7 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. mars 2019 21:00 Champions League 2018/19 8. delsfinale 2. kamp

Dommer: Clément Turpin (Frankrike). Tilskuere: 51 518. Sammenlagt: 10-2.

Oppsummering

Manchester City er klar for kvartfinale i Champions League etter sin største seier i en europeisk turnering gjennom historien!

Selv med flere sentrale spillere ute med skade spilte Manchester City ball i hatt med tyske Schalke 04 i kveldens 8. delsfinale i Champions League. De lyseblå hadde ett mål å gå på fra det første oppgjøret i Gelsenkirchen, men sparte ikke på kruttet i kveldens returoppgjør i Manchester. Utrolige 7-0 vant City, 10-2 sammenlagt, og både kveldens resultat og sammenlagtresultatet er rekord for Citys del i europeiske turneringer. Aldri har de lyseblå vunnet med så mange mål i en kamp i regi av UEFA, og allerede til pause var alt som var igjen av spenning i praksis borte. Likevel ga aldri Pep Guardiolas menn seg, noe som førte til en festaften på Etihad.

Det altså til tross for at flere spillere var ute med skade og karantene. Spesielt på midtstopperplass sliter City om dagen, med en halvskadet John Stones som riktignok satt på benken i kveldens kamp, men ble sittende der. Vincent Kompany var ikke med i troppen, og med Nicolas Otamendi ute med karantene etter å ha blitt utvist i det første oppgjøret med Schalke, var det ikke enkelt for Pep Guardiola å stable sammen et stopperpar. Med flere andre stoppere ute passet det imidlertid bra at Aymeric Laporte var klar for spill igjen, etter å ha blitt klar mye raskere enn det som var først antatt. Det var i ligacupfinalen mot Chelsea at Laporte forsvant av banen med en strekk, men i kveld var han altså på banen fra start, og fikk med seg Danilo som sin stopperpartner – en noe uvant posisjon for brasilianeren. Ellers var laget stort sett som forventet.

Selv om det altså skulle ende med hele 7-0 til slutt, skulle ikke City-spillerne få pasningsspillet helt til å sitte i starten av kampen. Etter hvert begynte det imidlertid å sitte bedre og bedre, og etter kvarteret spilt skulle det være svært nære på etter at først Kyle Walker spilte gjennom Raheem Sterling, som inne i boksen tok ballen med seg ned mot dødlinja og skjøt den hardt inn foran mål, der Sergio Agüero kom stormende til. Fra kort hold sendte argentineren ballen i utsiden av den nærmeste stolpen og ut.

Da halvtimen var spilt hadde City hatt ballen i 73% av tiden, men uten å få nettkjenning. Etter 35 minutter skulle det imidlertid endre seg, takket være et straffespark. Ilkay Gündogan spilte med ett touch ballen i bakrom til Bernardo Silva som var på gjennomløp, men ble lagt i bakken av bortelagets Jeffrey Bruma, som la en arm rundt portugiseren. Dommeren blåste, pekte på straffemerket, og måtte så vente på VAR for å høre om videodommerne var enige. Det var de, noe som ga Sergio Agüero muligheten fra ellevemetersmerket. Med en iskald Panenka-straffe midt i målet sendte Agüero City i ledelsen, mens keeperen kastet seg.

Det skulle ikke gå lang tid før 1-0 skulle bli til 2-0, etter at Raheem Sterling først ble spilt fri på kant. Sterling tok ballen med seg inn i boksen, før han på frekt vis hælsparket ballen bakover til Sergio Agüero, som fra skrått hold fikk skutt – mellom beina på keeper og i mål! Argentineren måtte imidlertid vente noen minutter før han kunne strekke armene i været og juble, for VAR trengte god tid på å vurdere om Sterling var i offside eller ikke da han først ble spilt gjennom, men etter hvert fant de ut at en forsvarer på motsatt side såvidt opphevet offsiden, og dermed ble målet godkjent.

Schalke trengte nå tre mål for å få ekstraomganger, men de hadde ikke engang fått summet seg før ballen lå i nettet bak deres keeper Fährmann igjen. Leroy Sané ble glitrende spilt gjennom av Oleksandr Zinchenko, og som i borteoppgjøret kom tyskeren også i kveld til å score mot sin tidligere klubb. Mens målet i Gelsekirchen var en frisparkperle av de sjeldne, var han denne gangen alene med keeper og satte ballen trygt til side for Schalkes sisteskanse og kunne dermed juble for sitt 50. mål på seniornivå. Dermed sto det 3-0 til City til pause, etter tre scoringer på kort tid.

VAR måtte igjen i aksjon tidlig i andre omgang for å finne ut at en ny Leroy Sané-scoring skulle annuleres for offside, og bare et par minutter etter måtte VAR enda en gang i aksjon etter at Raheem Sterling ble spilt gjennom fra kant og på vakkert vis satte ballen i det motsatte hjørnet av målet på direkten. Assistentdommeren hevet flagget og signaliserte offside, men reprisene viste raskt at han tok feil, og det var da også konklusjonen til VAR. De ba dermed dommer Clement Turpin godkjenne målet, og dermed sto det 4-0 til City!

Pep Guardiola tok på dette tidspunktet ut David Silva og Sergio Agüero og satte innpå Phil Foden og Gabriel Jesus, mens Fabian Delph skulle komme inn for Aymeric Laporte noe senere og sørge for at City avsluttet kampen med det noe usannsynlige stopperparet Delph/Danilo. På det tidspunktet var det imidlertid allerede blitt 5-0! 70 minutter var spilt da City-spillerne lekte seg og rett og slett spilte ball i hatt med forvirrede Schalke-spillere. Klikk-klakk, fram og tilbake, og til slutt en ball inn i boksen fra kant fra Leroy Sané til Bernardo Silva, som avsluttet på direkten – i det lengste hjørnet og i mål!

Mye vil ha mer, og City-spillerne var på ingen måte fornøyd med bare å lede 5-0. 6-0 skulle komme 12 minutter før slutt etter at Phil Foden ble spilt gjennom av Leroy Sané. Citys lovende tenåring var iskald da han først rundet keeper og så trillet ballen i det tomme buret og dermed scoret sitt første mål i Europa!

Det var ikke slutt med det, for Gabriel Jesus ville også være med på leken. Skuddet hans fra 16 meter var imidlertid ikke bedre enn at keeper burde hatt få problemer med å redde det. Keeper Fährmann slang seg imidlertid over ballen, som gikk under kroppens hans og i mål, og dermed sto det smått utrolige 7-0!

Dommeren la til 0 minutter med tilleggstid, og regnet nok da med at Schalke ikke ville være i stand til å score åtte mål på overtid. City vant nemlig det doble oppgjøret med vanvittige 10-2, og er dermed klar for kvartfinale i Champions League. Trekningen skjer fredag.