5 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. oktober 2015 20:45 Ligacup 2015/16 4. runde

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 40 585.

Oppsummering

JS75450893City tok seg greit videre i ligacupen ved å slå Crystal Palace 5-1 hjemme på Eastlands i en kamp der ungguttene markerte seg. Nå venter Hull i kvartfinalen.

City hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i ligacupen, og fjerderundemotstander Crystal Palace ble noen nummer for små, selv om London-laget yppet seg og hadde flere gode muligheter til å score.

Manuel Pellegrini stilte som ventet med et sterkt mannskap, selv om han gjorde en god del endringer på laget i forhold til dem som spilte 0-0 mot Manchester United på søndag. Joe Hart, som på søndag holdt nullen for hundrede gang i Premier League, var erstattet med Willy Caballero, samtidig som Pablo Zabaleta startet på høyreback i stedet for Bacary Sagna. Stopperduoen Kompany/Otamendi var byttet ut med Mangala/Demichelis, mens Aleksandar Kolarov var den eneste i de to bakerste leddene som var beholdt fra kampen på søndag. Framover på banen var det færre endringer. Pellegrini valgte å la Fernando, Yaya Touré, Kevin De Bruyne og Wilfried Bony starte også denne kampen, mens Jesus Navas var kommet inn på midtbanen. City valgte denne gangen å spille med to spisser på topp, og sammen med Wilfried Bony var unge Kelechi Iheanacho kommet, som dermed fikk sin første kamp for City fra start.

I motsetning til Manchester-derbyet på søndag skulle kveldens ligacupoppgjør mot Crystal Palace bli en svært sjanserik affære, og selv om det var City som scoret flesteparten av målene, hadde også bortelaget Palace gode muligheter til å score mer enn det ene de gjorde.

Det var City som skulle få den første sjansen etter bare et par minutter spilt. Bortelaget ga vekk ballen i forsvar, noe som gjorde at Kevin De Bruyne kunne storme framover. Fra spiss vinkel valgte han å avslutte, selv om han også kunne ha spilt videre til Jesus Navas, som kanskje ville hatt en enda større sjanse til å score. Avslutningen til De Bruyne gikk like utenfor den lengste stolpen.

Ti minutter senere skulle bortelaget Palace få en diger mulighet til å score. En ball ble slått ut i feltet der en fullstendig umarkert Ledley fikk muligheten til å skyte. Skuddet hans ble blokkert, men havnet bare ut til Bolasie på bakerste. Willy Caballero kom ut, og Bolasie prøvde å drible han av, samtidig som en energisk Jesus Navas var tilbake og prøvde å få ballen vekk. Det hele endte med at Caballero til slutt klarte å kaste seg ned og fange ballen i sikkert grep.

Og da bortelaget ikke fikk ballen i mål, skulle i stedet City vise hvordan det skal gjøres. En corner ble kontant headet inn av Wilfried Bony, via hanskene til Palace-keeper Hennessey, som ikke klarte å holde headingen ute. Dermed 1-0 til City.

Sju minutter før pause skulle samme Bony få to gode muligheter til å øke ledelsen, men misbrukte begge sjanser. På den første gikk avslutningen hans himmelhøyt over, mens det var for lite krutt i støvelen på den andre og keeper fikk en enkel jobb med å redde.

Det skulle likevel bli 2-0 til City før pause. En haug med City-pasninger endte opp med et framspill til Kelechi Iheanacho, som fra spiss vinkel forserte framover mot mål. I stedet for å avslutte selv viste den unge nigerianeren stor fotballforståelse og godt overblikk da han så en umarkert Kevin De Bruyne komme løpende på bakerste stolpe. Ihenacho sendte dermed ballen videre til belgieren, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål og dermed score sitt sjette mål for City.

Palace kunne, og burde, ha redusert før pause, da Willy Caballero bare fikk slått et lavt innlegg rett ut i feltet. Der ventet bortelagets Ledley, som absolutt burde ha greid å sette ballen under tverrliggeren og i mål. Heldigvis for Citys del gjorde han ikke det, og avslutningen endte over. Dermed 2-0 til pause til City.

Wilfried Bony viste i første omgang at selv om han kan score med hodet, hadde det vært en fordel å justerte avslutningene med føttene noen hakk. Dette hadde Bony tydeligvis gjort i pausen, men dessverre for han og Citys del i feil retning. Fra åtte meter og meget god posisjon til å score greide nemlig Bony å sende ballen enda høyere over mål enn det han hadde gjort i første omgang.

