0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. august 2017 18:30 Premier League 2017/18 1

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 30 415.

Oppsummering

City slet lenge med å trenge gjennom Brightons forsvarsmur, men det endte til slutt med en solid 2-0-seier og tre trygge poeng på Amex Stadium.

Pep Guardiola fikk det akkurat som han ville i ligaåpningen på sørkysten av England. Selv om det ble mye stanging og City slet med å komme seg til store målsjanser, skulle det til slutt løsne, og takket være Sergio Agüeros 170. scoring for City og et selvmål, endte det til slutt med en trygg 2-0-seier og tre poeng i sesongpremieren.

Det var ingen særlig store overraskelser i Citys startoppstilling som ble offentliggjort en time før kampstart. Som ventet fortsatte Guardiola å spille med tre stoppere i form av Vincent Kompany, John Stones og Nicholas Otamendi, mens Kyle Walker og Danilo spilte vingback på hver sin kant. De to sistnevnte fikk sin offisielle City-debut i dag, sammen med Ederson som voktet buret. På midtbanen ble det ikke plass til Bernardo Silva fra start, men portugiseren kom inn i andre omgang og fikk sin offisielle City-debut også han. Fra start spilte heller David Silva, Kevin De Bruyne og Fernandinho på den sentrale midtbanen, med sistnevnte i den defensive rollen. Det betydde at det ikke ble plass til Yaya Touré fra start, som ble sittende på benken gjennom hele kampen. Framme på topp startet Sergio Agüero og Gabriel Jesus.

Gabriel Jesus forsøker seg med et skudd i første omgang.

Som nevnt ble det en tøff åpning på sesongen for City, som møtte et Brighton-lag som var svært interesserte i å få med seg minst et uavgjort i deres aller første Premier League-kamp noensinne. I 34 år har laget fra sørkysten av England ventet på å komme tilbake til øverste nivå i engelsk fotball, og ny tilskuerrekord og svært støttende hjemmesupportere skapte en flott atmosfære rundt kampen. Den helt store underholdningen uteble imidlertid, og publikum fikk i stedet se et hjemmelag i blått og hvitt som la seg lavt og sørget for at det ble omtrent umulig for de tilreisende City-spillerne, for anledningen i lilla, å finne noen hull i forsvarsmuren.

Dale Stephens var nære på å heade ballen i eget mål etter 23 minutter, men endte opp med å stusse et innlegg like utenfor egen stolpe.

Førsteomgangs suverent største sjanse skulle tilfalle City og Gabriel Jesus, da først Sergio Agüero ble spilt gjennom. Fra dødlinja fikk han lagt ballen innover og bakover i feltet til Gabriel Jesus. Headingen hans ble imidlertid reddet av keeper Ryan.

City skulle forøvrig få ballen i mål også i den første omgangen, men Gabriel Jesus ble korrekt avblåst da han brukte hånda for å få med seg ballen inn i mål, samtidig som han støtet sammen med keeper. Det unge stjerneskuddet ble liggende nede en god stund etter sammenstøtet med keeper, men kom seg heldigvis på beina igjen.

Det var nok ikke en superfornøyd Pep Guardiola som tok med seg guttene sine inn i garderoben etter at de første 45 minuttene var unnagjort, men beskjeden til laget hans var nok å fortsette med å prøve å spille seg gjennom og komme seg til muligheter.

Etter 52 minutter skulle det nettopp skje, men først og fremst takket være hjemmelagets Shane Duffy som prøvde å spille ballen tilbake til egen keeper, men bare såvidt var borti ballen. Det sørget for at Sergio Agüero kunne komme alene med keeper, men hjemmelaget slapp med skrekken da avslutningen til argentineren gikk svakt utenfor den lengste stolpen.

Samme Duffy skulle få sjansen til å gjøre det godt igjen for brøleren sin bare noen få minutter etterpå da Brighton var oppe på en svært sjelden visitt og fikk en corner. Den endte med at iren skjøt like utenfor stolpen. På den påfølgende corneren skulle det oppstå litt panikk i City-forsvaret da Ederson kom ut, men mistet ballen og det ble en del klabb og babb. Citys nyinnkjøpte keeper slapp imidlertid med skrekken.

Sergio Agüero jubler for sitt 170. City-mål.

Og så, etter 69 minutter, skulle det endelig løsne for City. Kevin De Bruyne stjal ballen fra en Brighton-spiller, sendte den videre til David Silva, som på ett touch spilte gjennom Sergio Agüero med en perfekt slått stikker. Alene med keeper gjorde ikke Agüero noen som helst feil denne gangen. Han sendte ballen sikkert til side i det lengste hjørnet, og kunne dermed juble for sesongens første City-scoring, hans 170. siden han kom til Manchester for seks år siden.

Fem minutter etterpå skulle det bli 2-0 til City, med litt hjelp fra hjemmelagets Lewis Dunk, som dunket ballen i mål med panna etter at City nok en gang hadde stjålet ballen fra Brighton. Fernandinho la inn fra dødlinja, og i duell med Gabriel Jesus ble Dunk såpass presset at han altså headet ballen forbi egen keeper, som var nære på å ta ballen – som gikk mellom armen hans og kroppen. En real gavepakke fra både Dunk og keeper Ryan med andre ord. Sistnevnte burde også gjort det bedre i den situasjonen.

Etter dette roet City ned spillet og det ble mye pasninger og spill på det trygge. Det sørget altså for tre poeng i ligadebuten sesongen 2017/18, og en start Pep Guardiola kan si seg tilfreds med, selv om City ikke spilte noen strålende fotballkamp.

Nå tar Guardiola med seg guttene sine til Girona der de skal være på treningsleir og også spille treningskamp mot samarbeidsklubben Girona førstkommende tirsdag. Etter det venter sesongens første hjemmekamp mandag om ni dager – mot Everton.