1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. november 2019 21:00 Champions League 2019/20 Gruppe C

Dommer: Aliaksei Kulbakov (Hviterussland). Tilskuere: 34 326.

Oppsummering

Manchester City måtte avslutte kampen med Kyle Walker som keeper, men det endte med 1-1 og poengdeling i Italia.

Det ble en merkelig fotballkamp på San Siro mellom Atalanta og Manchester i Champions League. City dominerte stort i den første omgangen, brente straffespark og burde ha ledet med langt mer enn 1-0, men mistet kontrollen i den andre omgangen, slapp inn en utligning, måtte sette innpå sin tredje keeper i løpet av kampen i form av utespiller Kyle Walker, og til slutt ble nødt til å drøye med tiden for i det hele tatt å komme tilbake til Manchester med det ene poenget.

Pep Guardiola valgte å stille med et meget sterkt lag på San Siro, som Atalanta bruker som hjemmebane i sine Champions League denne høsten, siden deres egen hjemmebane ikke er blitt klar til spill i UEFA-turneringer ennå. Det var altså ikke snakk om å spare spillere før søndagens viktige toppoppgjør i Premier League mot Liverpool, kanskje med unntak av John Stones, Sergio Agüero og Kyle Walker som alle var å finne på benken.

City kom som sagt til å dominere stort i den første omgangen, og det skulle bare gå sju minutter før de gulrosa var i ledelsen – og det etter nydelig spill. Bernardo Silva spilte fram til Gabriel Jesus inne i boksen, og med et elegant hælspark til Raheem Sterling som stormet framover, la Jesus grunnlaget for Citys ledermål. En upresset Sterling avsluttet nemlig presist i det lengste hjørnet fra ti meter, og dermed sto det 1-0 til City!

Videre i omgangen skulle det bli en del nesten for gjestene, som da Mahrez la ballen hardt inn foran mål etter 24 minutter, men Raheem Sterling var akkurat for sent ute til å skli den inn i nettet. Sterling var også nære på noen minutter senere da Kevin De Bruyne kom seg fri og la ballen bakover i feltet, men Sterlings skudd ble blokkert akkurat i siste øyeblikk.

Etter 34 minutter var det Riyad Mahrez’ tur til å være nære på, men Atalantas keeper Gollini var fint nede og fikk slått det lave skuddet ut til corner.

Mot slutten av omgangen skulle det bli dramatikk. Raheem Sterling ble holdt igjen av hjemmelagets Rafael Toloi da han ble spilt gjennom, og dommeren pekte først på straffemerket. VAR omgjorde imidlertid avgjørelsen, og mente at det heller skulle bli frispark akkurat på utsiden. Ut fra reprisene var det vanskelig å se om Toloi slapp Sterling akkurat i tide, eller om han fortsatt holdt Sterling på streken og videre inn i boksen. Frispark ble det uansett, noen få centimetere utenfor sekstenmeterstreken, og det fikk Sterling selv ansvar for å ta. Skuddet gikk rett i Atalanta-muren, men City-spillerne ropte umiddelbart på straffespark og reprisen viste hvorfor. Joesp Ilicic hadde snudd seg vekk da han hoppet i muren, og ballen traff han i armen, uten at han hadde kroppen bak armene. Dommer Aliaksei Kulbakov løp ut på sidelinja for å kikke på skjermen, og brukte kort tid på å bestemme seg for å blåse straffespark til City. Om City var snytt for straffe i situasjonen der Sterling ble holdt, hadde det altså ikke så mye å si i og med at det uansett ble straffe i den påfølgende situasjonen. Gabriel Jesus gikk frem for å ta straffesparket … men endte opp med en meget svak avslutning en halvmeter utenfor stolpen! Det så nesten ut som om han ikke fikk reint treff på ballen, og sleivsparket sørget for at det fortsatt «bare» sto 1-0 til City til pause.

Mer dramatikk skulle det bli da lagene kom ut til andre omgang, i og med at det var Claudio Bravo som kom innpå og skulle vokte Citys mål i den andre omgangen – ikke Ederson, som tydeligvis måtte ha pådratt seg en form for skade.

Bare fire minutter var spilt av den andre omgangen før det skulle bli 1-1 i Milano. City mistet ballen på midten, og ble tatt på senga da hjemmelaget gikk raskt opp i angrep. Papu Gomez’ innlegg i midten var presist, og Mario Pasalic fikk stå helt alene på fem meter og heade inn utligningen. Både Fernandinho og Benjamin Mendy var i nærheten, men ingen av dem fikk altså tatt ut Pasalic, og dermed var lagene like langt.

Mens City var klart best i den første omgangen, skulle overtaket fordufte som dugg for solen i den andre, og det ble en langt mer jevntspilt kamp der City produserte få, eller ingen målsjanser. Unntaket var etter 65 minutter da Sterling ble spilt nydelig gjennom, men han svakt nok fikk ikke kontroll på ballen, som gikk inn til keeper.

Det ble dramatisk i slutten av den første omgangen, og det skulle også bli dramatisk i slutten av den andre. 81 minutter var spilt da Josip Ilicic ble spilt gjennom, og Claudio Bravo kom stormende ut – kanskje unødvendig, i og med at Ilicic fortsatt hadde et stykke fram til mål og City hadde dekning. Chileneren var uansett altfor sent ute, og Ilicic gikk i bakken. Reprisen viste at det faktisk var minimalt med kontakt, men at Ilicic måtte hoppe da Bravo kom skliende inn og at foten hang igjen da han traff Citys sisteskanse. Dommeren holdt uansett fram det røde kortet til Bravo, og fikk støtte av VAR, som da mente at Atalanta ble fratatt en åpenbar scoringsmulighet.

Med Ederson byttet ut med skade, og Bravo nå utvist, hadde ikke City noe annet valg enn å sette en utespiller i mål! Det skulle imidlertid vise seg å være alt annet enn enkelt å få til, for minuttene gikk og det oppsto total forvirring om hva som skulle skje. Til slutt ble Riyad Mahrez byttet ut, og Kyle Walker kom inn – i keeperdrakt! Det tok hele seks-sju minutter å få spillet i gang igjen etter Bravos utvisning, og det første Walker skulle få bryne seg på, var et frispark. Han glapp først ballen, men greide å fange returen.

Det ble lagt til sju minutter, og City-spillerne gjorde sitt aller beste for å drøye tiden mest mulig og sørge for at Atalanta ikke slapp til på flere skudd. Walker trengte bare å ha en involvering til, og dermed ebbet kampen ut med 1-1 og poengdeling. Det betyr at City gikk på sitt første poengtap i Champions League denne høsten, men fortsatt leder gruppe C suverent med ti poeng, fem poeng foran Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb på andreplass. City er altså fortsatt ikke formelt klar for 8. delsfinale, men det skal svært mye til for at begge disse lagene passerer City på tabellen. Neste Champions League-oppgjør er i slutten av måneden mot Shakhtar Donetsk i Manchester, men før den tid venter det viktige oppgjør i Premier League – først mot Liverpool på Anfield på søndag!