0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
18. februar 2017 16:00 FA Cup 2016/17 5. runde

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 24 129.

Oppsummering

Manchester-Citys-Fernandinho-in-action-with-Huddersfield-Towns-Dean-WhiteheadDet må omkamp til for å avgjøre hvem som går videre til kvartfinalen i FA-cupen av Huddersfield og Manchester City. Dagens oppgjør på John Smith’s Stadium endte målløst.

Pep Guardiola stilte med et noe redusert, men likevel sterkt, mannskap til dagens 5. rundekamp i FA-cupen mellom Huddersfield og City. Claudio Bravo var tilbake mellom stengene etter å ha mistet plassen sin til Willy Caballero de siste kampene. Aleksandar Kolarov har spilt både venstreback og midtstopper denne sesongen, men var i dag igjen å finne på venstreback. På motsatt back fikk Pablo Zabaleta tillit fra start, mens John Stones og Nicolas Otamendi utgjorde midtforsvaret – kanskje noe overraskende, i og med at mange hadde ventet at Vincent Kompany igjen skulle få prøve seg fra start, slik han gjorde i forrige runde av FA-cupen da Crystal Palace ble beseiret. På midtbanen ble både Yaya Touré og David Silva hvilt, mens Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og Leroy Sané alle var på benken fra start. Fernandinho, som i de to siste kampene både har spilt høyreback og venstreback, var denne gangen tilbake på den sentrale midtbanen, sammen med Fernando og Fabian Delph. Nolito og Jesus Navas bekledde hver sin kant, mens Sergio Agüero startet alene på topp.

Kampens første store sjanse kom etter ti minutter da City var nære på å ta ledelsen. Nolito ble spilt gjennom i midten og kom alene med keeper, men kom for kloss på og Huddersfield sisteskanse fikk ryddet opp, iallfall i første omgang. Ballen havnet nemlig i beina på Jesus Navas, som sende av gårde en avslutning mot det nærmeste hjørnet, men på streken sto en Huddersfield-forsvarer og fikk avverget.

Sergio Agüero har ikke vært i form i det siste, og situasjonen som oppsto etter 24 minutter var et godt eksempel på at ting ikke akkurat har gått på skinner for argentineren i det siste. Keeper Coleman i Huddersfield-buret kom ut på et langt City-oppspill, men feilberegnet totalt med det resultat at ballen havnet i beina på nevnte Agüero. Målet sto dermed åpent, men Agüeros avslutning var altfor høy og gikk ti meter over mål.

Huddersfield ville også være med på leken, og kom seg etter hvert også til noen gode sjanser. Et frispark fra 25 meter etter 26 minutter endte opp like over tverrligger, etter at Claudio Bravo muligens såvidt var borti ballen og fikk slått den til corner.

Kort tid etter skulle også Huddersfield få ballen i mål, men scoringen ble annulert for offside da en offsideplassert spiller sto rett foran Claudio Bravo og forstyrret.

Noen minutter senere var det igjen Nolito som skulle være nære på scoring etter et innlegg fra Pablo Zabaleta fra dødlinja, men avslutningen gikk via et Huddersfield-bein og like utenfor stolpen.

Fem minutter før pause var det Sergio Agüeros tur til å være nære på da han ble spilt gjennom i midten, men avslutningen ble for svak og gikk rett på keeper Coleman.

Like etter hvilen skulle samme Agüero få en ny god mulighet, og avslutningen i det lengste hjørnet var farlig, men keeper Coleman var med på notene, fikk kastet seg ned og reddet.

Det var faktisk siste skikkelige mulighet City fikk til å score i kampen, og selv om Pep Guardiola satte innpå både Leroy Sané og Kevin De Bruyne, hjalp det ikke. De for anledningen oransjekledde spilte ikke noen god kamp, og da de få sjansene som ble skapt ikke ble satt, var enden på visa at kampen endte målløst, noe som betyr at lagene må møtes til omkamp om halvannen uke i Manchester for å avgjøre hvem som skal få æren av å spille i FA-cupens kvartfinale. Først venter imidlertid åttendedelsfinale i Champions League. Citys motstander på tirsdag er Monaco.