to ganger greide Pep Guardiolas nettopp ett poeng mot Lyon, men i og med at Hoffenheim til slutt tapte 2-3 for ukrainerne, ville City vært videre selv med tap. Et tap ville imidlertid ha gjort utgangspunktet før siste kamp vanskelig med tanke på å ta gruppeseieren, noe som kan sikre enklere motstand i åttendedelsfinalen. Da ville nemlig Lyon ha lagt foran City på innbyrdes oppgjør, noe som betydde at Lyon ville vunnet gruppa med seier i siste kamp mot Shaktar Donetsk. At først Aymeric Laporte utlignet til 1-1 og så Sergio Agüero til 2-2, noe som sørget for poengdeling, gjør imidlertid at City nå ligger på ti poeng, tre poeng foran Lyon når én kamp gjenstår. Det eneste som kan frata City gruppeseieren er dersom Pep Guardiolas gutter taper hjemme mot Hoffenheim i siste kamp, samtidig som Lyon vinner borte mot Shaktar Donetsk. Det virker imidlertid ikke særlig sannsynlig, og i stedet kan nå det ukrainske laget ta seg videre til sluttspillet ved å slå Lyon i siste kamp og dermed passere dem.

Pep Guardiola kunne på grunn av skadeproblemer ikke ta med seg sin aller beste tropp til Frankrike i kveld. I tillegg til både Kevin De Bruyne og Benjamin Mendy har både Bernardo Silva, Ilkay Gündogan og Gabriel Jesus pådratt seg mindre skader, noe som gjorde at det ikke ble like enkelt å komponere midtbanen i dag. Raheem Sterling fikk en mer sentral rolle på midtbanen enn vanlig, og var ikke like komfortabel med dette som han vanligvis er ute på kant. Der spilte nemlig Riyad Mahrez, og hvis vi i tillegg nevner Leroy Sané på motsatt kant og David Silva og Fernandinho sentralt, har vi hele angrepsrekka – selvsagt i tillegg til Sergio Agüero på topp. Med Benjamin Mendy ute hadde mange kanskje trodd at Fabian Delph ville vikariere på venstreback, slik han gjorde på lørdag mot West Ham, men i stedet ble det ukraineren Oleksandr Zinchenko som fikk muligheten til å overbevise fra start. I midtforsvaret ble høstens mest brukte stopperduo – Aymeric Laporte og John Stones – valgt, mens Kyle Walker spilte på sin faste plass på høyreback. Ederson voktet som vanlig buret.

City sto med åtte strake seiere før kveldens vanskelige borteoppgjør mot laget som ligger på andreplass i den franske ligaen, og har spilt fenomenal fotball i hele høst. Mot Lyon i kveld slet imidlertid de lillakledde fra Manchester stort i den første omgangen, og kunne faktisk ha lagt under med flere mål til pause. Lyon virket nemlig meget farlige og brente flere gigantiske muligheter.

Etter bare fem minutter spill var det bare tilfeldigheter at en corner fra hjemmelaget ikke landet på hodet til Lyons Ferland Mendy, som fra kort hold ville hatt en enkel jobb med å stange inn 1-0. Franskmannen bommet rett og slett på ballen da han skulle heade, og i stedet traff ballen Oleksandr Zinchenko, og City til slutt klarert.

Og apropos å ikke treffe ballen rett foran mål – etter 13 minutter skulle hjemmelagets Memphis Depay få en minst like stor mulighet til å sette ballen i mål fra kort hold etter en ball som ble spilt inn fra kant. Heldigvis for City bommet rett og slett Depay på ballen foran blank goal, og dermed slapp gjestene fra Manchester nok en gang med skrekken.

