3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. oktober 2019 20:45 Ligacup 2019/20 4. runde

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere:

Oppsummering

Manchester City er klar for kvartfinale i ligacupen etter å ha slått et hardt presset Southampton 3-1 i Manchester. Kveldens store stjerne ble Sergio Agüero, som scoret to av Citys mål i sin 350. kamp for klubben!

Argentineren kunne dermed juble for sin 242. og 243. offisielle scoring for City, og fortsetter dermed å gjøre avstanden ned til de bak seg på lista over mestscorende City-spillere større og større. Og mens Sergio Agüero er vant til å score, begynner etter hvert Southampton å bli vant til å slippe inn mål. Fredag kveld slapp de inn utrolige ni mål i hjemmekampen mot Leicester, og de tilreisende Southampton-supporterne som hadde tatt turen til Manchester for å se kveldens fjerderundekamp i ligacupen, hadde nok ikke de helt store forhåpningene denne gangen heller.

Nå skal de riktignok sies at City stilte med et noe redusert lag, der Pep Guardiola ga flere unggutter sjansen fra start – gledelig nok, sett med mange City-supporteres øyne. Eric Garcia fikk som i forrige runde i ligacupen sjansen fra start i midtforsvaret, men fikk denne gangen med seg en mer rutinert stopperpartner i form av Nicolas Otamendi. På venstreback fikk Angelino prøve seg, og spilte i 79 minutter før han dessverre så ut til å pådra seg en strekk, og måtte byttes ut. På midtbanen startet Phil Foden, sammen med 18 år gamle Tommy Doyle, som dermed fikk sin City-debut! En drøm gikk dermed i oppfyllelse for stortalentet, som er barnebarn til Mike Doyle og Glyn Pardoe, og dermed har City-blod i årene så det holder. På topp valgte Pep Guardiola å eksperimentere litt, ved å la Sergio Agüero og Gabriel Jesus spille sammen for en gangs skyld, med Agüero som spiss, og Jesus i en venstre kantrolle. Laget Pep hadde satt sammen, var med andre ord en blanding av rutinerte og mer uerfarne spillere, noe som skulle vise seg å fungere relativt bra.

Det var nemlig de lyseblå som tok ledelsen etter 20 minutter spilt da Nicolas Otamendi headet et innlegg fra Bernardo Silva i mål. Argentineren raget høyest i feltet, og fikk seg dermed en etterlengtet opptur etter noen svake opptredener tidligere i høst. 1-0 til City.

Det skulle også bli 2-0 før pause, takket være flotte kombinasjoner, der City rullet opp et fint angrep. Ballen havnet ute på høyre kant der Kyle Walker kom gjennom på løp. Han fikk slått ballen inn i feltet – presist til Sergio Agüero, som selvsagt lå og ventet foran kassa. Fra fem meter fikk han en enkel jobb med å breiside ballen inn i mål, og dermed sørge for 2-0 til City, noe som også holdt seg inn til pause.

Bernardo Silva var nære på å øke til 3-0 etter 49 minutter, kom litt for nær keeper da Mahrez spilte han gjennom, og avslutningen gikk rett på.

3-0 skulle likevel komme, og igjen var det Sergio Agüero som kunne juble høyest. 55 minutter var spilt da Riyad Mahrez prøvde seg på et langskudd, som gikk via et Southampton-bein og i en fin bue til Agüero, som fra fem meter kunne strekke fram tåa og styre inn 3-0 til City!

Fem minutter etter burde det blitt 4-0 da først Gabriel Jesus innenfor Southampton-boksen hælet ballen bakover til Riyad Mahrez, som fra fem meter fyrte av med Saints-keeperen liggende på bakken. En oppofrende forsvarsspiller fikk imidlertid kastet seg ned og blokkert.

Så var det Claudio Bravos tur til å vise seg fram på motsatt side av banen. Han fikk fingertuppene på et skudd i det lengste hjørnet fra Boufal, og fikk dermed slått ballen ut til corner. En flott redning av chileneren!

Etter 75 minutter skulle likevel nullen ryke. Bortelaget fra sør-England fikk corner, og på bakerste steg Jack Stephens til værs og headet inn reduseringen, uten at noen City-spillere kom helt oppi ham. Dermed sto det 3-1, et resultat som holdt seg inn helt til dommer Jon Moss blåste av kampen tre minutter på overtid.

Det betyr at Manchester City er klar for kvartfinale i ligacupen. Den kampen spilles i midten av desember.