0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
13. februar 2018 20:45 Champions League 2017/18 8. delsfinale 1. kamp

Dommer: Jonas Eriksson (Sverige). Tilskuere: 36 000.

Oppsummering

Bare et svært usannsynlig resultat i returoppgjøret kan hindre Manchester City avansement til kvartfinalen i Champions League. Etter 4-0-seieren over Basel i Sveits er langt mer enn halve jobben gjort for Pep Guardiolas menn!

Med både David Silva, Leroy Sané og Fabian Delph tilbake etter skade, var det et så å si toppet Manchester City-lag som startet kveldens åttendedelsfinale mot Basel på St. Jakob-Park i Basel. De to førstnevnte startet riktignok kampen på benken, men skulle begge komme inn i løpet av den andre omgangen. Delph startet imidlertid på sin venstrebackposisjon, mens Vincent Kompany, med kapteinsbindet rundt armen, spilte sin første Champions League-kamp for Manchester City på to år! Stopperpartner ble Nicolas Otamendi, mens den sentrale midtbanen ble bekledd av Fernandinho, Kevin De Bruyne og Ilkay Gündogan. Særlig for sistnevnte skulle det bli en stor kveld. Tyskeren sørget for Citys første og fjerde mål, der spesielt det siste var av sorten det er verdt å skrive hjem om. Bernardo Silva og Raheem Sterling spilte på hver sin kant, mens Sergio Agüero igjen var å finne på topp, og igjen skulle tegne seg på scoringslista. Mens han i helgen scoret hele fire ganger, skulle han nøye seg med ett i kveld, men det ene var av den flotte sorten det også.

På motsatt banehalvdel i kveld befant Mohamed Elyonoussi seg, men nordmannen og hans Basel skulle få en vanskelig kveld mot heltente lyseblå spillere. Særlig timinuttersperioden mellom det 13. og 23. minutt var ikke særlig lystig, sett med sveitsiske øyne.

Allerede etter to minutter spilt kunne City tatt ledelsen, takket være et godt hodestøt av Ilkay Gündogan, men Basel-keeper Vacilik var fint med på notene, fikk kastet seg og slått ballen ut.

Basel skulle også komme til noen farlige muligheter, takket være rufsete City-forsvarsspill. Ved et par anledninger i den første omgangen skulle Basel-spillere bli spilt gjennom, som da Oberlin etter seks minutter plutselig var alene med en utrusende Ederson. Skuddet til Oberlin var imidlertid så svakt at det mer var som en slapp pasning å regne, og Nicolas Otamendi hadde ikke noe problem med å løpe opp ballen.

Og så, i det 14. minutt, skulle gjestene fra Manchester gå opp i føringen. Kevin De Bruynes corner ble perfekt møtt på hodet av Ilkay Gündogan, som på flott vis headet ballen kontant i det nærmeste hjørnet! 1-0 til City!

Fire minutter senere ble også ledelsen doblet, etter at Raheem Sterling kom seg fri på Citys venstreside og slo ballen inn i feltet. En Basel-spiller fikk såvidt hodet på ballen og sørget for at den ikke havnet i beina på Sergio Agüero, men i stedet plukket Bernado Silva den opp på lengste og sendte av gårde et bananskudd, det vil si et skudd i bue over keeper. Basels sisteskanse fikk riktignok den ene hånda på ballen og burde nok ha greid å holde den ute, men måtte i stedet se at City gikk opp i 2-0!

Bare fem minutter etter der igjen skulle det også bli 3-0 til City, takket være et nydelig langskudd av Sergio Agüero, som sendte ballen lavt i hjørnet fra litt over 20 meter. Keeper ble stående som en saltstøtte og kunne bare se på at ballen føk inn i nettet bak ham, mens Sergio Agüero kunne juble for sitt 198. offisielle City-mål. Den magiske grensen på 200 mål nærmer seg!

Etter de heseblesende ti minuttene der City scoret tre ganger, roet kampen seg litt ned, men etter 37 minutter kunne det igjen blitt scoring da Kevin De Bryune avsluttet på direkten etter innlegg fra Fabian Delph, men selv om belgieren fikk godt treff, gikk ballen over. Dermed sto det 3-0 til City til pause, og mye av spenningen i kampen var dermed i realiteten borte.

Det skal riktignok sies at ikke alt City gjorde ute på den noe humpete gressmatta i Basel var helt perfekt, og spesielt bakover var det tidvis noe rufsete. Etter 49 minutter fikk også Basels «Moa» Elyonoussi slippe til med et skudd, men selv om det muligens hadde gått såvidt utenfor, var Ederson likevel med på notene og fikk slått det utenfor stolpen med en glitrende enhåndsredning.

Og i stedet for redusering skulle det bli 4-0 til City etter 53 minutter, takket være et nydelig skudd av Ilkay Gündogan, som dermed scoret sitt andre mål for kvelden. Fra 18 meter plasserte han med høyrefoten ballen opp i krysset bak en sjanseløs keeper – på vakkert vis! Dermed 4-0 til City!

Etter dette skulle det ikke bli flere mål, men begge lag skulle komme til sjanser, der de fleste tilfalt City. Hjemmelagets Oberlin skjøt rett utenfor stolpen etter 57 minutter, og burde definitivt ha scoret ti minutter senere etter et innlegg der han bare hadde å heade ballen i det lengste hjørnet. Merkelig nok prøvde han imidlertid å heade ballen inn i det nærmeste hjørnet, der det for det første ikke var plass, og Ederson hadde full kontroll.

City hadde også en del gode sjanser til å score sitt femte for kvelden, og Ilkay Gündogan burde ha scoret sitt tredje etter nydelig forarbeid av Sergio Agüero kvarteret før slutt. Argentineren kom seg fri, tok ballen med seg langs dødlinja og fant Gündogan i feltet, som klemte til. Kun en fantastisk redning av Vacilik, som var lynraskt nede og fikk avverget, hindret scoring.

City hadde mange overganger og var flere ganger i overtall mot Basels forsvar, men var ikke så flinke til å utnytte disse situasjonene, og mulighetene løp ut i sanden.

Uansett, med 4-0-seier i Sveits i første oppgjør mot Basel, skal svært mye til for at ikke det blir kvartfinalespill i Champions League denne våren. Pep Guardiola kommer nok muligens også til å stille med et ganske redusert lag i returoppgjøret i Manchester om en liten måned. Før den tid venter det imidlertid mange viktige oppgjør, først mot Wigan i FA-cupens femte runde, førstkommende mandag.