0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. mars 2018 20:45 Premier League 2017/18 28

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 58 420.

Oppsummering

Arsenal var ute etter å hevne 0-3-tapet i ligacupfinalen på søndag, men i stedet var det Manchester City som nok en gang skulle beseire Arsene Wengers menn … med nøyaktig samme siffer!

Mens Arsenal sliter om dagen, fortsetter Manchester City å spille kunstfotball. På søndag var det i realiteten bare ett lag på banen, og de lyseblå kunne heve ligacuptroféet etter å ha nedsablet Arsenal. 3-0 ble resultatet i den kampen, og onde tunger ville ha det til at Arsenal-supporterne hadde fått kalde føtter før kveldens Premier League-kamp mellom de samme lagene, og håpet at kampen ville bli utsatt. Det var nemlig en reell fare for at det kunne skje, takket være minusgrader og snø i London, men klokken 7.45 PM lokal tid blåste dommer Andre Marriner i gang kampen, riktignok med blå streker på banen, siden det var fare for snøfall. Annet enn svært lett snøfokk som ikke la seg på banen, ble det aldri noe av det varslede snøfallet – i motsetning til på Wembley i går der Tottenham spilte omkamp i femte runde i FA-cupen på en hvit gressmatte. Forholdene på Emirates i kveld var imidlertid fine etter at banemannskapene hadde fått vekk den snøen som var. Noen få minusgrader i lufta la heller ingen demper på stemningen i bortesvingen, mens det mildt sagt må ha vært en iskald og nitrist affære for hjemmefansen.

Pep Guardiola valgte å gjøre bare to endringer på laget som slo Arsenal på søndag (Ederson og Bernardo Silva inn for Bravo og Fernandinho), da lagene skulle møtes igjen i kveld på et svært uvanlig tidspunkt. Etter at City gikk over fra å spille UEFA-cup/Europa League til å spille Champions League har det vært svært sjelden at de lyseblå har spilt kamper på torsdager, men i kveld var altså et unntak. Kampen mellom Arsenal og City skulle egentlig ha vært spilt i helga som var, men da møttes altså de samme lagene i ligacupfinalen.

Og mens City på søndag brukte godt over timen på å score tre ganger på Arsene Wengers gutter, skulle ikke de for anledningen mørkkledde trenge mer enn drøye halvtimen denne gangen på å sette ballen tre ganger bak Petr Cech i hjemmelagets mål. Den første scoringen skulle komme etter et kvarter spilt etter fantastisk forarbeid av Leroy Sané! Etter et nydelig raid der han lurte av tre spillere sendte tyskeren ballen videre til Bernardo Silva, som først dempet ballen, og deretter curlet ballen i det lengste krysset bak en sjanseløs Cech fra 18 meter! Scoringen var fotballkunst av øverste klasse, og det skulle komme mer!

2-0 kom etter 28 minutter, etter minst like flott forarbeid. Fra David Silva gikk ballen til Sané, som spilte videre til Sergio Agüero, som igjen spilte gjennom David Silva. Den lille magikeren tok ballen med seg bak Arsenal-forsvaret med en nydelig touch, som sørget for at han plutselig var alene med Petr Cech. Silva var kald som en fisk da han satte ballen opp i det nærmeste hjørnet over Arsenals sisteskanse, og dermed sto det 2-0 til gjestene fra Manchester!

Og bare fem minutter skulle det også bli tre! Nok et nydelig angrep endte med at Kyle Walker la ballen inn i feltet foran mål, der Leroy Sané var først på ballen, som snek seg inn ved stolperota bak en totalt utspilt Arsenal-keeper.

Og 3-0 kunne blitt til 4-0 få minutter etter der igjen, etter et angrep som lignet på 3-0-scoringen. Igjen ble ballen spilt inn foran mål fra kant, men denne gangen gikk Sergio Agüeros avslutning rett på keeper.

De få gangene Arsenal kom til muligheter hadde Ederson i City-buret få problemer med å stanse hjemmelagets avslutninger, og at hjemmelaget ble møtt med pipekonsert av egne supportere da lagene gikk til pause, sier noe om hvor overlegne City var i forhold til hjemmelaget.

Det skulle ikke gå noe særlig bedre for The Gunners i den andre omgangen, selv om de etter 52 minutter skulle få straffespark da Nicolas Otamendi på klønete vis felte hjemmelagets Mkhitaryan. Pierre-Emerick Aubameyang forsøkte seg deretter fra ellevemetersmerket, men Ederson var nede som en tiger i hjørnet og fikk slått ballen vekk med hånden! Arsene Wenger på Arsenal-benken kunne ikke gjøre annet enn å riste på hodet, mens City-spillerne applauderte Ederson, som slang seg såvidt før skuddet gikk, og gjettet riktig side.

Kort tid etter holdt Petr Cech på å rote det til da han sendte ballen rett i Kevin De Bruyne, men han slapp med skrekken. Kort tid etter det igjen var det imidlertid Edersons tur til å være på blåbærtur, men situasjonen endte godt, med unntak av at Nicolas Otamendi fikk seg en trøkk.

Likevel ble den andre omgangen et lite antiklimaks i forhold til den første, og etter hvert ble det omtrent ikke Arsenal-supportere igjen på Emirates til å holde en pipekonsert da dommer Marriner til slutt blåste av kampen, bare to minutter på overtid. I City-svingen kokte det imidlertid, til tross for minusgradene, og det er også grunn til å feire: City står etter kveldens 3-0-seier over Arsenal på Emirates med 75 poeng, og ligger 16 poeng foran Manchester United på andreplass! Med bare ti kamper igjen å spille betyr det altså at om City vinner fem av dem, har laget vunnet Premier League! Samtidig har Pep Guardiolas gutter scoret hele 82 ganger i Premier League (på 28 kamper), og står med en målforskjell på +62! Fortsetter det slik kan alle tidligere Premier League-rekorder slås!

Det venter imidlertid flere tøffe oppgjør framover, og første utfordring er regjerende mestre Chelsea, som kommer til Manchester søndag ettermiddag.