4 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
17. april 2019 21:00 Champions League 2018/19 Kvartfinale 2. kamp

Dommer: Cüneyt Çakιr (Tyrkia). Tilskuere: 53 348. Sammenlagt: 4-4. Tottenham videre på bortemålsregelen.

Oppsummering

Til tross for å ha vunnet 4-3 over Tottenham i kveldens kvartfinale i Champions League, er Manchester City utslått, takket være bortemålsregelen, forsvarstabber og kontroversielle VAR-avgjørelser.

At kveldens kvartfinale vil stå igjen som en av de store Champions League-klassikerne, er det likevel ingen som helst tvil om. Den helt vanvittige kampen hadde absolutt alt, og det hele ble en berg-og-dal-bane av følelser, oppturer og nedturer. Og da alt håp så ut til å være ute, dukket Raheem Sterling opp på overtid og sendte City-fansen til himmels, før dommerne sendte dem et helt annet sted ved å annullere scoringen.

La oss starte med begynnelsen. Utgangspunktet før kveldens kamp var at City måtte score, samtidig som baklengsmål for all del måtte unngås. Spurs vant som kjent den første kampen 1-0 i London, og med et Tottenham-mål i kveld måtte City score hele tre ganger, i og med at Spurs da ville ha det berømte bortemålet som betyr så mye i europeiske turneringer.

Pep Guardiola hadde på forhånd bedt City-fansen om å hjelpe laget sitt til seier, og de lyseblå på tribunene leverte så absolutt. Det var flotte rammer rundt kampen, og fansen fikk også et tilnærmet toppet City-lag fra start – omtrent likt det som startet mot Crystal Palace på søndag. Eneste forskjell var at Bernardo Silva startet i stedet for Leroy Sané, noe som betydde at Raheem Sterling spilte venstrekant, mens nevnte Bernardo hadde høyrekanten. Fernandinho, som måtte stå over søndagens kamp på grunn av føling med en skade, var tilbake til kveldens kamp, men Ilkay Gündogan ble altså foretrukket fra start igjen.

City måtte som sagt score for å hente opp igjen Tottenhams ledelse fra første oppgjør, og det var ikke engang spilt fire minutter før den jobben var gjort. Kevin De Bruyne fant Raheem Sterling ute på hjørnet av sekstenmeteren. Sterling tok ballen med seg innover før han avsluttet i det lengste hjørnet med et nydelig skudd, utenfor keeper Lloris’ rekkevidde. Dermed 1-0 til City og de lyseblå hadde fått akkurat den starten på kampen de ville.

Bare tre minutter etterpå skulle imidlertid hjemmefansen få seg en skikkelig kalddusj. Dele Alli forsøkte å tre ballen inn i midten fram til koreanske Son, men Aymeric Laporte var på plass og fikk stanset ballen. Så mye mer fikk han likevel ikke gjort, for forsøket hans på å hindre fremspillet endte i stedet opp som en perfekt pasning til Son, som dermed fikk muligheten til å skyte fra 16 meter. Ederson burde ha gjort en bedre jobb da han kastet seg til feil side på noe merkelig vis. Han lot likevel et bein bli hengende igjen, og han var ikke langt unna å få stanset skuddet med beinet, men ballen gikk bare via beinet og i mål. Dermed 1-1 (1-2 sammenlagt), og det som ikke måtte skje hadde skjedd. Spurs hadde fått det livsviktige bortemålet, og plutselig måtte City score to ganger til.

Vondt skulle bli til verre bare et par minutter etterpå, nok en gang etter rot i City-forsvaret. Aymeric Laporte fikk kula altfor langt foran seg da han skulle dempe ballen etter en pasning, noe som gjorde at den endte opp rett i beina på en Tottenham-spiller, og Spurs kunne sette i gang en kontring mot et City-forsvar i ubalanse. Christian Eriksen sendte ballen til Son, som med et nydelig skudd i det lengste hjørnet sørget for at kampen var snudd. Tottenham ledet nå 2-1 (3-1 sammenlagt), og nå holdt det ikke engang å score tre for City. De lyseblå måtte på en eller annen måte greie å score fire mål i kveldens kamp mot Spurs.

Og det skulle ikke gå lang tid før opphentingen var i gang. Bare minuttet etter Sons andre scoring sørget Bernardo Silva for 2-2 (2-3 sammenlagt), etter å ha blitt spilt fri av Sergio Agüero. Portugiseren brukte først en berøring på å dempe ballen, før han avsluttet via Danny Rose og i mål! Dermed 2-2 og fire scoringer før det var spilt 11 minutter – noe som aldri har skjedd tidligere i Champions Leagues historie!

