1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. oktober 2019 20:00 Women's Champions League 2019/20 8. delsfinale 1. kamp

Oppsummering

Kveldens kamp på Academy Stadium i 8-dels finalen av UWCL endte 1-1. City tok ledelsen i første omgang, men Atletico utlignet med ti minutter igjen å spille. 

City stilte med følgende lag til kveldens oppgjør:

XI | Roebuck, Mannion, Houghton (C), Bonner, Stokes, Walsh, Scott, Weir, Wullaert, Beckie, Hemp

SUBS | Benameur, Campbell, Toland, Geum-Min, Park, Bissell, Fidalgo

Demi Stokes var altså tilbake på laget for Megan Campbell etter et skadeopphold, mens Georgia Stanway fikk jobben som co-commentator på Man City for TV Appen, sammen med Alistair Mann. Kampen ble sendt live på City TV appen, men var derimot ikke mulig å se her i Norge. UWCL sendes på Viaplay, men Citys kamp ble altså ikke sendt her i dag og City TV sender kun kampen i land som ikke sender kamper fra UWCL fra før av. Kampen kan forhåpentligvis ses i opptak på City TV appen i morgen. Stanway bekreftet derimot at hun er klar til søndagens oppgjør mot United i Ligacupen.

Atletico startet kampen med å stå veldig høyt, men City presset sine motstandere godt. Etter rundt ti minutters gjorde Citys keeper Ellie Roebuck en dobbeltredning. Den første avslutningen gikk rett i beina hennes og hun greide å slå unna det andre forsøket. Begge lag lette etter en tidlig scoring og City var spesielt farlige langs venstresiden med Demi Stokes og Lauren Hemp. Etter 13 minutters spill fikk Janine Beckie avsluttet fra skrått hold etter fint samarbeid med Jill Scott, men Atletico sin keeper reddet med beina. City holdt derimot trykket oppe og ballen ble spilt inn sentralt i banen til Keira Walsh som fra rundt 40 meter spilte en fantastisk gjennombruddspasning langs bakken forbi tre ledd, via Jill Scott til Janine Beckie som skjærte inn fra venstre og plasserte ballen helt oppe i hjørnet like innenfor boksen. En fantastisk pasning av Walsh og en fantastisk avslutning av Janine Beckie, som med det scoret sitt fjerde mål i turneringen, etter hat-tricket mot Lugano.

City fortsatte å presse og hadde supporterne med seg på tribunen. Tempoet gikk ned og City hadde god kontroll resten av omgangen. Laget så veldig selvsikre ut og spilte en god omgang mot et sterkt lag. City hadde et ballinnehav på 54,4% i den første omgangen, mot laget som har vunnet ligaen de tre siste sesongene i Spania. Atletico hadde derimot tapt tre av sine fem siste kamper foran dette oppgjøret.

Keeper Ellie Roebuck har hatt en fantastisk start på sesongen og hadde også en veldig god første omgang mot Atletico.

Atletico fikk den første største sjansen i andre omgang, men en fantastisk redning av Ellie Roebuck hindret scoring. 20 minutter senere ble City sannsynligvis snytt for et straffespark da Jill Scott ble felt inne i boksen, men dommer vinket spillet videre. Citys første store sjanse ble skapt av Lauren Hemp da hun brukte farten og kraften sin til å komme seg forbi, men avslutningen hennes ble blokkert.

Etter 81 minutters spill kom utligningen da Corral scoret for Atletico. Like etter gjorde Ellie Roebuck nok en fantastisk redning og sikret uavgjort for City. City gjorde sitt første bytte etter 87 minutter da Lee Geum-min kom inn for Tessa Wullaert. De så slitne ut ved slutten av kampen og har en tøff kamp mot United i Ligacupen på søndag. Det endte altså med uavgjort på Academy Stadium foran 1219 tilskuere og det var et skuffende resultat, men det er 90 minutter igjen å spille og City så sterkere ut mot Atletico i dag enn de gjorde forrige sesong. City fikk et gult kort i løpet av ordinær spilletid, men en spiller fikk også et kort etter kampslutt i følge Rich Laverty. Det første oppgjøret forrige sesong endte også 1-1 i Spania, mens City tapte 2-0 i Manchester. City hadde ballen mest i kveldens oppgjør og slapp Atletico til få sjanser, så det lover godt foran returoppgjøret. Keeper Ellie Roebuck ble kåret til banens beste spiller etter flere viktige redninger, mens Jill Scott også hadde en veldig god kamp.

Ellie Roebuck ble kåret til Citys beste på mancity.com, mens Georgia Stanway kåret Jill Scott til den beste.

To bortekamper på rad venter for City nå, med United i Ligacupen og Arsenal i ligaen, før returkampen mot Atletico spilles i Madrid 30. oktober.