2 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. november 2017 20:45 Champions League 2017/18 Gruppe F

Dommer: Felix Brych (Tyskland). Tilskuere: 44 483.

Oppsummering

Manchester City er klar for åttendedelsfinale i Champions League etter en knallsterk borteseier mot Napoli i Italia. Dessuten scoret legendariske Sergio Agüero sitt 178. offisielle City-mål og passerte dermed Eric Brook som tidenes mestscorende City-spiller!

Det var en kveld med mye å juble for City-supportere. Selv med to kamper igjen å spille er City allerede klar for sluttspillet i Champions League etter på særs imponerende vis å ha hamlet opp med Napoli – nok en gang, og denne gangen på bortebane i Italia med et lite gjestmildt publikum som pep hver gang City hadde ballen. Nicolas Otamendi, John Stones, Sergio Agüero og Raheem Sterling stilnet imidlertid pipekonserten og sørget for at City scoret hele fire ganger mot laget som leder Serie i Italia og i den hjemlige serie ikke har tapt en eneste kamp så langt. 4-2-seieren betyr at City skal spille åttendedelsfinale i februar og mars til neste år, og det er altså klart allerede nå, selv om det gjenstår to kamper i gruppespillet å spille. Det gjenstår likevel fortsatt å vinne gruppa, for mens City nå står med tolv poeng av tolv mulige etter fire spilte kamper, ligger Shakhtar Donetsk bare tre poeng bak.

Kampen var også den 14. på rad der City endte opp som det vinnende laget, og klubbrekorden fortsetter dermed bare å øke. Samtidig var det også en annen rekord som ble tangert, nemlig rekorden for kamper på rad uten tap. Forrige gang City tapte en kamp var mot Arsenal i FA-cupen 23. april (etter ekstraomganger) og siden den gangen har City spilt 22 kamper på rad uten tap. På søndag møter City igjen Arsenal, og kan med seier dermed altså den gamle rekorden som har blitt satt to ganger tidligere, først i 1936/37 og så i 1946/47.

Pep Guardiola lot enkelte spillere hvile i kampen mot Napoli i går kveld, for eksempel David Silva som satt store deler av kampen på benken og ikke kom inn før det var 20 minutter igjen å spille. Også Kyle Walker ble spart og i stedet fikk Danilo sjansen på høyrebacken. Også Gabriel Jesus, som scoret i det forrige oppgjøret mot Napoli, ble hvilt i Italia, noe som altså betydde at Sergio Agüero startet alene på topp.

Det skulle bli seks scoringer i kampen, og det var hjemmelaget Napoli som skulle få den første etter 21 minutter spilt. Lorenzo Insigne ble spilt gjennom av Dries Mertens og kom alene med keeper Ederson, der han ikke gjorde noen feil og satte ballen i det lengste hjørnet fra skrått hold. Dermed 1-0 til hjemmelaget.

Før det var det ikke all verdens som hadde skjedd, og begge lag prøvde å holde ballen i laget uten å la seg stresse. Napoli-angrepet sto da også høyt, men City-forsvaret, inkludert keeper Ederson, beholdt roen og lot seg ikke stresse og spilte seg fint ut gang på gang med kortpasningsspill og fine kombinasjoner.

Etter drøye timen spilt kunne Sergio Agüero utlignet etter en diger City-sjanse, men avslutningsforsøket endte opp like på utsiden av stolpen, via et Napoli-bein.

Bare minuttet etterpå skulle det likevel bli 1-1 etter en corner som først ble slått kort, men så inn i feltet. På bakerste ventet Nicolas Otamendi som raget høyest i lufta og fikk stanget inn 1-1 med hodet! Otamendi kunne dermed juble for sitt første Champions League-mål i karrieren!

Få minutter etter kunne også John Stones ha scoret på hodet etter mye fram og tilbake. Det hele endte med at Stones fra langt hold fikk satt pannebrasken på hodet sendt av gårde en høy heading – rett i tverrligger og ut!

Mens Napoli hadde startet kampen best hadde City på dette tidspunktet overtatt fullstendig, og hjemmelaget skal være fornøyd med at det ikke var de lyseblå fra Manchester, som forøvrig spilte i de mørke tredjedraktene for anledningen, som ledet kampen da lagene gikk til pause.