Men det var ikke bare Wilfried Bony som leverte prestasjoner som ikke akkurat sto til 20 i stil. Willy Caballero viste tidligere i høst da City møtte Tottenham på White Hart Lane at feltarbeid ikke er hans store styrke, og heller ikke i kveld mot Crystal Palace skulle han slippe unna en bommert på akkurat dette området. Et frispark ble slått inn i feltet, der Caballero var ute, men feilberegnet og ikke fikk tak i ballen. Det eneste som reddet City fra å slippe inn var en redning av Martin Demichelis på strek.

Mer alvorlig enn en keepertabbe av Caballero som ikke endte opp med baklengsmål, er det at Pablo Zabaleta fem minutter ut i omgangen ble liggende på banen i store smerter, og til slutt måtte bæres ut på båre og erstattes av Bacary Sagna. Allerede i første omgang hadde Zabaleta vært nede for telling da han i kjent stil fikk seg en smell i hodet og måtte på med bandasje på hodet. Skaden i andre omgang var imidlertid av en mer alvorlig sort, og det er bare å håpe at Zabaleta ikke blir for lenge borte fra fotballen. Det rapporteres at det er Zabaletas kne det har gått ut over, og at det er samme kneskade han har slitt med tidligere og som holdt ham ute av laget de to første månedene denne sesongen som nå er slått opp.

Zabaletas skade var imidlertid det eneste lille skåret i gleden, på det som ble en fin fotballkveld for alle City-fans. Etter 58 minutter skulle det bli 3-0 til City, og det var Kelechi Iheanacho som skulle få æren av å score sitt første hjemmemål. Like før hadde Kevin De Bruyne vært nær å sende City opp i 3-0 etter en kontring, men det skulle altså bli Citys 19 år gamle nigerianer som skulle ende opp med å gjøre det. Ballen ble slått inn i feltet fra kant, og inne i boksen vendte Iheanacho opp før han avsluttet kontant i nettet bak Palace-keeper Wayne Hennessey. 3-0 til City!

Som sagt hadde ikke Palace problemer med å spille seg til sjanser, men å omsette sjansene til scoringer var ikke Alan Pardews gutter like flinke til. Bare en glimrende blokkering av Eliaquim Mangala hindret Palace-scoring etter 63 minutter da han kastet seg foran Bamfords avslutningsforsøk.

Og i stedet for mål til Palace skulle City få sitt fjerde for kvelden da Mangala ble holdt inne i feltet på en City-corner. Dommer Paul Tierney pekte på straffemerket, og Yaya Touré fikk æren av å sette ballen i mål derfra. Dermed 4-0 til City.

Palace skulle fortsette å komme til gode sjanser, og tre minutter før slutt var de igjen nære på, men Delaneys avslutning gikk over. Et trøstemål skulle det likevel bli på de røde- og blå-stripete. Et innlegg fra kant ble kontant headet av Damien Delaney. Caballero fikk riktignok fingertuppene på ballen, men greide ikke å holde den ute. Dermed 4-1.

Kampen var imidlertid ikke slutt med det, og før dommer Tierney blåste av hadde City scoret sitt femte. En City-kontring fire minutter på overtid endte med at Kelechi Iheanacho sendte igjennom innbytter Manu Garcia, som han tidligere har spilt sammen med for City EDS. Den unge spanjolen avsluttet lavt forbi Hennessey, og kunne dermed juble for 5-1 til City og sin første scoring for Citys A-lag.

5-1 over Palace betydde avansement til kvartfinalen av ligacupen, som spilles 1. eller 2. desember. Trekningen som ble utført direkte på TV etter kampen viste at City i kvartfinalen skal møte Hull på hjemmebane, altså en på papiret overkommelig motstander. Samtidig er Arsenal ute etter å ha fått juling av Sheffield Wednesday i går, samtidig som Chelsea tapte på straffesparkkonkurranse for Stoke. I kveld ble også Manchester United slått ut etter å ha tapt på straffekonk. hjemme på Old Trafford for Championship-laget Middlesbrough. Alt ligger altså til rette for City kan komme til finalen på Wembley, men det er selvsagt tre kamper som skal spilles før det (kvartfinale + dobbel semifinale), og det er ingen garantier for City kommer så langt.