3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. mars 2017 20:45 Champions League 2016/17 8. delsfinale 2. kamp

Dommer: Gianluca Rocchi (Italia). Tilskuere: 15 700. Sammenlagt: 6-6. Monaco videre på bortemålsregelen.

Tidslinje

Oppsummering

Aguero 4Manchester City er ute av Champions League etter å ha spilt 6-6 sammenlagt mot Monaco, men scoret færre bortemål.

I likhet med det første oppgjøret i Manchester skulle også returoppgjøret mot Monaco i åttendedelsfinalen av Champions League bli dramatisk. Etter å ha vunnet det første oppgjøret 5-3 og dermed startet med et forsprang på to mål i kveld, var det City som i utgangspunktet hadde beste forutsetningene for å gå videre. De lyseblå hadde heller ikke sluppet inn mål på de seks siste bortekampene, og burde dermed også ha selvtilliten på plass før kveldens oppgjør.

Hjemmelaget manglet også stjernespissen Falcao, mens Pep Guardiola gjorde fire endringer på laget i forhold til de elleve som startet mot Middlesbrough i kvartfinalen i FA-cupen på lørdag. Willy Caballero var på plass mellom stengene i stedet for Claudio Bravo, mens Bacary Sagna kom inn på høyreback for Pablo Zabaleta, og Aleksandar Kolarov i midtforsvaret i stedet for Nicolas Otamendi. I tillegg ble Yaya Touré vraket til fordel for Fernandinho, som tok på seg den defensive midtbanerollen.

Kampen åpnet i et høyt tempo, og City skulle få seg et alvorlig skremmeskudd da Mbappe ble spilt alene gjennom med Willy Caballero etter sju minutter. Argentineren vartet imidlertid opp med en strålende redning, som gjorde at det hele endte i corner.

En skulle tro at Citys forsvar nå våknet, men det var ikke tilfellet. Kort tid etter var nemlig Monaco på farten igjen, etter at Mendy kom seg lekende lett gjennom Citys forsvar. Innlegget hans ble imidlertid blokkert, men ballen havnet da bare hos hjemmelagets Bernardo, som slo ballen inn foran mål. Der var Mbappe på plass og sendte hjemmelaget opp i 1-0, et resultat som likevel ikke ville være godt nok for laget fra fyrstedømmet.

Monaco fortsatte imidlertid å trykke på, mens City fikk fint lite til. Etter drøye kvarteret satte Mbappe ballen i mål igjen, men ble korrekt avvinket for offside.

Etter snaue halvtimen skulle det imidlertid bli 2-0. Mendy slo ballen inn foran mål nesten fra dødlinja, og der fikk en umarkert Fabinho stå mutters alene og sende hjemmelaget opp i 2-0. Nok en gang passivt forsvarsspill av City, og med 2-0 til Monaco var det plutselig de som var videre.

Kvarteret senere lød pausesignalet, etter det som hadde vært en fryktelig svak omgang av City. Det var Monaco som var totalt overlegne de første 45, og noe måtte definitivt gjøres om de lyseblå skulle ha noen sjanse til å gå videre.

Pep Guardiola må tydeligvis ha sagt noen velvalgte ord i pausen, for det var et helt annet City-lag som kom utpå banen i andre omgang. Etter ikke å ha skapt en eneste halvsjanse i løpet av de første 45, begynte plutselig City-spillerne å skape sjanser på løpende bånd.

Først var det De Bruyne som spilte gjennom Raheem Sterling, som kom alene med keeper fra skrått hold. Sterling kunne også ha avsluttet selv, men forsøkte å sende ballen videre til Sergio Agüero, men mislyktes med det, og dermed ble det ingenting av den svære muligheten.

Få minutter senere var det Leroy Sanés tur til å komme seg fri og storme mot mål fra skrått hold. Også han forsøkte å sende ballen 45 grader ut i feltet til Sergio Agüero, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes da avslutningen endte opp langt over mål.

Et par minutter etter dette igjen (det 64. minutt) skulle samme Agüero få nok en enorm sjanse til å score da Silva ble spilt gjennom av Fernandinho, før Silva tredde videre til Agüero, som dermed var alene med keeper. Argentineren forsøkte å plassere ballen forbi keeper, som imidlertid var med på notene med en glimrende beinparade.

Og nok en gang, et par minutter etter dette igjen kunne Leroy Sané ha redusert, men avslutningen fra skrått hold endte i nettveggen.

Første halvdel av den andre omgangen inneholdt altså et enormt City-trykk mot hjemmelagets mål, og det var nesten utrolig at ingen av de svære sjansene hadde endt med scoring. Men så, etter 71 minutter, skulle den endelig sitte. Monaco-keeper Subasic måtte gi retur på et skudd fra Raheem Sterling, og først på ballen var Leroy Sané, som fra fem meter banket ballen opp i nettaket. Dermed hadde City redusert til 1-2, og ledet 6-5 sammenlagt.

Den tilreisende City-fansen skulle imidlertid bare få være i himmelen i seks minutter, før Monaco nok en gang scoret. Kevin De Bruyne laget frispark, og det ble slått inn i feltet til en umarkert Bakayoko som fikk tid og rom til å heade inn 3-1 til hjemmelaget. Dermed sto det 6-6 sammenlagt, men Monaco ville da gå videre på flere scorede bortemål.

City forsøkte å sette inn en sluttspurt i jakten på det ene målet som ville sende laget videre til kvartfinale, men greide aldri å legge noe press på Monaco på slutten, og er dermed ute av Champions League, skuffende nok.

Dermed har Pep Guardiolas gutter bare Premier League og FA-cup å konsentrere seg om. Neste utfordring blir søndagens ligaoppgjør mot Liverpool, hjemme på Eastlands.