2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
17. oktober 2017 20:45 Champions League 2017/18 Gruppe F

Dommer: Antonio Mateu Lahoz (Spania). Tilskuere: 48 520.

Oppsummering

Pep Guardiolas Manchester City-fortsetter å gå fra triumf til triumf. 2-1-seieren over Napoli er Citys tiende på rad!

Nå nærmer det seg rekord for et Manchester City i kanonslag. Slås Burnley på lørdag tangeres rekorden fra 2015 på 11 seirer på rad, og en seier over Wolverhampton i ligacupen tirsdag i neste uke vil altså være ny klubbrekord. Samtidig nærmer også Pep Guardiolas gutter seg rekorden på 22 kamper på rad uten tap (1936/37 og 1946/47). Det er med andre ord historie som skapes i Manchester om dagen, og selv ikke Napoli, et av de store formlagene i Europa denne høsten (ved siden av City), kunne stoppe de lyseblå da lagene møttes i tredje gruppespillkamp i Champions League.

City startet med uforandret lag fra Stoke-kampen på lørdag, og skulle i likhet med den kampen også starte forrykende ute på banen. Før kvarteret var spilt ledet City allerede 2-0, særs uvant kost for et Napoli-lag som har vunnet alle kampene sine i Serie A så langt denne høsten.

Kevin De Bruyne – hovmesteren!

1-0-målet kom etter ni minutter da Leroy Sané spilte gjennom David Silva nede ved dødlinja. Han la ballen bakover i feltet og fant da Kyle Walker som avsluttet. Skuddet ble blokkert, men på returen var Raheem Sterling på plass og fikk satt ballen i nettet. En drømmestart for City, og mer skulle det bli! 14 minutter var spilt da assistkongen Kevin De Bruyne fant Gabriel Jesus foran mål med en perfekt slått ball, og brasilianeren, som fortsetter å score på løpende bånd, fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 til City fra inne i femmeterboksen.

City kunne også ha scoret to ganger til i løpet av den første omgangen, begge ganger etter enorme muligheter der ballen ble stanset på strek. Først var det Kevin De Bruyne som skjøt etter 25 minutter. Kanonskuddet havnet på undersiden av tverrliggere og spratt ned på strek og ut igjen. Så, få minutter etter, var det Gabriel Jesus’ tur til å få avslutningen sin stanset på strek. Fra seks meter fikk brasilianeren kastet seg ned og snudd seg 180 grader rundt i samme bevegelse. Skuddet ble imidlertid stanset på streken. Reprisene viste at noe av ballen var over streken, men som kjent skal hele ballen være over.

Og mens City-fansen følte at det burde ha stått 4-0, skulle Napoli etter 37 minutter plutselig få sjansen fra straffemerket. Den spanske dommer Mateu pekte plutselig på straffemerket, til både publikums og spillernes store overraskelse etter en duell inne i feltet. Mens spillerne var på vei utover etter fløytesignalet, mente altså Mateu at Kyle Walker hadde revet ned Raul Albiol i duellen og at Napoli skulle ha straffe. Reprisene viste at Walker hadde armene noe rundt motspiller, uten at det var et grep, og det så ikke ut til å være dette som gjorde at begge to gikk i bakken. På straffen var imidlertid Ederson på plass og fikk reddet med beina den svært dårlig plasserte straffen til Dries Mertens, som satset på kraft og knallet ballen lavt, midt i mål. Det var ikke noe sjakktrekk, for selv om Ederson kastet seg, hang beina igjen og han fikk altså stoppet skuddet med dem. På returen var Fernandinho lynraskt på plass og fikk kastet seg inn rett foran en Napoli-spiller og dermed klarert.

Dermed gikk City til pause med en 2-0-ledelse, etter en omgang som startet fantastisk for de lyseblå, men der samspillet ikke satt like bra utover. Denne trenden skulle fortsette i andre omgang, uten at Napoli likevel klarte å komme seg til sjanser og sette Ederson på prøve. Det var nemlig City som stort sett hadde ballen, men heller ikke de lyseblå klarte å finne veien fram til mål (iallfall ikke like lett som i starten av kampen).

Ederson reddet Napolis første straffespark, og skulle heller ikke være langt unna å redde det andre.

Etter 72 minutter skulle dommer Mateu nok en gang peke på straffemerket – nok en gang til Napoli! Mens den første straffen var høyst tvilsom var det ingen tvil om denne. På særs klønete vis strakk Fernandinho ut foten da Ghoulam var på vei gjennom rett innenfor sekstenmeterstreken. Spilleren fra Algerie gikk rett i bakken, og det var ingen grunn til å protestere på dette straffesparket. Mertens var denne gangen fratatt ansvaret for å ta straffen, og der han mislyktes, var Diawaras avslutning langt bedre. Ederson var riktignok etter ballen, men skuddet var plassert så langt ute i hjørnet at han ikke rakk borti. Det var imidlertid ikke mange centimeterne som skilte ballen og fingertuppene til Citys sisteskanse.

Dermed 2-1, noe som sørget for nytt liv i kampen og noen nervepirrende avslutningsminutter for City-fansen. Napoli skulle imidlertid aldri greie å sette City-forsvaret på de store prøvene, og de lyseblå beholdt roen ved å holde ballen i laget. Det ble lagt til fem minutter, delvis på grunn av en kollisjon mellom David Silva og en motspiller der de stanget hodene mot hverandre tidligere i omgangen, men det ble aldri noe særlig farlig, og City-fansen kunne pustet lettet ut etter at dommeren til slutt blåste av kampen og seieren var sikret. City står nå med ni poeng av ni mulige så langt i gruppespillet i Champions League og nærmer seg med stormskritt et avansement til sluttspillet.