5 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. februar 2017 20:45 Champions League 2016/17 8. delsfinale 1. kamp

Dommer: Antonio Mateu Lahoz (Spania). Tilskuere: 53 351.

Monaco

Motstander 32', 40', 61'
50'
8', 25', 55', 67', 76', 81'

Oppsummering

sergio-aguero-man-city-monacoEn eventyrlig fotballkamp endte til slutt med Manchester City-seier, etter at det ble scoret hele åtte mål mellom hjemmelaget og Monaco. Kampen som inneholdt alt endte til slutt med 5-3-seier til City!

Det skal godt gjøres å toppe kveldens Champions League-åttendedelsfinale mellom Manchester City og Monaco på Eastlands. Vanvittig intensitet, to angrepsvillige lag, forsvarsblundere, åtte scoringer, hele ti gule kort, straffebom og en spansk dommer som havnet i fokus ved flere anledninger var noen av ingrediensene som førte til en fest av en fotballkamp, der altså City gikk seirende ut til slutt, etter å ligget under, men kommet tilbake to ganger!

Etter lørdagens noe skuffende 0-0-kamp i FA-cupen mot Huddersfield, framsto kveldens City-lag på en helt annen måte, og spilte tidvis gnistrende flott angrepsfotball. Forsvarsspillet var det imidlertid en del å utsette på, noe de tre innsluppede målene er et tydelig signal på.

Willy Caballero var tilbake mellom stengene, og endte til slutt opp som en helt, selv om det startet dårlig for argentineren. I forsvaret var igjen Fernandinho tilbake som venstreback, en rolle han også bekledde borte mot Bournemouth i Premier League for en drøy uke siden. På motsatt back startet Bacary Sagna, mens Nicolas Otamendi og John Stones dannet midtstopperduoen.

I den defensive sentrale midtbanerollen startet selvsagt Yaya Touré, mens Leroy Sané, David Silva, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling bekledde de offensive rollene, i tillegg til Sergio Agüero helt på topp.

Kampens første skikkelige mulighet skulle komme i det 19. minutt da en Monaco-corner ble slått inn i feltet. Yaya Touré fikk såvidt stusset ballen videre, som deretter landet på hodet til en litt overrasket Glik, som ikke greide å gjøre annet enn å sette den utenfor nærmeste stolpe.

Kort tid etter var det Citys tur til å få en stor sjanse da Kevin De Bruyne la ballen inn i feltet mot Sergio Agüero, som akkurat ikke greide å få tåa på ballen.

Et par minutter etter skulle det likevel bli 1-0 til City, og det etter fantastisk forarbeid av Leroy Sané som driblet, snurret rundt og lurte av et par Monaco-spillere, samtidig som han fosset framover. Tyskeren spilte deretter ballen til David Silva, som tilbake til Sané, som deretter la inn foran mål til Raheem Sterling som befant seg akkurat på linje med ballen, slik at det aldri var snakk om noen offside. Sterling fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet fra fem meter og dermed sørge for 1-0 til City. Store deler av æren for målet må likevel Leroy Sané få.

Få minutter senere skulle det imidlertid bli balanse i regnskapet. Det hele startet med et dårlig utspark fra Willy Caballero som havnet rett i føttene på en Monaco-spiller. Fabinho la deretter ballen inn i feltet fra høyre, og foran mål var Falcao på plass og stupte inn utligningen. Dermed 1-1 og Monaco hadde fått det såkalte viktige bortemålet. Det skulle imidlertid ikke bli kveldens siste.

Kort tid etter skulle det oppstå dramatikk da Sergio Agüero ble spilt gjennom og kom alene med keeper, som kom ut og så ut til å legge argentineren i bakken. Den spanske dommer Antonio Mateu blåste resolutt på det som virket som en soleklar straffe, men til City-fansens store forskrekkelse var det for å gi Agüero gult kort for filming! Pep Guardiola skjønte fint lite på sidelinja, og Agüero var minst like fortvilet.

Og i stedet for straffe og en eventuell 2-1-ledelse til City skulle det gå stikk motsatt vei. City-forsvaret sov da et frispark ble slått langt opp i feltet, over forsvaret, og havnet i beina hos Kylian Mbappe Lottin som dermed var alene med Willy Cabellero. Der gjorde ikke franskmannen noen feil – han plasserte kula høyt oppe i mål bak Citys sisteskanse fra skrått hold, og dermed var det laget fra det lille fyrstedømmet som igjen var i tet.

