1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
24. februar 2016 20:45 Champions League 2015/16 8. delsfinale 1. kamp

Dommer: Antonio Mateu Lahoz (Spania). Tilskuere: 53 691.

Tidslinje

Oppsummering

JS83445884City står med et halvt bein i kvartfinalen av Champions League etter å ha slått Dynamo Kiev 3-1 borte i Ukraina i kveld og har med det fått et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Manchester.

Manuel Pellegrini stilte med sitt sterkeste tilgjengelige mannskap da laget hans tok turen til Kiev i Ukraina for å spille åttendedelsfinale i Champions League. Siden Pellegrini valgte å stille med B-laget på søndag mot Chelsea i FA-cupen var spillerne også uthvilte, med unntak av Fernando, som faktisk var den eneste av spillerne som startet for City i kveld som også startet kampen mot Chelsea. Tilbake mellom stengene var Joe Hart, mens forsvarsrekka besto av Gaël Clichy, Nicolas Otamendi, Vincent Kompany og Bacary Sagna. Nevnte Fernando, Fernandinho, Yaya Touré, David Silva og Raheem Sterling utgjorde midtbanen, mens Sergio Agüero fikk i oppgave å spille alene på topp.

Det var hjemmelaget Dynamo Kiev som startet best, til tross for at de er utenfor sesong, og i det siste ikke har spilt annet enn treningskamper mot relativt svak motstand. Joe Hart fikk problemer med et hardt innlegg etter 3 minutter spilt, og endte opp med å slå det i tverrligger og over mål.

Etter hvert skulle imidlertid City overta styringen i kampen, og etter kvarteret spilt skulle også ballen ligge i nota. Silva slo en høy corner inn i feltet og på bakerste vant Yaya Touré hodeduellen. Han headet dermed inn i feltet, der Sergio Agüero fikk tak i ballen. Etter å ha brukt en berøring på å få med seg ballen dunket han den i nettet, og dermed sto det 1-0 til gjestene fra Manchester.

City skulle fortsette med å produsere store målsjanser utover i omgangen, og midtveis i omgangen skulle samme Agüero være nære på å doble ledelsen. City snappet ballen fra hjemmelaget midt på deres banehalvdel og stormet i angrep. Silva sendte gjennom Agüero ute på kant, men dessverre for Citys del havnet avslutningen like utenfor den lengste stolpen.

Etter 35 minutter skulle en nesten identisk situasjon oppstå, bare at det denne gangen var Yaya Touré som avsluttet, etter at City nok en gang hadde stjålet ballen fra hjemmelaget på deres banehalvdel og så stormet i angrep. Agüero spilte fri Yaya Touré på kant, men avslutningen var ikke godt nok plassert, og keeper fikk små problemer med å redde den.

2-0 til City skulle det likevel bli, og det etter et strålende angrep! En lang ball ble spilt opp mot Agüero, som med ryggen på mål holdt på den og deretter sendte den bakover med skosålen til Raheem Sterling som kom på løp gjennom. Sterling sendte den inn i feltet, der David Silva ventet på bakerste stolpe. Spanjolen fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål, men selve angrepet var det høy klasse over. 2-0 til City!

Like etter kunne det også blitt 3-0, da City nok en gang vant ballen høyt i banen. Fernando spilte gjennom Agüero, som igjen endte opp med å skyte like utenfor den lengste stolpen. Dermed sto det bare 2-0 til City til pause, en ledelse som altså kunne vært mye større.

Andre omgang skulle starte som den første. Hjemmelaget var igjen inne i kampen, og skulle etter 58 minutter også få sin redusering. Nicolas Otamendi skulle klarere et innlegg, men headet bare ballen rett ut i farlig sone, der Vitaliy Buialsky ventet. Han fikk lade kanonen fra seksten meter, og skjøt, via låret til Otamendi, og i mål. Joe Hart ville muligens greid å redde skuddet hadde det ikke forandret retning i Otamendi. Uansett var hjemmelaget inne i kampen igjen, og hadde mye å spille for.

Like etter reduseringen så City ut til å bli snytt for et klart straffespark da David Silva ble felt inne i Dynamo Kiev-boksen. Den spanske dommer Antonio Mateu Lahoz var imidlertid ikke enig, og vinket spillet videre.

Dynamo Kiev fortsatte å jage på for å få en utligning, men etter hvert skulle City igjen greie å overta styringen i kampen og spille seg til store målsjanser. Kvarteret før slutt skulle City ved to anledninger kort tid etter hverandre være nære på å score da det oppsto klabb og babb inne i feltet til Dynamo Kiev. Hjemmelaget var imidlertid heller ikke uefne, og Joe Hart måtte få minutter etter varte opp med en glitrende énhåndsredning på et lavt skudd som ville endt opp nede i hjørnet.

Den aller største sjansen i kampen som ikke endte opp med scoring skulle Yaya Touré få. Ivoriareren sto helt alene, midt foran mål, på fem meter da Sterling sendte ballen inn på hodet hans. Touré kunne headet nesten hvor som helst i målet og fått scoring, men greide å heade like utenfor stolpen. En enorm sjanse, men heldigvis skulle Touré gjøre det godt igjen for City.

Like før ordinær tid var ute kunne nemlig den tilreisende City-fansen som hadde tatt turen til Ukraina juble for et typisk Yaya Touré-mål, av den typen vi kjenner fra et par sesonger siden. Fra seksten meter curlet han ballen opp i motsatt kryss, fullstendig utagbart for keeper. Dermed 1-3, og med bare to minutter tillegg var kampen slutt like etter.

3-1-seieren gikk ikke City bare tre bortemål, men også et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret  i mars, som nå bør bli grei skuring for City. Det skal riktignok nevnes at Dynamo Kiev ikke har spilt obligatoriske kamper på lenge, noe som vistes igjen på gressmatta i Kiev i kveld. Om en måneds tid kan de være i bedre form, så det er med andre ord ingen grunn til å tro at City er klar for kvartfinalen ennå.