0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. oktober 2018 21:00 Champions League 2018/19 Gruppe F

Dommer: Carlos Del Cerro (Spania). Tilskuere: 37 106.

Oppsummering

Mens Hoffenheim og Lyon spilte uavgjort 3-3 i Tyskland, sto Manchester City for en knallsterk prestasjon ved å valse over Shaktar Donetsk i Ukraina og vinne 3-0. Det betyr at det nå er City som leder gruppe F i Champions League!

Shaktar Donetsk hadde ikke tapt så langt denne sesongen i Champions League, etter å ha spilt uavgjort i de to første kampene, mot både Hoffenheim og Lyon. I kveld skulle de imidlertid møte sine overmenn i Manchester City, som ble flere hakk for gode. Ukrainerne hadde faktisk aldri tapt på hjemmebane for et engelsk lag i europeiske turneringer (3-0 over Arsenal, 2-0 over Tottenham, 1-1 mot Fulham, 2-1 over Arsenal, 2-1 over Chelsea, 1-1 mot Manchester United, 2-1 over Manchester City), men mål av David Silva, Aymeric Laporte og Bernardo Silva sørget for at den rekken tok en slutt i kveld, og at City fikk hevn for tapet på samme arena i fjor. Den gangen var City riktignok allerede gruppevinner, og stilte med et redusert mannskap. Til dagens kamp stilte Pep Guardiola med et sterkt lag, men lot likevel spillere som Bernardo Silva, Leroy Sané og Sergio Agüero hvile. Det betydde at det ble plass til Gabriel Jesus på topp, mens Kevin De Bruyne gledelig nok var tilbake i startoppstillingen, for første gang siden i mai. Belgieren, som har vært ute siden starten av sesongen etter å ha skadet seg på trening, kom inn mot Burnley i helga, men var altså å finne blant de elleve lyseblå som var på banen i kveld da dommeren blåste i gang kampen. Når det gjelder forsvarsleddet vikarierte John Stones på høyreback, mens Kyle Walker, som sto over helgas kamp mot Burnley grunnet en liten skade, denne gangen var å finne på benken. Det skulle også bli et innhopp mot slutten av kampen for engelskmannen.

En trenger ikke å være noen fotballekspert for å skjønne hva som var Pep Guardiolas taktikk og plan i denne kampen – stå høyt med laget, ha høyt tempo, og jage hjemmelagets spillere. Det var slik City gikk ut fra start i dag, og det skapte da også et enormt City-trykk i den første omgangen der gjestene fra Manchester produserte sjanser på løpende bånd.

Et ball som ble slått bakover av David Silva etter tre minutter var nok egentlig ment som et innlegg, men endte opp på toppen av tverrliggeren. Det var startskuddet for en enorm City-dominanse den første halvtimen, der de lyseblå kunne ha scoret mange mål med mer effektivitet.

David Silva spilte gjennom Gabriel Jesus etter snaue kvarteret spilt, men der Jesus nok burde ha avsluttet på første touch, valgte han å ta ballen med seg, noe som gjorde at keeper Pjatov rakk å komme ut og gjøre seg stor, noe som forhindret scoring. Jesus viste i det hele tatt i kveld at han har litt å gå på før toppformen er på plass.

Halvveis i omgangen skulle Riyad Mahrez få ikke bare én, men to gode muligheter til å sende City i føringen, men mislyktes i begge tilfellene. Den første situasjonen startet med en corner for hjemmelaget som endte med to skudd inne i feltet som begge ble blokkert. Det gjorde at City kunne sette i gang en kontring, der Raheem Sterling traff perfekt med pasningen sin gjennom til Mahrez. Avslutningen med høyrefoten gikk imidlertid like utenfor stolpen.

Bare minuttet etterpå skulle Mahrez få en ny god mulighet til å tegne seg på målscorerlista, etter igjen å bli servert av Sterling. Mahrez tok ned ballen og fikk denne gangen avsluttet med venstre. Skuddet gikk da også forbi keeper, men bak ham hadde Rakitskij plassert seg og forsvarsspilleren fikk forhindret baklengs for hjemmelaget.

City-sjansene fortsatte å komme og trykket ble ikke noe mindre. Etter 28 minutter slo Riyad Mahrez ballen inn i feltet, der David Silva ventet. Avslutningen hans gikk i stolpen, og på returen blåste Gabriel Jesus ballen over mål. Nok en kjempesjanse til City, med det sto fortsatt 0-0.

Men så – etter halvtimen spilt, skulle det uunngåelige skje. City fortsatte å presse, men det var tilfeldigheter i spill som gjorde at et blokkert skudd landet i beina til David Silva. Da kveldens kaptein først fikk muligheten var han imidlertid klinisk, og banket ballen i nettet bak keeper med en presis avslutning. Dermed 1-0 til City!

Fem minutter senere skulle ledelsen bli dobbelt så stor etter en City-corner som ble slått inn i feltet fra Kevin De Bruynes presise fot. Ballen landet på hodet til Aymeric Laporte, som fikk stå ganske så alene da han nesten måtte bøye seg litt for å heade inn kveldens andre scoring. Meningen var nok å heade med pannebrasken, men ballen traff Laporte nærmest midt oppe på hodet, og gikk så i opp i krysset, langt utenfor keepers rekkevidde.

Flere scoringer skulle det ikke bli i den første omgangen, og da andre omgang var i gang, hadde kampbildet snudd. Hjemmelaget hadde faktisk ballen mer enn City i den andre omgangen, men det var likevel de lyseblå som hadde de største sjansene.

Etter 71 minutter skulle det også bli 0-3, signert Bernardo Silva – bare et drøyt minutt etter at han kom inn på banen! Bernardo Silva og Riyad Mahrez kombinerte ute på kanten, før Silva tok med seg ballen mot midten og fra tjue meter sendte ballen i nettet, via stolpen! En nydelig scoring, og mens Mahrez’ gjennomspill var flott, var Bernardo Silvas prestasjon enda bedre.

Flere mål skulle det ikke bli, selv om Raheem Sterling på overtid traff tverrliggeren, og siden det endte 3-3 i oppgjøret mellom Hoffenheim og Lyon, betyr det at City nå inntar tabelltoppen i Champions League-gruppe F, i det vi nå er halvveis i gruppespillet. City (6) ligger poenget foran Lyon (5), mens Hoffenheim og Shaktar Donetsk begge står på 2 poeng.

Nå venter seks dagers hvile før Pep Guardiola tar med seg guttene sine til London for å møte Tottenham på Wembley. Den kampen spilles mandag kveld.