Begge lag skulle fortsette å presse på flere scoringer, og Falcao var blant annet nære på å score sitt andre for kvelden med et skudd like utenfor den nærmeste stolpen like før pause. 1-2 holdt seg imidlertid inn til hvilen, som begge lagene garantert trengte etter det som hadde vært en heseblesende førsteomgang med tre scoringer og mye action.

Det skulle ikke skje mindre i andre omgang. Allerede etter noen få minutter skulle det igjen bli dramatikk da et Monaco-innlegg ble slått inn i feltet mot Falcao, som gikk i bakken etter duellen med Nicolas Otamendi. Dommeren så først ut til å dømme offside, men må så ha fått en beskjed av den ekstra assistentdommeren bak mål, som mente at det skulle være straffe til Monaco. Det ble det også, til store protester fra City-spillerne, som mente den spanske dommeren var mer enn urimelig. Samme Falcao fikk i oppdrag å ta straffen, som med treff ville sende Monaco opp i 3-1 og dermed punktere kampen. Colombianeren prøvde seg med et lavt skudd til venstre for keeper, men der var ligacuphelten fra Wembley i fjor på plass igjen – fikk kastet seg ned og til og med holdt ballen! En enormt viktig redning av Caballero, som altså igjen viser seg som en mester på å redde straffespark.

Og der City hadde en keeper som leverte varene bakerst, hadde Monaco alt annet enn det da etter 58 minutter da Sergio Agüero ble spilt gjennom av Raheem Sterling. Argentineren prøvde seg på en avslutning fra 16 meter og noe spiss vinkel, som ikke var spesielt god. Keeper Subasic satte seg ned for å plukke opp ballen, men lot den i stedet glippe mellom hendene hans. Da han ikke hadde plassert kroppen bak ballen gikk den videre inn i mål, og det hele må karakteriseres som en gigantisk keepertabbe. Uansett, City hadde utlignet og stillingen var 2-2!

Monaco skulle imidlertid igjen gå opp i føringen, bare et par minutter senere, etter mer forsvarsrot i det bakre ledd hos City. Ballen ble spilt opp mot Falaco, som greide å lure av John Stones, som prøvde å sette inn en takling, men bommet – etter å ha solgt seg altfor lett. Det førte til at colombianske Falcao var alene med Willy Caballero, og med en frekk og nydelig chipp over keeper var det plutselig bortelaget som igjen var i tet. 2-3.

Etter 68 minutter ropte City-fansen igjen på straffe da Raheem Sterling ble lagt i bakken, men igjen ville ikke kampens spanske dommer ha noe av det. I stedet gikk Monaco rett opp i angrep og det hele endte med en farlig avslutning i nærmeste nettvegg.

Og bare et par minutter etter det igjen skulle det plutselig stå 3-3. David Silvas corner havnet på høyrefoten til Sergio Agüero, som på direkten klemte til og sendte ballen i mål. Igjen hadde City greid å utligne, og lyseblå både ute på banen og på tribunen var ekstase.

Det var heller ikke slutt med det. Seks minutter senere, etter 77 spilte minutter, skulle City gå opp i tet, nok en gang etter en corner, denne gang slått av Kevin De Bruyne. Ballen havnet på hodet til Yaya Touré som stusset den videre mot bakerste stolpe, der John Stones ventet. Fra kort hold fikk engelskmannen bredsidet ballen i mål, og plutselig var det altså City som var i tet. 4-3!

Og det var ikke slutt med det! 82 minutter var spilt da David Silva chippet ballen over Monaco-forsvaret til Sergio Agüero, som var uegoistisk da han sendte ballen videre til Leroy Sané, som fikk en enkel jobb med å løpe ballen i det tomme buret. En vakker scoring etter nydelig lagspill, og dermed sto det 5-3 til City!

Like etterpå kunne det blitt 5-4, men en glitrende beinparade av Willy Caballero forhindret det. Dermed endte den vanvittige fotballkampen 5-3 i favør City, som etter først å ha tatt ledelsen to ganger lå under, men begge gangene kom tilbake og altså til slutt vant kampen med to mål. At seieren ble på to mål i stedet for ett kan vise seg å bli helt avgjørende når de to lagene i midten av mars skal møtes igjen, da i Monaco, for å avgjøre hvem som kommer til Champions Leagues kvartfinale. Returoppgjøret spilles 15. mars.