5 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. februar 2016 17:00 FA Cup 2015/16 5. runde

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 41 594.

Oppsummering

JS83193556Manuel Pellegrini gjorde alvor av sine trusler om å stille med et sterkt reservepreget lag i FA-cupen borte mot Chelsea, og lot en rekke unggutter få spille fra start. Selv om flere av City-debutantene gjorde en god innsats gikk det som det måtte gå – Chelseas rutinerte spillere ble flere hakk for gode og City er utslått av FA-cupen etter klubbens verste tap siden Sheikh Mansour kjøpte klubben.

City-manager Manuel Pellegrini var ikke en blid mann da han vite at Citys 5.runde-oppgjør i FA-cupen var flyttet fra lørdag til søndag, og skulle bli spilt bare få timer før City-troppen setter seg på flyet til Kiev i Ukraina, der laget spiller åttendedelsfinale i Champions League på onsdag. Med flere spillere ute med skade turte han rett og slett ikke å stille med de beste spillerne sine mot Chelsea, i frykt for å få enda flere spillere skadet før det viktige Champions League-oppgjøret. Resultatet ble at en rekke unge spillere fikk prøve seg fra start og hele fem ungdommer fikk sin debut for Citys A-lag, mens flere andre hadde liten erfaring på øverste nivå fra tidligere.

Det var imidlertid ikke bare unggutter å finne i City-laget. De tre argentinske veteranene Willy Caballero, Pablo Zabaleta og Martin Demichelis var alle å finne bakerst på banen, i tillegg til Aleksandar Kolarov, som inntok sin faste venstrebackposisjon. Sammen med Demichelis i midtforsvaret skulle imidlertid unge Tosin Adarabioyo få sin debut for Citys A-lag. Den engelske 18-åringen kom også til å gjøre sine saker svært bra, og viste svært lovende takter. På midtbanen ble det også debut til Aleix Garcia som ble hentet til Citys akademi fra Villareal i august. Også Manu Garcia fikk spille fra start på Citys midtbane. Den unge spanjolen har riktignok allerede to innhopp i ligacupen, og scoret sågar mot Crystal Palace, men mot Chelsea fikk han altså starte for første gang. Det samme gjorde Bersant Celina, som kom inn i både tredje og fjerde runde i FA-cupen, og også har fått sin Premier League-debut for City. Dette var imidlertid også første gang Celina fikk muligheten til å starte for Citys A-lag. Manuel Pellegrini fikk imidlertid inn rutine på midtbanen også i form av Fernando. På topp startet Kelechi Iheanacho, som tross sin unge alder nesten ble for veteran å regne i forhold til mange av de andre ferske City-ungguttene. En av dem var Iheanachos spisspartner for dagen, franske David Paupala, som også han ble hentet i sommer. Faupala hadde før oppgjøret ikke engang vært å finne på benken for Citys A-lag, men fikk altså her sin debut og samtidig spille fra start mot Chelsea.

At City har et lovende akademi med mange unge talenter er det liten tvil om, og det skulle også vise seg å bli veteranene som sviktet City mest mot Chelsea, ikke ungguttene. Unge Faupala var en av dem som viste lovende takter. Allerede etter tre minutter gjorde den 19 år gamle franskmannen seg bemerket med noen fine vendinger der han lurte av både Chelseas Ivanovic og Cahill. Keeper Cortois vartet imidlertid opp med en fin redning på avslutningen i det nærmeste hjørnet.

Til tross for den friske starten skulle det snart vise seg at det var lagt farligere da Chelsea angrep enn da City gikk i angrep, og at det ikke skulle mye til for å spille seg gjennom Citys forsvar. En stikker gjennom til Pedro etter 13 minutter gjorde at spanjolen havnet alene med Willy Caballero, men avslutningen endte i stolpen.

