5 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. mars 2017 20:45 FA Cup 2016/17 5. runde omkamp

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 42 425.

Oppsummering

Ferna huddsDet startet trått mot Championship-laget Huddersfield i omkampen i 5. runde i FA-cupen, men det skulle etter hvert snu for Manchester City. Det endte til slutt med svært trivelige siffer for de lyseblå, som vant hele 5-1!

Pep Guardiola hadde all mulig grunn til å smile etter kveldens omkamp i 5. runde i FA-cupen hjemme på Eastlands mot Huddersfield, selv om de første minuttene på kampen ikke var så altfor trvielige sett med City-øyne. City var nære på å ta ledelsen da Leroy Sané satte ballen i stolpen etter fem minutter, og der tyskeren mislyktes med å gi City ledelsen, var i stedet bortelagets Harry Bunn på plass et par minutter etterpå og sørget for at det sensasjonelt var Championship-laget Huddersfield som tok ledelsen mot Manchester City i Manchester. Huddersfield kontret etter et City-angrep og ballen ble til slutt spilt gjennom til Bunn, som lenge var en del av Citys akademi, før han ble sluppet i januar 2014 og deretter signerte for Huddersfield. Fra noe skrått hold avsluttet Bunn like til side for City-keeper Claudio Bravo, som absolutt burde ha hatt en sjanse til å redde avslutningen, men lot den glippe like til side for for seg. Ingen stor prestasjon av Citys sisteskanse, som kom inn inn i stedet for Willy Caballero, som etter hvert har overtatt plassen for Bravo, som må sies å ha underprestert for City etter at han ble hentet i august.

Selv om det altså var Huddersfield som tok ledelsen fortsatt City med å spille positiv angrepsfotball, og hadde flere gode muligheter til å utligne. Etter 18 minutter var Kevin De Bruyne nære på da han først fintet på bortelagets femmeter, men så valgte å sentre da han nok burde ha avsluttet selv. Ballen gikk via hånda på en liggende Huddersfield-forsvarer og De Bruyne og de andre Citys-spillerne ropte på straffe, uten at dommer Paul Tierney lot seg affisere.

Et par minutter etterpå skulle en nesten lignende situasjon oppstå da ballen nok en gang ble slått i hånda på en liggende Huddersfield-forsvarer, uten at Tierney syntes det var grunn til å blåse. Denne gangen var det Raheem Sterling som spilte ballen bakover i feltet til Fernandinho, altså via en Huddersfield-hånd, uten at brasilianeren greide å få uttelling på skuddforsøket sitt som ble blokkert og gikk over mål.

City fortsatte med å legge press på Championship-laget Huddersfield, og etter drøye halvtimen skulle da også de lyseblå få uttelling. Et langt innlegg ble hentet opp av Raheem Sterling, som tok med seg ballen inn i feltet, etter at City-publikummet nok en gang ropte på hands på en Huddersfield-forsvarer. Tre-fire overstegsfinter senere, en ball inn foran mål til Leroy Sané og de to lagene var like langt, etter at Sterling gjorde jobben lett for tyske Sané, som bare kunne trillen ballen over streken fra kort hold.

Få minutter etter skulle det også City gå opp i tet, etter at dommer Tierney ga hjemmelaget straffe da Nicolas Otemendi ble holdt inne i feltet og til slutt gikk i bakken. Sergio Agüero var sikkerheten selv og satte ballen høyt, utagbart til side for keeper Coleman. Dermed 2-1 til City.

Det skulle også bli 3-1 til pause for City, som ikke bare rakk å snu kampen før hvilen, men også kunne gå i garderoben med en noenlunde komfortabel ledelse. Snaut 38 minutter var spilt da Sergio Agüero var særs involvert i Citys tredje scoring, kort tid etter at han selv kunne ha punktert kampen da han etter en generaltabbe i Huddersfield-forsvaret havnet alene med keeper, men satte ballen i stolpen.

Et par minutter senere måtte keeper Coleman gi retur på et skudd som gikk rett på ham fra Agüero, som snappet ballen opp på returen, gikk ned til dødlinja og la ballen bakover i feltet til Pablo Zabaleta, som fra kort hold bare kunne sette ballen i det tomme nettet og dermed gjøre sin andre scoring for sesongen.

3-1 ble også pauseresultatet, og kampen var med det i realiteten avgjort. En farlig heading over mål var det nærmeste bortelaget kom nettkjenning i den andre omgangen, og City kunne dermed  på komfortabelt vis fullføre kampen uten å måtte anstrenge seg altfor mye.

Det skulle også bli et par scoringer i den andre omgangen, først ved Sergio Agüero som etter 73 minutter fikk sin andre scoring for kvelden da han var på plass etter at Raheem Sterling la ballen inn foran mål.

På overtid skulle også innbytter Kelechi Iheanacho sørge for 5-1 etter en scoring som lignet mye på 4-1-målet. Denne gangen var det imidlertid innbytter Jesus Navas som banket ballen inn foran mål, og det var altså Kelechi Ihenanacho som denne gangen var på plass og fikk sendt ballen i nettmaskene og dermed sørget for 5-1 til City.

Dermed blir det kvartfinale i FA-cupen på City. Motstander blir Middlesbrough og kampen spilles lørdag 11. mars klokka 13.15 på Riverside Stadium i Middlesbrough.