Like etter pause kunne også Raheem Sterling gitt City ledelsen etter både å ha vært heldig og god da han fikk med seg ballen forbi to Napoli-forsvarere, noe som ga han muligheten til å avslutte fra fem meter. Albiol fikk imidlertid kastet seg inn og blokkert skuddforsøket i siste liten.

Bare minuttet etterpå (etter 48 spilte minutter) skulle det likevel bli 2-1 til City, og det nok en gang etter corner og et innlegg inn i feltet. Denne gangen var det John Stones som headet, via tverrligger og såvidt over streken, før ballen spratt ut igjen. Med både måldommer og mållinjeteknologi var det likevel ingen tvil, ballen var klart over streken, og midtstopper John Stones kunne dermed juble for sitt tredje Champions League-mål på fire kamper denne høsten! En imponerende statistikk!

Stones som sagt også nære på i den første omgangen med en heading i tverrligger, og den samme tverrliggeren skulle også vibrere etter 56 minutter da Insigne avsluttet fra 18 meter. Nære på utligning til 2-2 med andre ord.

Utligningen skulle imidlertid komme etter drøye timen spilt, da Napoli nok en gang skulle få straffe mot City. I den første kampen mellom lagene fikk italienerne to straffer mot City, den første av dem svært billig, og også straffen Napoli fikk denne gangen må sies å ha vært av det relativt enkle slaget, selv om det ikke var noen tvil om at Leroy Sané ga Albiol et lite kakk på leggen. Albiol gikk rett i bakken med tilsynelatende store smerter og dommer Felix Brych pekte på straffemerket. Jorginho var sikker da han fikk sjansen, og mens Ederson slang seg til feil side, gikk ballen i mål til 2-2 og dermed utligning.

Etter 68 minutter skulle Napoli også få muligheten til å gå opp i 3-2 da Callejon ble spilt gjennom og kom alene med keeper Ederson, som (selv om det var vanskelig å se) såvidt var borti ballen, som gikk høyt over mål og ut til corner.

For hjemmelaget, som hadde kniven på strupen om de skulle ha noen mulighet til å gå videre til sluttpillet i Champions League, var imidlertid ikke uavgjort godt nok, og italienerne sto høyt i håp om å få seiersmålet. Det straffet seg etter 70 minutter spilt, da City stjal ballen og satte i gang en kontring av høy klasse, anført av Leroy Sané som tok med seg ballen og avanserte oppover banen, samtidig som flere andre City-spillere fulgte på slik at han hadde alternativer. I siste øyeblikk ble imidlertid Sané taklet, men ballen havnet da bare i beina til Sergio Agüero som tok den med seg videre og til slutt avsluttet sikkert til side for keeper Reina i Napoli-buret! Legenden Sergio Agüero kunne dermed juble for sitt 178. offisielle mål for Manchester City, dermed ett mer enn Eric Brook scoret for City på 1930-tallet. Sergio Agüero er dermed nå offisielt den mestscorende Manchester City-spilleren gjennom tidene!

Det virket som om dette tredje City-målet tok piffen av både Napoli-spillerne og publikum, for etter dette hadde ikke Napoli mye å stille opp med, og på overtid skulle også City kontre inn enda et mål. Kevin De Bruyne spilte gjennom Raheem Sterling som sendte ballen til side for keeper Reina og dermed sørget for at sluttresultatet ble 4-2 til City over Napoli i Italia, en enormt sterk prestasjon på en vanskelig bortebane mot et lag som altså er ubeseiret i den hjemlige ligaen så langt. Forrige gang Napoli tapte på hjemmebane var for øvrig i begynnelsen av mars, da Real Madrid ble for sterke i åttendedelsfinalen av Champions League.

Pep Guardiola og Citys elleville høst fortsetter dermed, men også til helga er det en tøff utfordring som venter når Arsenal står på motsatt banehalvdel i Manchester. Kampen spilles søndag kl. 15.15 norsk tid.

Legende i høyst levende live: Sergio Agüero – mestscorende City-spiller gjennom alle tider!