1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. august 2017 13:30 Premier League 2017/18 3

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 10 419.

Oppsummering

Det ble en utrolig dramatisk avslutning på borteoppgjøret mot Bournemouth. Etter å ha ligget under 0-1 snudde City kampen og vant til slutt 2-1, men seiersmålet skulle ikke komme før sju minutter på overtid av andreomgang. Nok en gang ble redningsmannen Raheem Sterling – som deretter ble utvist i jubelscenene på Vitality Stadium!

Avslutningen på kampen mot Bournemouth kunne knapt ha vært mer dramatisk. Mens hjemmelaget Bournemouth nok var fornøyd med det ene poenget var ikke noe annet enn tre poeng godt nok for et titteljagende City, og jubelscenene som utspilte seg blant de tilreisende City-supporterne sju minutter på overtid da Raheem Sterling sikret seieren, var elleville!

Bernardo Silva fikk sin første kamp fra start for City.

Pep Guardiola lot Benjamin Mendy få sin debut i City-trøya, da han startet på venstre kant i forsvaret. Taktikken og formasjonen var noe tilpasset til denne kampen i forhold til de to første kampene denne sesongen, i og med at Guardiola gikk over til å spille med to midtstoppere i stedet for tre. John Stones ble vraket, mens Vincent Kompany og Nicolas Otamendi utgjorde en stopperduo. På høyrekant i forsvaret startet Danilo i stedet for en suspendert Kyle Walker. Framover på banen fikk Bernardo Silva sin første kamp fra start i City-trøya, etter å ha gjort et godt innhopp mot Everton. På topp ble noe overraskende Sergio Agüero vraket til fordel for Raheem Sterling, som dermed spilte sammen med Gabriel Jesus.

Som sagt var det Bournemouth som skulle få det første målet i kampen, etter tolv spilte minutter. Og for et mål! En klarering fra hodet til Vincent Kompany havnet i beina til venstreback Charlie Daniels som fra siden av sekstenmeteren hamret til med venstrebeinet mot mål. Mens Danilo snudde ryggen til og dukket unna, føk ballen som et prosjektil gjennom lufta og via tverrliggeren i det lengste hjørnet og inn i mål! En fantastisk scoring av Daniels som Ederson ikke hadde noen mulighet til å stoppe. Som sagt var imidlertid ikke det Danilo gjorde i situasjonen helt bra forsvarsmessig sett.

Fem minutter etter skulle Bournemouth slippe til igjen da ballen ble spilt gjennom til Jermain Defoe som avsluttet på direkten relativt alene med Ederson. Citys brasilianske sisteskanse var imidlertid med på notene, fikk kastet seg ned og reddet.

Gabriel Jesus jubler etter å utlignet til 1-1.

Mens de første 15-20 minuttene ikke var mye å skryte av spillemessig sett for Citys del, skulle andre halvdel av første omgang bli langt bedre. De lyseblå ble da langt flinkere til å holde ballen i laget og presset Bournemouth lengre og lengre bakover på banen. Etter 21 minutter skulle også utligningen komme da City fikk et frispark som ble tatt raskt. Ballen havnet i beina til David Silva som med en nydelig stikker spilte gjennom Gabriel Jesus. Keeper kom ut, men med en liten tupp fikk Jesus sendt ballen til side for keeper og inn i nettet. Dermed var utligningen et faktum, og det samme var Gabriel Jesus’ første scoring for sesongen!

Kort tid etter kunne samme Jesus sendt City i ledelsen etter nydelig City-spill. En høy ball ut på venstresiden fra Kevin De Bruyne ble sendt på direkten inn foran mål av Benjamin Mendy, gikk forbi alle Bournemouth-forsvarerne og havnet i beina til Gabriel Jesus på bakerste. Avslutningen hans var imidlertid ikke presis nok og havnet utenfor den nærmeste stolpen.

Jesus kunne også ha scoret da han så ut til å ha fri vei mot mål ikke lenge etter scoringen, men ble felt av hjemmelagets Nathan Aké. Dommer Mike Dean viste Aké bare det gule kortet, noe City-spillerne og manager Pep Guardiola absolutt ikke var enige i. Jesus hadde hatt fri vei mot mål hadde han ikke blitt hindret av Aké, og ifølge regelboka skulle nok nederlenderen vært utvist.

