2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. september 2017 20:45 Champions League 2017/18 Gruppe F

Dommer: Jorge de Sousa (Portugal). Tilskuere: 45 310.

Oppsummering

City har festet et solid grep om gruppe F i Champions League, etter å ha slått Shakhtar Donetsk 2-0 hjemme i Manchester. Seieren er Citys sjuende på rad!

Citys gode form fortsetter, og i dag var det ukrainske Shakhtar Donetsk som fikk unngjelde da lagene møttes for aller første gang. Settingen var Champions League, og det det handlet om var å feste grepet om gruppe F. Både City og kveldens motstander Shakhtar Donetsk hadde nemlig vunnet sine første kamper i gruppespillet, og etter kveldens seier er det nå Pep Guardiolas gutter som har festet et solid grep om tabelltoppen.

Benjamin Mendy ble ikke klar til kveldens kamp, og ble også observert på krykker på tribunen. Det lover ikke godt for franskmannen, som nå sendes til en spesialist i Barcelona for å undersøke det vonde kneet nærmære og finne ut om det bare er snakk om en kraftig smell, eller om det har skjedd noe mer alvorlig. I Mendys fravær kom Fabian Delph inn på venstresiden i forsvaret, og selv om dette langt fra er hans foretrukne posisjon, gjorde engelskmannen en formidabel innsats.

John Stones er av dem som har klart seg godt i City-forsvaret, selv om Vincent Kompany er skadet.

Med seg i forsvaret fikk Delph John Stones, Nicolas Otamendi og Kyle Walker, mens Fernandinho, David Silva og Kevin De Bruyne utgjorde midtbanen. I de mer offensive rollene spilte Leroy Sané, Gabriel Jesus og Sergio Agüero. Sistnevnte kunne ha blitt historisk i kveld ved å tangere Eric Brooks klubbrekord på 177 scoringer, men bommet da han fikk muligheten fra ellevemetersmerket i den andre omgangen.

Første omgang skulle bli relativt sjansefattig, selv om City hadde to svære muligheter som begge burde ha endt med scoring, men i stedet endte opp like utenfor stolpen. Etter knappe halvtimen ble Kevin De Bruyne spilt gjennom og var alene med keeper, men satte ballen like utenfor stolperoten. Etter 41 minutter var det Leroy Sanés tur å være nære på, men også hans avslutning barberte stolperoten.

Kevin De Bruyne har gitt City ledelsen på nydelig vis! Dette var belgierens første scoring denne sesongen.

Dermed sto det 0-0 til pause, men det skulle ikke vare lenge. Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Kevin De Bruyne fikk drømmetreff da han kontrollert plasserte ballen opp i krysset bak en sjanseløs keeper og dermed sørget for 1-0 til City to minutter ut i den andre omgangen.

Etter 56 minutter burde Sergio Agüero ha økt til 2-0, men keeper var med på notene og en glimrende redning hindret scoring. Hadde Agüero forsøkt å sette ballen i det lengste hjørnet ville det sannsynligvis vært scoring, men dessverre prøvde argentineren seg i det nærmerste hjørnet der altså keeper var.

Om Agüeros sjanse var stor var iallfall innbytter Raheem Sterlings (inn for Gabriel Jesus) mulighet etter 69 minutter stor. City rullet nydelig opp og Kevin De Bruyne slo ballen inn foran mål. Der var Sterling, men avslutningen fra engelskmannen gikk svakt til side for mål.

Et par minutter etter skulle City få straffe, riktignok av den relativt billige sorten. Leroy Sané gikk i bakken etter en dytt og den portugisiske dommeren pekte på straffemerket. Sergio Agüero gikk fram for å ta den, vel vitende om at scoring ville plassere han på delt førsteplass over mestscorende City-spillere gjennom tidene, men en glimrende redning av keeper Pyatov forhindret det. Dermed sto det fortsatt 1-0, og det var fortsatt nerve og spenning i kampen.

Den skulle vedvare helt fram til like før slutt, da City endelig gikk opp i 2-0, mye takket være Bernardo Silva som stormet inn i feltet og sendte ballen bakover til en udekket Raheem Sterling, som klinket ballen i mål, via tverrliggeren. Dermed 2-0 til City, noe som også ble sluttresultatet.

City er nå eneste lag i gruppe F med seks poeng, mens både Shakhtar Donetsk og Napoli står med tre.

Nå venter storkamp i Premier League. Førstkommende lørdag tar Pep Guardiola med seg spillerne sine til London for å møte Chelsea på Stamford Bridge.