6 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
7. november 2018 21:00 Champions League 2018/19 Gruppe F

Dommer: Viktor Kassai (Ungarn). Tilskuere: 52 286.

Oppsummering

Som på søndag scoret Manchester City hele seks ganger da Shakhtar Donetsk gjestet Manchester i kveld. Gabriel Jesus har slitt med måltørke denne høsten, men kunne i kveld feire karrierens første hat-trick i det som ble Citys største seier i europeiske turneringer gjennom klubbens historie!

Manchester City er så godt som videre til sluttspillet i Champions League etter kveldens overbevisende seier – faktisk den første hjemmeseieren i Champions League siden City slo Feyenoord 1-0 21. november i fjor høst. Siden den gangen har det på hjemmebane i UEFAs gjeveste klubbturnering blitt tre hjemmetap, først mot Basel, så mot Liverpool, og til slutt mot Lyon tidligere i høst. Da det endelig skulle bli en hjemmeseier igjen, gjorde Pep Guardiolas gutter det på en så overbevisende måte som mulig, og City-fansen begynner nesten å bli bortskjemt med storseirer og festsifre. På søndag ble Southampton slått 6-1, og denne gangen var det altså ukrainske Shakhtar Donetsks tur til å få gjennomgå med hele seks baklengsmål. Denne gangen slapp imidlertid ikke Ederson inn, noe som betydde at kveldens resultat ble enda bedre enn mot Southampton.

6-0-seieren er faktisk Citys største i europeiske turneringer, siden City for litt over 50 år siden spilte sin første europeiske klubbkamp mot tyrkiske Fenerbahce. Tre ganger har City vunnet 5-0 (mot Lierse i cupvinnercupens andre runde i 1969, mot Total Network Solutions i kvalifisering til UEFA-cupen i 2003, og til slutt mot Steua Bucuresti i play off til Champions League i 2016.) Seksmålsseier har det imidlertid aldri blitt før, og sammenlagt 9-0 over to kamper mot det ukrainske laget er også klubbrekord. I den nevnte kampen mot Lierse i 1969 vant City 8-0 sammenlagt, noe som var den tidligere høyeste sammenlagtseieren over to kamper i Europa.

Gabriel Jesus har god grunn til å juble etter kveldens kamp.

1-0 i kveld skulle komme etter 14 minutter spilt da Riyad Mahrez lurte vekk et par forsvarere ute på Citys høyrekant, før han la ballen hardt inn foran mål. Der ventet David Silva, som fikk en meget enkel oppgave med å sette inn 1-0 fra kort hold.

2-0 skulle komme halvveis i den første omgangen etter en meget merkelig situasjon. Raheem Sterling var klønete da han sparket i bakken i stedet for på ballen, noe som gjorde at han falt over ende uten noen motstandere i nærheten. Dommer Viktor Kassai må imidlertid ha misforstått hele situasjonen, for komisk nok pekte han på straffemerket og mente altså at City skulle ha straffespark! Bortelagets spillere var forståelig nok svært lite fornøyd med den hårreisende avgjørelsen, men dommertabben gjorde uansett at Gabriel Jesus endelig fikk mulighet til å tegne seg på scoringslista igjen etter en målfattig høst. Brasilianeren skled i skuddøyeblikket, men ballen gikk like fullt inn, og dermed var ledelsen plutselig doblet.

Noen minutter etter kunne Gabriel Jesus ha økt til 3-0, men nølte litt for lenge da han kom alene med keeper, noe som gjorde at en forsvarsspiller fikk kastet seg inn og blokkert da skuddet kom.

Dermed sto det 2-0 til pause, men det skulle ikke vare lenge, takket være en fantastisk scoring av Raheem Sterling få minutter ut i den andre omgangen som sørget for 3-0 til City! Fra nesten på midtbanen tok Sterling ballen med seg  før han danset forbi et par ukrainske forsvarsspillere, og til slutt sendte ballen nydelig i nettet med et presist skudd inne ved stolpen, høyt oppe i målet! En praktfull prestasjon av spilleren som har hatt en så fantastisk høst for City!

Ved flere anledninger ropte City-spillerne på en ny straffe, men dommer Kassai, som nok hadde fått vite i pausen om dommerblunderen i den første omgangen, ristet bestemt på hodet. Etter 71 minutter var det imidlertid ingen tvil da David Silva ble meid over ende inne i boksen til Shakhtar. Kassai pekte på straffemerket for andre gang i kampen, og igjen fikk Gabriel Jesus i oppdrag å ta den. Med et høyt og presist spark på ballen, som endte oppe i nettaket, sørget han 4-0-ledelse til City.

Riyad Mahrez ville også være med på leken, og sørget for 5-0 fem minutter før ordinær tid var ute. Det skjedde etter en City-kontring der ballen til slutt havnet ute på høyrekant hos Mahrez som først dempet den på brystet, før han fra skrått hold skjøt ballen mot mål, mellom beina på keeper og i nettet!

På overtid skulle det også bli 6-0, og det etter en ny Gabriel Jesus-scoring. Denne gangen var det imidlertid i spill Jesus fikk nettkjenning etter først å ha blitt spilt gjennom så han fikk en hel banehalvdel for seg selv. Alene med en keeper på halvdistanse, trengte Jesus bare å chippe ballen over gjestenes sisteskanse og i nettet. Dermed sto det 6-0 til City, noe som ble sluttresultatet.

Takket være Hoffenheims sene utligning mot Lyon er det teoretisk mulig at City ikke går videre til sluttspillet, men da skal mye gå galt.

Nå venter Manchester United når det er klart for Manchester-derby kommende søndag.