2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. januar 2020 20:00 FA Youth Cup 2019/20 4. runde

Oppsummering

Manchester City er ett av 16 lag som er igjen i FA Youth Cup. Det er klart etter kveldens 2-1-seier over Aston Villa på Academy Stadium.

Mål av Lewis Fiorini og Morgan Rogers i løpet av det første kvarteret av 4. rundekampen mot Aston Villa i FA Youth Cup var nok til å sikre avansement for Gareth Taylors gutter. Bortelaget Aston Villa fikk en redusering mot slutten av kampen, men det var ikke nok til å hindre City fra å avansere til 5. runde.

Bare sju minutter var spilt da Jaydon Braafs perfekt slåtte pasning fant Lewis Fiorini. Midtbanespillerens presise avslutning i det lengste hjørnet sørget for 1-0, og ga dermed Taylor og guttene hans en perfekt åpning på kampen.

1-0 skulle bli til 2-0, takket være at en våken Morgan Rogers var på plass da Villa-keeper Sinisalo måtte gi retur på et skudd fra Braaf. Rogers fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet fra fem meter.

City hadde flere store sjanser til å score i den første omgangen, og Sinisalo i Villa-buret ble tvunget til å gjøre flere fine redninger, for eksempel da Cole Palmer skjøt etter å ha gått forbi tre Villa-spillere.

Villa ville ha straffe etter en påstått hands like før hvilen, men dommer Jon Kenny var ikke enig, og spillet fortsatte.

Nevnte Sinisalo måtte i aksjon etter 57 minutter, da han leverte en meget kvalifisert redning på nok et Palmer-forsøk. Palmer skapte problemet for bortelagets forsvar ved flere anledninger, og var uheldig som ikke tegnet seg på scoringslista.

Aston Villa kunne ha utlignet etter 66 minutter da bortelagets Aaron Pressley headet i stolpen, men måtte vente helt til det 85. minutt før utligningen faktisk kom. Målscorer Wright kunne juble etter å ha fyrt av et lavt skudd som gikk forbi Gavin Bazunu i City-målet. Dermed ble det noen nervepirrende avslutningsminutter, men de lyseblå holdt ut, vant 2-1, og dermed klare for 5. runde i FA Youth Cup.

Den dårlige nyheten i kveld er at Taylor Harwood-Bellis måtte forlate banen med hamstringskade. Det vites ikke i øyeblikket hvor alvorlig dette er.

Citys lag i kveld:

XI | Bazunu, Egan-Riley, McDonald, Harwood-Bellis, Wilson-Esbrand, Doyle (C), Knight, Palmer, Rogers, Fiorini, Braaf.

SUBS | Slicker, Robinson, McAtee, Edozie, Oduroh, Robertson, Bobb.