0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. august 2018 17:00 Premier League 2018/19 1

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 59 934.

Oppsummering

Pep Guardiola kunne ikke ha ønsket seg en bedre åpning på sesongen. I ligapremieren slo hans Manchester City Arsenal 2-0 i London!

Manchester City fortsatte der de slapp forrige sesong da Premier League var i gang igjen denne helgen. Det var på forhånd knyttet store forventninger til Arsenal og deres nye manager Unai Emery, men det var City-manager Pep Guardiola som kunne smile bredest etter dagens kamp på Emirates mot Arsenal etter en knallsterk borteseier. Etter sommerens VM har ikke Guardiola fått den tida med spillerne sine som han helst hadde ønsket, men det var ikke lett å se det mot Chelsea forrige helg da City vant Community Shield, og det var heller ikke lett å se det mot Arsenal på Emirates i dag, til tross for at Kevin De Bruyne på grunn av kort oppkjøringstid satt på benken, mens en litt småskadet David Silva fikk hvile. Også Leroy Sané måtte finne seg i å sitte på benken fra start, mens både Raheem Sterling, Bernardo Silva og Riyad Mahrez fikk tillit fra start. Bakover var det samme stopperpar som mot Chelsea forrige helg, det vil si John Stones og Aymeric Laporte, mens Vincent Kompany og Nicolas Otamendi ble benkeslitere i dagens kamp.

Mens det var Arsenal som var best i de aller første minuttene av dagens kamp, skulle det ikke gå lang tid før City overtok og fikk kampen i sitt spor. Raheem Sterling skulle få kampens første sjanse da han danset seg gjennom Arsenals forsvar og fikk avsluttet fra skrått hold etter ti minutter spilt. Keeper Petr Cech var imidlertid med på notene og fikk slått til corner – noe det skulle bli mye av til City etter hvert.

Fire minutter senere skulle imidlertid ballen ligge i nota, og det skulle bli Raheem Sterling som fikk æren av å score Citys første Premier League-mål for sesongen. Etter å ha tråklet seg innover mot midten av sekstenmeteren sendte Sterling av gårde et knallhardt skudd, som likevel ikke var altfor godt plassert og som det hadde vært mulig for keeper Cech å redde. Tsjekkeren må imidlertid ha vært dekket, for han gjorde ikke noe helhjertet forsøk på å slenge seg etter ballen, som fôr inn i nettet, til stor jubel for de tilreisende City-supporterne på motsatt side av banen. 1-0 til City!

Etter 21 minutter kunne Arsenal ha utlignet etter at Mendy ble lurt av en finte og Bellerin kom til god skuddposisjon. Han greide imidlertid ikke å overliste Ederson i City-buret.

En som imidlertid holdt på å la seg overliste var Petr Cech – av seg selv. Tsjekkeren ble foretrukket i mål i ligaåpningen, men slet med Arsenals nye kortpasningsspill der de på City-vis prøvde å spille seg ut bakfra. På et tilbakespill etter 23 minutter holdt det på å gå riktig galt. På uforståelig vis sendte han nesten ballen inn i eget mål med en pasning som han bommet totalt på, men han slapp med skrekken og ballen endte opp like utenfor stolpen.

Fem minutter senere skulle City få nok en god mulighet etter at Sergio Agüero ble felt like utenfor sekstenmeteren og City fikk frispark. Cech måtte slenge seg på Mahrez’ forsøk, men ga retur. Der var Aymeric Laporte på plass, men nok en gang var Cech der og fikk avverget.

Arsenal skulle komme noe mer med i kampen mot slutten av omgangen, og selv om også City var det dominerende laget utover i den andre omgangen, hadde Arsenal sine muligheter til å utligne, som da Lacazette skjøt like utenfor etter 56 minutter.

Etter 64 minutter skulle imidlertid Sergio Agüero ha økt Citys ledelse til 2-0 etter en grusom tabbe av Guendouzi i Arsenals forsvar som gjorde at argentineren kom alene med keeper. Agüero hadde med seg innbytter Kevin De Bruyne på siden, men valgte heller å avslutte selv – til siden for keeper Cech, som kastet seg og fikk reddet. Kanskje burde heller Agüero ha valgt å sende ballen videre til De Bruyne.

2-0 skulle likevel komme kort tid etter etter at Benjamin Mendy fant Bernardo Silva med en pasning 45 grader ut i feltet. Med en kanon av et skudd sendte portugiseren ballen oppe i krysset bak Petr Cech, og dermed var ledelsen doblet! En meget god scoring av Bernardo Silva, som flere har spådd skal få en god sesong etter å ha imponert for City i sommerens pre-season.

Bortsett fra litt rot i forsvaret fem minutter før slutt da Ederson sendte ballen rett i beina på en Arsenal-spiller, men deretter kom raskt ut og fanget ballen igjen, hadde City stort sett god kontroll på det som skjedde resten av kampen. At det var gjestene fra Manchester som stakk av med alle de tre poengene var absolutt fortjent, og dermed har Pep Guardiola fått akkurat den åpningen på sesongen han ønsket. Nå venter Huddersfield neste søndag i det som blir sesongens første hjemmekamp.