1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. november 2017 20:45 Champions League 2017/18 Gruppe F

Dommer: Ivan Kruzliak (Slovakia). Tilskuere: 43 548.

Oppsummering

Manchester City leverte en kamp under pari, men slo likevel Feyenoord i Champions League 1-0 takket være en sen scoring av Raheem Sterling.

Pep Guardiola lot både Vincent Kompany, Fabian Delph, Fernandinho, David Silva og Leroy Sané hvile i kveldens Champions League-kamp hjemme mot Feyenoord, som kun handlet om å sikre gruppeseieren. For å klare det ville et uavgjortresultat være godt nok, men da ville imidlertid den lange rekka med kamper der City har gått ut som seirende lag ta en slutt. Likevel var det sånn det så ut til at det kom til å ende, etter hvert som klokka tikket nærmere og nærmere 90 minutter, før altså Raheem Sterling ble matchvinner i det 88. minutt – noe som gjør at City nå står med utrolige 17 kamper på rad som vinnende lag! Samtidig er det klart at City har vunnet sin Champions League-gruppe, og dermed skal møte en toer i åttendedelsfinalene i februar og mars til neste år.

At City endte opp med å vinne kveldens kamp kan kanskje ses på som en styrke (evne til å hale i land en seier på på en dårlig dag), men det var uansett en svak forestilling de lyseblå leverte på City of Manchester Stadium, som UEFA velger å kalle stadionet, siden de ikke godtar sponsornavn.

Faktisk kunne bortelaget fra Rotterdam tatt ledelsen hadde ikke City hatt marginene med seg et godt stykke ut i den første omgangen. Ederson rotet på et tilbakespill og fikk ballen for langt foran seg, noe som holdt på å bli katastrofe. Brasilianeren greide imidlertid med nød og neppe å få ryddet opp igjen med en takling der han såvidt fikk skotuppen på ballen og feid den vekk. Det var likevel ørsmå marginer, og hadde Ederson vært et tidels sekund senere ute han sannsynligvis blitt utvist.

På motsatt side av banen greide ikke City å skape de helt store sjansene, og den største var nok da Raheem Sterling spilte til Bernardo Silva som var alene med keeper. En svært puslete avslutning med venstrebeinet der han burde ha skutt med høyre, nærmest trillet inn til keeper. Ellers hadde Sergio Agüero et par muligheter, som for eksempel på en heading etter innlegg fra Kevin De Bruyne som gikk over mål etter 32 minutter spilt.

Pep Guardiola kan garantert ikke ha vært fornøyd med det han så i den første omgangen, og de lyseblå skulle levere en andreomgang som var et lite hakk bedre enn den første – om enn ikke mye.

Phil Foden erstatter Yaya Touré og får dermed sin City-debut.

Yaya Touré, som for en gangs skyld fikk starte, prøvde å gjenta gamle bedrifter da han etter 67 minutter sendte av gårde et frispark fra 22 meter – like utenfor stolpen. Ellers var Kevin De Bruyne nære på med et skudd som gikk en liten meter utenfor den lengste stolpen noen minutter før.

Også bortelaget skulle komme på et par visitter der den farligste var etter 69 minutter da Steven Berghuis ble spilt gjennom og klinte til mot nettaket fra skrått hold. Ederson fikk imidlertid opp armene på det knallharde skuddet og slått ballen over.

Pep Guardiola satte innpå både Gabriel Jesus (for Kevin De Bruyne) og Phil Foden (for Yaya Touré) i et forsøk på kapre seieren, men det begynte etter hvert å se ut som om kampen kom til å ende med 0-0. Klokka tikket nærmere og nærmere 90 minutter og da også Sergio Agüero mislyktes da han ble spilt gjennom, dempet ballen på brystet og vendte opp mot mål for så å avslutte på feil side av stolpen, så det altså ut som om den lange seiersrekka på 16 kamper ikke kom til å bli utvidet til 17, men heller stoppe på 16.

Men så kom altså Raheem Sterling, litt over to minutter før ordninær tid var ute, og ble Citys redningsmann etter å ha blitt spilt gjennom av Ilkay Gündogan, som først hadde fått ballen fra Sterling. Etter å ha sendt fra seg ballen snudde Sterling 180 grader rundt og stormet gjennom. Gündogan var rask på avtrekkeren og spilte Sterling gjennom på direkten med en stikker, og alene med keeper Brad Jones var Citys nummer 7 iskald. Han lobbet ballen i det lengste krysset og sikret dermed seieren for City, som dermed slo Feyenoord 1-0.

Samtidig som City sto igjen som vinnende lag for 17. kamp på rad, måtte Feyenoord innse at deres hardt kjempende forsvar, som frem til Sterlings mål hadde temmet Citys angrep relativt godt, til slutt måtte gi tapt for Citys angrepsmaskineri, som denne gangen riktignok slet skikkelig med å male i stykker motstanderen. Til slutt fant de lyseblå likevel en åpning, og det var altså nok til å sikre seieren i både kampen og i gruppen.

Nå venter Huddersfield i Premier League kommende søndag. Til den kampen er sannsynligvis både Kompany, Delph, Fernandinho, David Silva og Leroy Sané tilbake på banen igjen.