0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. mars 2016 20:45 Champions League 2015/16 8. delsfinale 2. kamp

Dommer: Ovidiu Hategan (Romania). Tilskuere: 43 630. Sammenlagt: 3-1.

Oppsummering

yaya-dynamo-kievFor første gang i klubbens historie er Manchester City klare for kvartfinale i Champions League! Et skår i gleden er at Vincent Kompany nok en gang måtte forlate banen med en strekkskade.

City hadde 3-1 å gå på fra borteoppgjøret mot Dynamo Kiev i Champions Leagues åttendedelsfinale, og det var dermed ventet at City med sine tre bortemål ville ha få problemer med å ta seg videre til Champions Leagues kvartfinale. Selv om det ikke akkurat sprudlet av City i kveld, skulle de lyseblå innfri forventningene og er nå klare for kvartfinale i Champions League for første gang i klubbens historie etter å ha spilt 0-0 i returoppgjøret mot det ukrainske hovedstadslaget i returoppgjøret i Manchester i kveld.

Yaya Touré var klar for spill igjen, og kom inn på midtbanen til City i stedet for Wilfried Bony, som måtte finne seg en plass på benken. Ellers var den eneste forandringen i forhold til kampen mot Norwich på lørdag at Pablo Zabaleta bekledde Citys høyrebackposisjon i stedet for Bacary Sagna.

Det var imidlertid også andre likheter mellom kveldens kamp mot Dynamo Kiev og lørdagens kamp mot Norwich. Som på lørdag slet City med å spille seg til store sjanser, og skulle faktisk ikke ende opp med mer enn én avslutning på mål i løpet av hele kampen.

Det mest dramatiske som skjedde i første omgang fant sted allerede etter fem minutter spilt. Vincent Kompany tok en vending i forsvaret, før han ble tvunget til å spille ballen ut over sidelinja og legge seg ned, samtidig som det gikk et gisp gjennom publikum. Nok en gang hadde Citys belgiske kaptein pådratt seg en strekkskade, og nok en gang måtte han forlate banen svært skuffet. Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor lenge Kompany blir ute, men basert på erfaringene med de mange tidligere strekkskadene han har hatt, kan det fort ende opp med at han er ute resten av sesongen for City. Inn for Kompany kom Eliaquim Mangala.

Som om ikke dette var nok skulle Kompanys stopperpartner, Nicolas Otamendi, ti minutter senere også gå ned for telling etter en duell med Dynamo Kievs Vitaliy Buialsky. Otamendi prøvde å fortsette, men måtte etter noen minutter med videre spill gi tapt og dermed også han byttes ut. Inn kom Martin Demichelis, og dermed hadde City etter bare 23 minutter fått en helt ny stopperduo i forhold til den som startet kampen.

Som sagt var det ellers lite å skrive hjem om i den første omgangen, som ikke inneholdt en eneste sjanse til noen av lagene. Heller ikke i den andre omgangen skulle det bli flust med sjanser, men City var veldig nære på å score etter 61 minutter etter fint spill som endte med at Jesus Navas fra skrått hold fyrte av og sendte ballen i den lengste stolpen.

Dynamo Kiev yppet seg litt på slutten av kampen og det skulle ved et par anledninger oppstå en del klabb og babb i City-forsvaret, men City skulle for første gang siden desember 2011 greie å holde nullen på hjemmebane i Champions League (14 hjemmekamper på rad i Champions League med innsluppede mål). Samtidig sørget 0-0-kampen for at City for første gang siden november 2010 har spilt 0-0 i to kamper på rad.

Det viktigste historiske faktumet er likevel at City er klar for kvartfinale i Champions League for første gang. Hvem City skal møte der blir klart på fredag når trekningen foretas i Nyon kl. 12.00 norsk tid.

oriske faktumet er likevel at City er klar for kvartfinale i Champions League for første gang. Hvem City skal møte der blir klart på fredag når trekningen foretas i Nyon kl. 12.00 norsk tid.