Chelsea fortsatte med å rulle opp det ene angrepet etter det andre, og Citys unggutter (og veteraner) slet med å forsvare seg. De skulle imidlertid holde ut til det 35. minutt, etter flere kombinasjoner der Hazard til slutt fikk slått inn i feltet der en totalt umarkert Diego Costa fikk heade inn 1-0. Både Martin Demichelis og Aleksandar Kolarov må ta sin del av skylden for at Costa fikk stå så alene. Demichelis løp mot ballen i stedet for å følge løpet til Costa, og Kolarov var ikke rask nok på pletten til å komme oppi Costa da han så at Demichelis ikke fulgte mannen sin.

På imponerende vis skulle City imidlertid greie å slå tilbake bare minuttet etterpå. Debutant David Faupala spilte gjennom Kelechi Iheanacho på kant. Nigerianeren svarte med å legge ballen inn i feltet, der keeper såvidt fikk noen fingre på ballen, som så havnet hos Gary Cahill. Klareringen hans havnet imidlertid bare i Faupala, som hadde fulgt på framover. Via Faupala havnet dermed ballen i nettaket, og sikret den unge franskmannen scoring i debuten sin, i tillegg til utligning til 1-1.

Dette resultatet skulle holde seg til pause, takket være en fantastisk reaksjonsredning av Willy Caballero, etter en heading fra kort hold av Pedro etter 41 minutter. Altså 1-1 til pause.

I andre omgang skulle det imidlertid rakne for det urutinerte City-laget, og det skulle bare gå tre minutter før Willy Caballero igjen måtte hente ballen ut av nettet. Igjen hang ikke City-forsvaret med i svingene da Hazard spilte gjennom Willian, som dermed kom alene med Caballero og fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1.

Få minutter etter skulle det bli 3-1 da hjemmelagets Cahill ble med fram på en corner og etter hvert fikk ballen. Skuddet var hardt, men likevel ikke særlig godt plassert og keeper Caballero burde absolutt ha tatt det.

Etter 53 minutter var det duket for en ny debut da Brandon Barker kom inn for Bersant Celina. Det skulle likevel vise seg å bli en vanskelig oppgave for engelskmannen, som måtte se at Chelsea fortsatte å score. 66 minutter var spilt da en Martin Demichelis på etterskudd meiet ned Hazard like utenfor boksen. Frisparket tok Hazard selv, og selv om dette også var hardt, må det likevel karakteriseres som en gigantisk keepertabbe av Willy Caballero at det gikk i mål. Skuddet gikk nemlig i samme hjørne Caballero dekket, men argentineren forflyttet seg vekk fra hjørnet sitt og mot hjørnet muren skulle dekke. Meget merkelig opptreden av veterankeeperen og dermed 4-1 til Chelsea.

Kvarteret før slutt skulle Martin Demichelis igjen bli syndebukk da han i en duell med Traoré laget straffespark. Nå skal det riktignok sies at straffen var ekstremt billig – for ikke å si direkte feil, og det er vanskelig å se hva det var Demichelis gjorde som gikk Traoré til å falle. Det fikk uansett ikke all verdens å si i og med at Willy Caballero delvis gjorde opp for seg med en glimrende redning helt borte i hjørnet da Oscar prøvde seg fra ellevemetersmerket.

Chelsea fortsatte å trykke på, og Traoré skulle også notere seg med stolpetreff, før Chelsea like før slutt gikk opp i 5-1 etter en noe merkelig scoring som Willy Caballero også burde ha greid å avverge. Traoré headet med bakhodet etter et innlegg og ballen gikk i en høybue og landet i det bortre krysset. Caballero burde likevel ha rukket bort og greid å avverge scoringen. I stedet endte han opp sprellende i nettet.

Dermed 5-1 til Chelsea, og City er utslått av FA-cupen. Med laget City stilte med kan ikke det ses på som noen overraskelse, og de unge debutantene fikk egentlig en umulig oppgave servert i fanget. Det skal riktignok sies at det i større grad var veteranene som sviktet, og spillere som Manu Garcia og David Faupla markerte seg spesielt med mange flotte involveringer. Nå venter det viktige Champions League-oppgjøret mot Dynamo Kiev på onsdag, som altså Manuel Pellegrini valgte å spare spillere til.