0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. april 2019 15:05 Premier League 2018/19 36

Sted

Turf Moor

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 21 605.

Oppsummering

Der det ikke fantes VAR-teknologi til å gi City den straffen de skulle hatt, var Hawk Eye på plass og sørget for at City slo Burnley 1-0 – med knappe tre centimeter!

Det skulle bli høydramatisk i på Turf Moor i tredje siste ligarunde i en kamp Manchester City måtte vinne etter at Liverpool enkelt slo for lengst nedrykksklare Huddersfield fredag kveld med 5-0. Burnley hadde ikke noe å spille for da det denne helgen ble klart at de har berget plassen, mens Manchester City derimot hadde alt å spille for i forsøket på å vinne Premier League for andre sesong på rad.

Pep Guardiola gjorde bare én forandring på laget som slo Manchester United på Old Trafford onsdag kveld. Fernandinho skadet seg i den kampen og måtte byttes ut til fordel for Leroy Sané, og Pep Guardiola valgte å fortsette med Sané i startelleveren i dagens kamp. Det betydde at Ilkay Gündogan gikk inn i den defensive midtbanerollen, mens Sané bekledde Citys venstrekant. Raheem Sterling kunne dermed gå tilbake til sin foretrukne høyrekant, mens de to Silva-ene, David og Bernardo hadde indreløperrollene.

Det var et tidvist nervøst og usikkert Manchester City-lag de tilreisende City-supporterne i solskinnet på Turf Moor fikk se i de første 45 minuttene. Det ble skapt få sjanser begge veier, og selv om det var City som stort sett hadde ballen, hadde nok City-fansen ventet seg et mer aggressivt City-lag som skulle skape flere muligheter. Den første skikkelige sjansen til gjestene kom etter 28 minutter da David Silva ble spilt fri inne i boksen, men slet med å få kontroll på ballen. Da avslutningen først kom, ble imidlertid skuddet blokkert. Tar vi også med et Sergio Agüero-skudd som gikk like over tverrligger fem minutter før pause, har vi fått med det City greide å produsere av målsjanser på det knusktørre gresset på Turf Moor i de første 45 minuttene.

Bedre skulle det bli i andre omgang da City gikk ut av startblokkene og produserte den ene svære muligheten etter den andre. Sergio Agüero var nære på med et skudd mot det nærmeste hjørnet etter fire minutter spilt, men keeper Heaton var med på notene og fikk reddet. City fortsatte imidlertid å trykke på, og det skulle bli en kanonade med skudd og avslutninger mot Burnley-målet, der de fleste ble blokkert. Ashley Barnes blokkerting var imidlertid ikke av det lovlige slaget da han gjorde seg større og brukte armen til å blokkere et skudd med, uten at dommer Paul Tierney fikk med seg det. City ble dermed snytt for et soleklart straffespark, som garantert ville blitt dømt til neste sesong når det også skal komme VAR til Premier League.

Kanonaden fortsatte imidlertid. Først ble et David Silva-skudd blokkert, før ballen havnet i beina på Raheem Sterling som også avsluttet. Også det skuddet ble blokkert, men ballen havnet da i beina på Bernardo Silva på bakerste som avsluttet mot den nærmeste stolpen, bare for å se at keeper Heaton forhindret scoring med en god redning – selv om det skal sies at skuddet gikk rett på ham.

City fortsatte å trykke, og etter 62 minutter skulle den livsviktige scoringen som sørger for at City ligger best an til å vinne Premier League komme. Bernardo Silva spilte gjennom til Sergio Agüero som først prøvde å avslutte på direkten, men deretter klarte å krangle ballen med seg. Avslutningen hans fra seks meter gikk forbi keeper, men rett i brystet på Matthew Lowton, som deretter på andre berøring måket ballen bort fra streken. MEN: da hadde ballen allerede vært inne – med knappe tre centimeter! Hawk Eye-teknologien sørget for at det pep i klokka til dommer Paul Tierney, som dermed signaliserte scoring til City! Elleville jubelscener blant bortesupporterne og selvsagt blant City-spillerne på banen fulgte, og City ledet 1-0! Scoringen var forøvrig Sergio Agüeros 163. i Premier League, noe som gjør at han nå er likt med Robbie Fowler på 6. plass over de som har scoret flest i Premier League.

Kampen var likevel langt fra over, og det skulle bli en svært så nervepirrende siste halvtime, der Burnley riktignok ikke produserte en eneste målsjanse. Innbytter Gabriel Jesus kunne imidlertid ha ført City opp i 2-0 kvarteret før slutt, etter at han først rundet keeper og avsluttet mot mål – men rett i Ben Mee, som fikk kastet seg og reddet ballen akkurat på streken.

City-fansen holdt pusten, men fem minutter på overtid kunne de trekke et lettelsens sukk da dommer Tierney endelig blåste av oppgjøret, noe som betydde at seieren og de tre poengene var sikret! Det gjenstår nå to kamper og City leder fortsatt ett poeng foran Liverpool. De lyseblå har ikke kamp på åtte dager nå, mens Liverpool skal ut i en knalltøff periode med to Champions League-semifinaler i tillegg til Premier League-oppgjør borte mot Newcastle neste lørdag. Citys neste kamp er hjemme mot Leicester, mandag 6. mai.