1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
21. juli 2018 03:05 Treningskamp 2018/19

Oppsummering

Pre-season er godt i gang, og i natt spilte City sommerens første treningskamp under sitt opphold i USA. Det endte med et knepent tap for Dortmund.

Sommerens pre-season-tur er lagt til USA, der City som vanlig spiller i International Champions Cup, en sommerturnering som arrangeres for sjette gang i år. City har vært med hver sommer siden 2014, og har spilt i ulike verdensdeler i løpet av disse årene. Dette året er Citys kamper lagt til USA, der den første ble spilt i natt, norsk tid, i Chicago. Motstander var Borussia Dormund, og det hele endte med et knepent tap for et City-lag som manglet omtrent alle førstelagsspillerne som fortsatt har ferie etter sommerens VM. En av dem som var med fra start var imidlertid sommerens rekordsignering Riyad Mahrez, som ikke har vært involvert i VM-spill.

En som heller ikke har vært involvert i VM-spill, men som det ryktes kan være på vei bort fra City, er ukrainske Oleksandr Zinchenko, som kom til å spille en viss rolle i Citys lag forrige sesong. Lite hadde skjedd i kampen da han etter 26 minutter strakk ut venstrebeinet og dermed felte Christian Pulisic inne i feltet. Dommeren pekte på straffemerket og selv om Claudio Bravo var borti ballen, kunne han ikke hindre Mario Götze fra å gi tyskerne ledelsen.

Riyad Mahrez kunne scoret sitt første mål for City like før pause, men Marwin Hitz i Dortmund-målet var med på notene, til tross for at skuddet forandret retning i muren.

Pep Guardiola gjorde en rekke bytter i løpet av kampen, og i andre omgang var det duket for et comeback svært få City-supportere hadde trodd at de noen gang skulle få se. Ut gikk Claudio Bravo og inn kom Joe Hart, som ble vraket av Pep Guardiola for to år siden, og siden har hatt ikke altfor vellykkede opphold i Torino og West Ham, og til slutt også mistet plassen sin på det engelske landslaget.

I den andre omgangen var det nok en gang Riyad Mahrez som var nærmest for City å score, også denne gangen etter et frispark som endte opp på feil side av stolpen, men ellers var det ikke den helt store underholdningen som ble servert på Soldier Field før dommer blåste av to minutter på overtid. For Citys del var det likevel mye positivt å ta med seg fra kampen. Et meget ungt og uerfarent City-lag hang godt med mot et mye mer erfarent Dortmund-lag, som stilte med langt flere førstelagsspillere. Riyad Mahrez gjorde sine saker godt for City, og vil med stor sannsynlighet være den eneste av spillerne som spilte i natt City-fansen kommer til å se mye av den kommende sesongen.

I tillegg til Joe Hart var også andre City-spillere som ikke har spilt i City-drakt på svært lenge med. Jason Denayer har de fire siste sesongene vært på utlån fra City (først en sesong i Celtic, så en i Galatasaray, så en i Sunderland og så forrige sesong i Galatasaray igjen), og det virker svært lite sannsynlig at han vil bli satset på framover i City, til tross for at han var på banen i natt. Det skrives i media at han ønsker å bli værende i Tyrkia, der han vant ligaen med Galatasaray forrige sesong. Problemet er at Galatasaray ikke er glad i å bruke mye penger, og sliter med å imøtekomme Citys krav om £10 millioner for den belgiske midtstopperen. City nekter å gå ned i pris, noe som altså gjør at Denayer er blitt med til USA. En rekke andre klubber skal også være interessert i spilleren som fortsatt bare er 23 år. Også Patrick Roberts var å se på banen for City i natt. Midtbanespilleren som signerte fra Fulham i 2015, har tilbrakt de siste 18 månedene på utlån til Celtic, men skal vi tro ryktene kan han være på vei til Leicester. Tidligere i sommer ble det skrevet at Leicester ville betale £10 millioner.

Laget i kampen mot Dortmund: Claudio Bravo (Joe Hart 46), Oleksandr Zinchenko, Jason Denayer (Cameron Humphreys 67), Eric Garcia, Luke Bolton, Jack Harrison, Douglas Luiz (Leroy Sané 73), Phil Foden (Benjamin Garré 73), Brahim Diaz (Ayotomiwa Dele-Bashiru 66), Riyad Mahrez (Patrick Roberts 73), Lukas Nmecha (Nabili Zoubdi 73)

Citys neste kamp i International Champions Cup er mot Liverpool på onsdag, mens Bayern München venter tre dager senere. Første kamp med litt mer alvor blir mot Chelsea i Community Shield på Wembley søndag 5. august.