1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. februar 2018 13:30 Premier League 2017/18 26

Sted

Turf Moor

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 21 658.

Tidslinje

Oppsummering

City sløste med sjansene og måtte til slutt ta til takke med 1-1 i en sjanserik og spennende kamp mot Burnley på Turf Moor.

Danilo gav City ledelsen i det 22.spilleminutt før hjemmelagets Johann Berg Gudmundsson utliknet 8 minutter før slutt. Det som likevel blir husket best fra kampen var nok Raheem Sterlings miss fra kort hold på åpent mål på stillingen 0-1. En miss som til slutt viste seg å bli skjebnesvanger. Men slikt skjer, og vi skal slett ikke glemme at samme Sterling ved flere anledninger har sikret oss tre poeng med sene scoringer denne sesongen.

David Silva ble dessverre ikke klar til kamp, ei heller John Stones. Dermed hadde Pep Guardiola begrenset med muligheter i sitt laguttak. Likevel ble det tre forandringer i forhold til de 11 som startet sist kamp mot West Bromwich. Ut gikk Aymeric Laporte, Oleksandr Zinchenko og nevnte  David Silva. De ble erstattet med Vincent Kompany, Danilo og Ilkay Gundogan.

Kampen åpnet litt rotete, og lite skjedde før etter et kvarters spill da Vincent Kompany var nær ved å gi oss ledelsen etter et innlegg fra Bernardo Silva. Kompany rakk akkurat ikke fram, og ballen seilte like utenfor hjemmelagets mål.

Danilo setter inn 1-0

Etterhvert overtok City mer og mer,  og tok ledelsen i det 22.minutt etter at både Gundogan og Sterling hadde vært farlig frampå like i forkant. Kevin De Bruyne tok en kort corner til B. Silva, som igjen fant Danilo. Fra rundt 20 meters hold satte Danilo ballen vakkert i mål helt oppe i krysset med sin høyrefot. Noen minutter senere var Sterling igjen frampå etter fint kombinasjonsspill med Gundogan, men Burnley fikk avverget i siste liten.

Hjemmelagets første store mulighet kom etter en halvtimes spill da Ben Mee fikk stå helt alene på 11 meter, men en fantastisk redning av Ederson forhindret utlikning. Samme Mee var også høyest på en corner like etter, men headingen gikk like til side for mål.

Et par minutter senere var De Bruyne farlig frampå, men avslutnigen gikk rett på keeper og Sergio Aguero fikk aldri kontroll på returen. Samme Aguero fikk en stor mulighet til å doble ledelsen like før pause, men avslutningen fra noe skrått hold gikk rett i brystet på Nick Pope i hjemmelaget mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

Få minutter ut i den andre omgangen fikk Aguero nok en stor sjanse til å øke ledelsen, men avslutnigen gikk via ryggen på en Burnley-forsvarer og ut til en resultatløs corner.

Sterling burde økt ledelsen i det 55. minutt, men avslutningen gikk over etter at Gundogan og Aguero hadde kombinert flott i forkant. Danilo forsøkte seg også med et nytt langskudd like etter, men denne gang var keeper med på notene og fikk kastet seg og slått til corner.

Etterhvert kom hjemmelaget til hektene igjen etter at City hadde dominert fullstendig første halvdel av den andre omgangen, og deres debutant i nyinnkjøpte Aaron Lennon var uhyre nær en utlikning i det 69.minutt. Men Ederson vartet nok en gang opp med en fantastisk redning og fikk slått ballen i tverrligger og ut før returen ble satt over mål.

Kampens store snakkis kom i det 71.minutt. Kyle Walker ble spilt fri på vår høyreside. Hans perfekte innlegg ble møtt av Sterling som på merkelig vis klarte å sette ballen utenfor på åpent mål fra en meters hold!!

Dette skulle vise seg å bli kostbart for City ti minutter senere. Et innlegg gikk over en litt uoppmerksom Walker, og Johann Berg Gudmundsson satte ballen sikkert forbi en sjanseløs Ederson og i mål.

Ingen av lagene klarte å skape noe de siste minuttene og dermed ebbet det hele ut med 1-1 og poengdeling, noe hjemmlaget bør være mest fornøyd med.