0 - 5
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
22. september 2018 16:00 Premier League 2018/19 6

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 32 321.

Oppsummering

Hjemmelaget hadde ingenting å stille opp med mot free-scoring City som ikke ga seg før det sto 0-5 i regnværet i Cardiff!

Mens det var skuffede City-supportere som måtte reise hjem etter å ha vært vitne til et 1-2-tap for Lyon i Champions League onsdag kveld, blir garantert reisen tilbake til Manchester fra det sørlige Wales i kveld langt triveligere. Det sørget Sergio Agüero, Bernardo Silva, Ilkay Gündogan og Riyad Mahrez for med sitt scoringsshow i Cardiff, der sistnevnte scoret sine to første mål i City-drakta.

Pep Guardiola gjorde tre endringer på laget i forhold til de elleve som startet onsdag kveld i tapet mot Lyon, Nicolas Otamendi, Leroy Sané og Sergio Agüero kom inn, mens John Stones, David Silva og Gabriel Jesus alle startet på benken i dag. For Sergio Agüeros del betydde det at han fikk sin 300. kamp i City-drakta, og han skulle altså komme til å feire jubileet med å score sitt 205. mål for City, dagen etter at han også forlenget kontrakten med City.

Det skulle gå en drøy halvtime før det løsnet for City i regnværet på Cardiff City Stadium. Det endte nesten opp med et selvmål etter 27 minutter da Leroy Sané slo inn foran mål og ballen gikk via to Cardiff-spillere og ut til corner, og Ilkay Gündogan var også nære på ved et par anledninger.

Etter 32 minutter skulle det til slutt løsne for City, etter et gjennomspill til Bernardo Silva, som deretter slo ballen inn i feltet. Der ventet Sergio Agüero og nesten fra straffemerket satte han ballen i nettet med et presist skudd nede i hjørnet. Nok en scoring av Citys mestscorende spiller i historien, og også en flott måte å markere jubileumskamp og undertegning av ny kontrakt! 1-0 til City!

Det skulle ikke gå lang tid før ledelse var doblet, og det på et mål av den svært sjeldne sorten. Leroy Sané slo ballen inn i feltet, og Bernardo Silva sto omtrent i ro da han stusset ballen bakover med bakohodet. Om han mente å heade mot mål eller forlenge innlegget inn i feltet er vanskelig å si, men det endte iallfall med at ballen gikk i en høy bue opp i det lengste krysset. Keeper slang seg og strakk seg etter ballen – til ingen nytte. Dermed sto det 0-2 på Cardiff City Stadium, få minutter etter at det var 0-0-

Og det skulle også bli 0-3 før pause. Fine kombinasjoner mellom Raheem Sterling og Ilkay Gündogan endte opp med et enda vakrere skudd av sistnevnte, der han med et langskudd satte ballen helt oppe i krysset bak en sjanseløs keeper. Et av de flotteste målene Ilkay Gündogan har scoret i sin karriere var et faktum, og ledelsen var økt til 3-0.

Samme Gündogan skulle kort tid etter bli stygt sparket ned av hjemmelagets Joe Ralls, og det var en frustrert Pep Guardiola på sidelinja som oppgitt kunne konstatere at dommer Michael Oliver ikke dro opp annet enn det gule kortet, mens det var tydelig at Guardiola mente forseelsen skulle ført til direkte utvisning. Heldigvis kom Gündogan seg på beina igjen og kunne fortsette kampen.

Med 0-3 i bagasjen etter den første omgangen hadde Cardiff mer eller mindre gitt opp i den andre omgangen, og de lyseblå gjestene fra Manchester fikk mer eller mindre gjøre som de ville. Det skulle bare bli med to scoringer til, begge signert innbytter Riyad Mahrez, men det kunne fort blitt både seks, sju og åtte mål.

Det første Mahrez-målet kom etter 65 minutter etter at City rundtspilte Cardiff etter alle kunstens regler. Ilkay Gündogan ble til slutt spilt fri på venstrekanten, og han sendte ballen inn foran mål der Mahrez ventet og fikk en svært så enkel jobb med å sette ballen i tomt mål fra kort hold. Mahrez kunne dermed juble for sitt første mål i City-drakta etter sommerens rekordovergang fra Leicester. 0-4.

City skulle komme til flere meget gode muligheter ved både Leroy Sané, Riyad Mahrez og Phil Foden, som også kom inn og fikk spille de siste 22 minuttene. 0-5 skulle likevel ikke kommer før i det 87. minutt, etter en situasjon som først så ut til å være avklart. En håpløs feilpasning av en Cardiff-forsvarer endte imidlertid rett i beina på Riyad Mahrez, som først fintet og deretter skjøt i det lengste hjørnet fra 12 meter med et hardt skudd, til side for keeper. Dermed var 0-5 et faktum, City største borteseier siden vi for litt over et år siden slo Watford 6-0 på Vicarage Road.

Nå venter ligacupspill når Pep Guardiola tar med seg spillerne sine til Oxford for å spille 3. runde i ligacupen tirsdag kveld.