Og utrolig nok skulle hjemmelaget etter halvtimen spilt få en enda større mulighet, men der de slet med å få avsluttet. Lyon kontret, anført at tidligere nevnte Mendy som stormet opp langs venstresiden, og til slutt fikk slått ballen hardt inn foran mål. Der ventet ivorianske Cornet, som burde ha avsluttet med venstre, men i stedet nærmest bare ble truffet av ballen. Han skulle imidlertid få en sjanse, men skled da han skulle avslutte fra fem meter, samtidig som Laporte fikk kastet seg inn med sklitakling. Det gjorde at ballen gikk over mål, såvidt via kneet til Laporte. En sjanseløs Ederson lå bare og sprellet på bakken, og kunne ikke gjøre annet enn å takke høyere makter for at det fortsatt sto 0-0.

Og de samme maktene må ha også ha stått på Edersons og Citys side like før pause. Et høyt innlegg fra Depay inn i feltet endte hos Cornet, som denne gangen fikk avsluttet på hel volley. Ballen gikk ned i bakken og opp i vinkelstolpen og så ut igjen! Nok en gigantisk mulighet for hjemmelaget, som faktisk kunne ha ledet 4-0 til pause, mens City ikke hadde mer enn halvsjanser i den første omgangen.

I den andre omgangen skulle Pep Guardiolas lag imidlertid komme langt mer med i kampen, men til tross for det var det vertene som tok ledelsen ti minutter ut i omgangen. Oleksandr Zinchenko var ikke tett nok opp i nevnte Cornet, som med en fantastisk avslutning fra 20 meter curlet ballen opp i det lengste krysset, bak Ederson som strakk seg så lang han var, men likevel ikke rakk opp. Dermed 1-0 til Lyon, absolutt ikke ufortjent, sett ut fra sjansestatistikken.

Dette gjorde heldigvis at City-spillerne våknet, og få minutter senere skulle Sergio Agüero få en kjempesjanse til å utligne etter innlegg fra Riyad Mahrez. Headingen var Sergio Agüero var hard, men ikke altfor godt plassert. Keeper Lopes skal likevel ha honnør som fikk kastet seg og reddet.

City fortsatte likevel å holde trykket oppe, og det skulle lønne seg. Et frispark nær sidelinja ble slått inn i feltet av Raheem Sterling. Ballen landet på hodet til David Silva, som stusset den videre bakover. På bakerste dukket Aymeric Laporte opp, og på samme måte som mot Wolverhampton tidligere i høst fikk franskmannen stanget inn 1-1 med et nydelig hodestøt!

Kort tid etter kunne det faktisk ha blitt 1-2 da Lyons keeper holdt på å rote et skudd fra Leroy Sané inn i eget mål, men han greide å fange ballen igjen akkurat på streken.

Og i stedet for 1-2 skulle det ble 2-1 og ny ledelse til hjemmelaget. 81 minutter var spilt da et perfekt gjennomspill til Maxwell Cornet, som befant seg helt på offsidegrensa, plutselig gjorde at spissen var alene med Ederson. Skuddet gikk såvidt forbi Citys sisteskanse og i mål, og dermed hadde altså hjemmelaget gjenkapret ledelsen.

Det var imidlertid ikke lenge Lyon-fansen skulle få være i paradis, for bare litt over et minutt etterpå skulle City nok en gang utligne, også denne gangen takket være et hodestøt. Riyad Mahrez’ corner ble slått presist inn i boksen, der hvem andre enn Sergio Agüero ventet! Argentineren timet opphoppet rett foran en Lyon-forsvarer, og med siden av hodet sendte han ballen i det lengste hjørnet og i nettet! Dermed 2-2 i Lyon!

To og et halvt minutt på overtid blåste dommer Gianluca Rocchi av kampen, noe som altså betydde at det endte med poengdeling og en stor fordel City i kampen om gruppeseieren. Bare syltynn teori kan frata Pep Guardiolas menn førsteplassen i gruppa, og ett poeng hjemme mot Hoffenheim i siste kamp vil uansett sikre førsteplassen.

Også verdt å nevne er det at Leicester i kveld slo Southampton på straffesparkkonkurranse i en utsatt kamp i ligacupen, noe som betyr at det blir Leicester som blir Citys kvartfinalemotstander i nevnte turnering. Før det venter det imidlertid flere viktige Premier League-oppgjør, først mot Bournemouth førstkommende lørdag.