0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. mars 2019 16:00 Premier League 2018/19 29

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere:

Oppsummering

En Riyad Mahrez-scoring etter 54 minutter sikret City seieren over Bournemouth! Skader på både John Stones og Kevin De Bruyne er imidlertid et skår i gleden.

Resultatet 1-0 er sjelden kost når Manchester City spiller kamp, men det er nettopp begge Citys to siste kamper har endt. På onsdag var det bare Sergio Agüeros straffescoring som skilte City og West Ham, og i dag var den eneste scoringen publikum på Vitality Stadium fikk se Riyad Mahrez’ fulltreffer etter 54 minutter. Det burde riktignok ha blitt flere City-mål, og at seieren var fortjent var det ingen som helst tvil om. City dominerte alt som skjedde ute på gressmatta sør i England, noe også statistikken viser. 82 prosent ballinnehav er sjelden vare, og det kan for eksempel også nevnes at City vant skuddstatistikken 23-0 (!) og cornerstatistikken 14-0! Bournemouth hadde med andre ord fint lite å by på, men greide altså å holde liv i kampen helt til siste slutt, takket være at City ikke hadde bedre uttelling på sjansene sine.

John Stones var tilbake i Citys midtforsvar etter sitt skadeopphold, og startet der sammen med Nicolas Otamendi. Stones måtte imidlertid gi seg i starten av den andre omgangen, etter at han i pausen skal ha gitt beskjed om at han følte skaden kunne være i ferd med å bli slått opp igjen, men ville gi det et par minutter til. Ting ble tydeligvis ikke noe bedre, for bare et par minutter ut i omgangen måtte Stones kaste inn håndkleet, til fordel for Vincent Kompany, som også nylig er tilbake fra skade. I tillegg har City for tiden også Aymeric Laporte ute.

Og apropos skader – mens Pep Guardiola etter kampen kunne bekrefte at John Stones bare gikk av banen for sikkerhets skyld, ser det ut til at Kevin De Bruyne kan bli ute i lengre tid. Det var vanskelig å se nøyaktig hva som skjedde med belgieren, som har vært så skadeplaget denne sesongen og vært ute av spill i flere lengre perioder. Det var da han skulle sende en pasning at han plutselig begynte å halte og måtte legge seg ned, for så å gå av banen like før pause. «Det er hamstringen hans» kunne Pep Guardiola fortelle etter kampen. Det vites ikke i skrivende stund hvor lenge De Bruyne blir ute av spill denne gangen, men basert på tidligere erfaringer med denne typen skade er det sannsynlig å tro at det kan ta ca. tre uker før vi igjen ser De Bruyne på banen.

Det skjedde heldigvis mer i dagens kamp enn at City-spillerne ble skadet. David Silva burde ha truffet mål etter 18 minutter etter et innlegg fra kant fra Kevin De Bruyne, men spanjolen skjøt utenfor den nærmeste stolpen fra tolv meter. Etter halvtimen spilt var det Nicolas Otamendis tur til å prøve seg – med et slags brassespark (!) etter en corner. På akrobatisk, og meget uventet vis, fikk Otamendi kastet seg og avsluttet bakover, men skuddet gikk over tverrligger.

Det var altså spilt litt over 54 minutter da kampens eneste scoring skulle komme. David Silva og Oleksandr Zinchenko, som forøvrig hadde en meget solid kamp, spilte vegg. Inne i boksen dempet Silva ballen på brystet, før han tuppet den videre, fikk den tilbake og deretter spilte videre til innbytter Riyad Mahrez, som fra hjørnet av femmeteren siktet seg inn mot det nærmeste hjørnet. Algerieren traff akkurat der han skulle, og ballen snek seg inn ved den nærmeste stolpen, til stor glede for de tilreisende lyseblå på tribunen! Og hvilken opptur for Mahrez, som har høstet en del kritikk etter at han sist sommer ble Citys nye rekordkjøp. 1-0 til City!

1-0 kunne blitt til 2-0 da Bernardo Silva på nydelig vis spilte gjennom Raheem Sterling med en lang ball oppover banen. Sterling tok med seg ballen videre og fikk også avsluttet, noe presset av en forsvarer. Også Sterling prøvde seg på nærmeste hjørne, på samme måte som Mahrez hadde gjort noen minutter tidligere, men denne gangen var keeper med på notene og fikk slått ballen ut til corner.

Citys største sjanse (som ikke endte med scoring) skulle likevel komme etter 80 minutter da Sergio Agüero lempet ballen framover inn i feltet. Det som nok egentlig var ment som et framspill, endte i stedet som en frekk chip over keeper, i og med at ballen så ut til å bli tatt litt av vinden. Ballen endte faktisk opp i tverrligger, før en Bournemouth-forsvarer fikk klarert den vekk, rett foran Riyad Mahrez.

Etter scoringen var City-spillerne flinke til å holde ballen i laget, men når sant skal sies gjorde heller ikke Bournemouth-spillerne mye for å stjele den fra de. Dermed ble det mange pasninger fram og tilbake, før en god del av tilleggstiden ble tilbrakt nede ved cornerflagget. Fire minutter på overtid blåste dommer Kevin Friend av kampen, og tre livsviktige poeng i kampen om ligatittelen var sikret.

I morgen vil nok Pep Guardiola være Everton-fan, for Liverpool skal nemlig til Goodison og spille Merseyside-derby. Den kampen bestemmer om Liverpool gjeninntar tabelltoppen, eller om det er Manchester City som leder Premier League etter den 29 runden denne sesongen.