Allerede nå skjønte de fleste at kveldens kamp kom til å gå inn i historiebøkene som en av de mest elleville kampene som har vært spilt i europeiske turneringer, og mer skulle det komme. 20 minutter var spilt da Bernardo Silva så Kevin De Bruyne som kom på løp i fullt firsprang på Citys høyrekant. Belgieren fikk ballen og så samtidig Raheem Sterling som befant seg på bakerste stolpe i feltet. Den knallharde ballen inn foran mål var perfekt slått, og på bakerste ventet da Sterling som enkelt kunne sette inn nok en City-scoring – og Sterlings andre for kvelden! 20 minutter spilt og nå 3-2 til City, men 3-3 sammenlagt og Tottenham fortsatt videre på flere scorede bortemål.

Flere mål skulle det utrolig nok ikke komme i den første omgangen, selv om Tottenhams Son var nære på få minutter før hvilen med et skudd som gikk like utenfor den lengste stolpen.

City fortsatte å trykke på i den andre omgangen for å få det avgjørende målet som ville sende de lyseblå til Champions League-semifinale der Ajax ville ventet, og skulle også få en diger mulighet fem minutter ut i den andre omgangen. Lloris måtte gi retur på Sterlings avslutning fra ti meter, og Bernardo Silva var nære på å sette inn returen, men kom seg ikke foran Rose i duellen. Kort tid etter var også Kevin De Bruyne nære på scoring med et knallhardt skudd, men Lloris var med på notene, fikk kastet seg og slått ballen utenfor.

Etter 58 minutter skulle det likevel lykkes. Nok en gang var det Kevin De Bruyne, som hadde en strålende kamp, som rullet opp et fint angrep, før han sendte videre til Sergio Agüero som fra skrått hold fikk avsluttet – i det nærmeste hjørnet og i mål! Dermed 4-2 til City (4-3 sammenlagt), et resultat som betydde avansement til semifinalen for de lyseblå – hvis det sto seg og Spurs ikke fikk flere scoringer.

Det var likevel akkurat det de skulle få. 73 minutter var spilt da en corner ble slått inn i feltet der blant annet innbytter Fernando Llorente befant seg. Ballen gikk såvidt innom armen hans, ned i låret og i mål, og mens Tottenham-fansen jublet, signaliserte den tyrkiske dommer Cüneyt Cakir at han ville se på VAR-skjermen. Der sto han en god stund og studerte bildene, men fikk tilsynelatende ikke se situasjonen fra den vinkelen som faktisk viste at ballen var innom Llorentes hånd. Fra den vinkelen Cakir så virket det som om ballen ikke var innom hånda til Llorente i det hele tatt, og etter en god stund slo bare Cakir ut med armene, enten for å vise at han ikke visste hva var som rett, eller for å signalisere at han ikke hadde sett noen hands – naturlig nok, siden han ikke fikk sett situasjonen fra det kameraet som hadde den beste vinkelen. Dermed ble scoringen godkjent og stillingen var 4-3 til City, men 4-4 sammenlagt. Igjen var det nå Tottenham som ville gå videre på bortemål, dersom resultatet skulle holde seg.

City trengte igjen en scoring, og kunne ha fått den fem minutter før slutt etter at innbytter Leroy Sané, som var nettopp var kommet inn, headet til Ilkay Gündogan, som fra fem meter ikke klarte å få av seg den den berømte ryggsekken og sendte ballen høyt over mål.

Dramaet fortsatte, og det ble lagt til fem minutter, noe som må sies å være lite med tanke på alle byttene og at det ble brukt lang tid i forbindelse med VAR-situasjonen. To og et halv minutt på overtid skulle det likevel skje det som alle lyseblå på tribunen og ikke minst Pep Guardiola hadde ventet på. Christian Eriksen dummet seg ut ved å sende ballen bakover i eget forsvar i farlig posisjon, der Bernardo Silva var såvidt innom ballen før den gikk videre til Sergio Agüero som tok seg inn i boksen og sendte videre til Raheem Sterling som fikk sendt ballen i mål! Elleville jubelscener på både banen, tribunene og sidelinjen skulle etter en stund imidlertid vise seg å være totalt bortkastet, da VAR bestemte seg for å annullere overtidsscoringen og dermed heller sende Tottenham til semifinalen i stedet for City. Reprisene viste at ballen som sagt kom fra Christian Eriksen, men at Bernardo Silva ved å involvere seg sannsynligvis skapte en ny situasjon og at Sergio Agüero såvidt befant seg i offside i det ballen forlot foten til Bernardo.

Dermed endte kvelden med en enorm skuffelse for alle City-supportere, og mens de lyseblå lå fortvilet igjen på gressmatta etter at kampen var slutt, feiret Tottenham-spillerne som besatt. De skal nå møte Ajax i semifinalen, mens City som i fjor er slått ut av et annet engelsk lag i Champions Leagues kvartfinale.

Den eneste lille trøsten etter kveldens kamp, som isolert sett faktisk ble vunnet av City, er at tapet gir de lyseblå mer hvile i siste del av sesongen, mens Liverpool etter kveldens seier over Porto skal spille to semifinaler i Champions League i starten av mai.

På lørdag vil det også bli mulighet til å hevne seg mot Tottenham, når det nok en gang er City og Spurs som skal møtes, denne gang til Premier League-oppgjør. Kampen på påskeaften starter kl. 13.30.