Etter 27 minutter stormet City igjen i angrep, og David Silva spilte gjennom Danilo. En beinparade av Bournemouth-keeper Asmir Begovic forhindret imidlertid scoring.

Samme Begovic ble også hjemmelagets redningsmann like før pause da Fernandinho avsluttet fra skrått hold mot nærmeste stolpe. Til tross for stor City-dominans i andre halvdel av omgangen skulle altså Pep Guardiolas menn gå til pause med et uavgjortresultat, noe som ikke ville være godt nok tatt ambisjonene til City i betraktning.

De lyseblå gjestene fra Manchester skulle imidlertid ikke greie å spille seg til like mange store sjanser i den andre omgangen, og angrepsspillet ble litt haltende til tider. Etter timen spilt var det faktisk hjemmelaget Bournemouth som var utrolig nære å ta ledelsen da Joshua King fikk stå ganske så alene og avslutte fra seksten meter. Heldigvis for Citys del traff ballen stolpen høyt oppe og føk ut igjen.

Også City hadde imidlertid stolpetreff. En corner etter 73 minutter ble slått inn i feltet av Kevin De Bruyne og havnet på hodet til Nicolas Otamendi som headet mot det lengste hjørnet. Ballen traff imidlertid innsiden av stolpen og spratt i hendene til keeper Begovic. Veldig nære en 2-1-scoring med andre ord!

Pep Guardiola satte innpå Sergio Agüero i kampen for å få seiersmålet.

City fortsatte med å prøve å få den andre scoringen som ville sikre seier og tre viktige poeng, men slet med å spille seg til gode sjanser. Pep Guardiola satte innpå både Sergio Agüero og Leroy Sané i et forsøk på å sikre seieren, men da klokka passerte 90 minutter og det fortsatt sto 1-1, så det ut til at det bare kom til å ende med 1-1 og uavgjort – to poeng tapt for Pep Guardiola og City. Det ble imidlertid lagt til fem minutter, og City-fansen visste at det også måtte bli lagt til enda mer på grunn av skadeopphold og bytte på overtid av kampen.

Og så sju minutter på overtid, to minutter over den annonserte tilleggstiden, skulle det utrolige skje! Endelig greide City å rulle opp et godt angrep. Sergio Agüero spilte ballen fram til Raheem Sterling som sendte tilbake til Kevin De Bruyne, som igjen sendte tilbake til Sterlin på seksten meter. Denne gangen spilte Sterling ballen ut på høyrekanten til Danilo som gjorde det helt riktige da han fra kant spilte ballen bakover i feltet igjen. Der var Raheem Sterling på plass, fikk kontroll på kula og sendt avgårde en avslutning, såvidt via beinet til Bournemouths Surman som kastet seg inn i situasjonen, og i mål! Mens Bournemouth-spillerne sank sammen i fortvilelse jublet Raheem Sterling som besatt, nesten like mye City-fansen som fikk besøk av både Sterling og de andre City-spillerne som tok seg forbi vaktene og jublet sammen med supporterne sine. Gledesscenene var elleville, men tydeligvis for elleville for dommer Mike Dean, som helte kaldt vann i blodet på Sterling like før avspark skulle tas ved å vise ham sitt andre gule kort, og dermed det røde. Dermed måtte en forskrekket Sterling tusle av banen, men likevel med den visshet om at han, riktignok litt heldig, hadde sikret seieren for City, langt, langt på overtid!

Sju minutter på overtid og City har akkurat gått opp i 2-1. Elleville jubelscener!

Dommer Dean valgte imidlertid å la kampen fortsette enda litt lenger, og det ble noen nervepirrende klareringer i City-forsvaret ti minutter på overtid av kampen. Først da kampuret viste 100 spilte minutter og 17 sekunder blåste Dean av kampen, noe som betydde at seieren var sikret for Citys del og tre enormt viktige poeng var et faktum. At de tre poengene kom på svært dramatisk vis er ingen overdrivelse å si, og at det ble delt ut hele tretten kort i løpet av kampen sier litt om hvilken intensitet det var. Bournemouth fikk nok et tap og står fortsatt med 0 poeng etter tre spilte kamper, mens City står med sju av ni mulige poeng.

Neste kamp for Citys del er ikke før om to uker, på grunn av landslagspause. 9. september er det imidlertid klart for storoppgjør når City tar imot Liverpool hjemme i Manchester.