1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
7. mars 2018 20:45 Champions League 2017/18 8. delsfinale 2. kamp

Dommer: Pavel Kralovec (Tsjekkia). Tilskuere: 49 411. Sammenlagt: 5-2.

Oppsummering

Et sterkt redusert City-lag spilte en meget svak kamp, og tapte 1-2 hjemme for Basel. Det er første gang på 15 måneder at City taper på hjemmebane. Med 4-0-seieren på bortebane i det første oppgjøret, var avansementet til kvartfinalen i Champions League imidlertid i praksis allerede sikret.

Forrige gang City måtte se seg slått på eget gress var i toppoppgjøret mot Chelsea i starten av desember 2016, da det endte med 3-1-seier til London-laget og både Sergio Agüero og Fernandinho ble utvist på overtid for City. Siden den gang har det gått over 15 måneder uten at City har tapt en hjemmekamp … fram til i dag, da sveitsiske Basel overrasket ved å vinne returoppgjøret i åttendedelsfinalen i Champions League. 1-2-tapet til tross – Pep Guardiola og hans gutter er videre til kvartfinalen i Champions League, etter at Basel ble knust 4-0 på bortebane for en snau måned siden. 1-2-tapet i dag betyr altså at City er videre med 5-2 sammenlagt.

Som ventet stilte Pep Guardiola med et sterkt redusert mannskap i kveld, og det ble gjort seks endringer på laget som slo Chelsea på søndag. Claudio Bravo fikk en ny sjanse mellom stengene, mens John Stones ble Aymeric Laportes stopperpartner, etter å ha sittet flere kamper på benken. Inn på høyrebacken i stedet for Kyle Walker kom Danilo, mens David Silva og Kevin De Bruyne var byttet ut med Phil Foden og Yaya Touré. Det ble med andre ord en sjelden sjanse fra start for ivorianeren, som forrige gang var å finne i startoppstillingen for to måneder siden i det første semifinaleoppgjøret mot Bristol City i ligacupen. Phil Foden fikk på sin side sin tredje start for City.

Mens både Ilkay Gündogan, Bernardo Silva og Leroy Sané spilte fra start (på samme måte som mot Chelsea på søndag), var Gabriel Jesus kommet inn på topp i stedet for Sergio Agüero, og fikk dermed sin første start for City siden nyttårsaften.

Selv om det til slutt skulle ende med tap i kveld, skulle det hele begynne så lovende. Det tok ikke mer enn sju minutter før City scoret, etter at Leroy Sané spilte fri Bernardo Silva på høyresiden. Silva slo ballen inn i feltet, mellom beina på to Basel-spillere, og til en helt umarkert Gabriel Jesus, som fikk en særs enkel jobb på bakre stolpe med å sette ballen i det tomme buret fra kort hold. Dermed 1-0.

Få minutter etter burde det også ha blitt 2-0 da Bernardo Silva slo inn på bakerste, der Ilkay Gündogan burde ha klart å finne veien til nettmaskene. I stedet redder keeper.

Og i stedet for 2-0 (6-0 sammenlagt), gikk heller Basel opp i angrep, og skulle til slutt komme til avslutning, takket være meget svakt forsvarsspill av City. Moi Elyounoussi banket ballen i det nærmeste hjørnet, og dermed sto det 1-1 … men altså 5-1 til City sammenlagt.

City hadde et par halvmuligheter etter dette til å score i løpet av den første omgangen, men stort sett endte opp med mye balltrilling fram og tilbake. Slik skulle kampbildet også være i den andre omgangen, og kun ved én eneste anledning da innbytter Brahim Diaz fikk skyte fra skrått hold, hadde City en avslutning på mål.

Og mens City ikke maktet stort mer enn å trille ball, skulle gjestene Basel komme på en sjelden visitt og faktisk greie å score, da 71 minutter var spilt. City-forsvaret ble avventende i presset, og keeper Claudio Bravo burde muligens ha gjort en bedre jobb på skuddet fra skrått hold av Michael Lang, som gikk inn ved den nærmeste stolpen. Dermed var det plutselig Basel som var i føringen, uten at det var noen særlig grunn for City-supporterne til å få panikk, i og med at det var de lyseblå som ledet 5-2 sammenlagt.

Slik skulle det også ende, da City-spillerne ikke så ut til å makte eller ville skape en sluttspurt i et forsøk på å vinne kampen. Til tross for en meget svak forestilling er Manchester City nå klare for kvartfinale i Champions League. De kampene spilles i starten av april.