2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. november 2018 20:45 Ligacup 2018/19 4. runde

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 35 271.

Oppsummering

Brahim Diaz ble den store helten da han scoret begge målene i kampen og sendte City videre til kvartfinalen i ligacupen med seier 2-0 over Fulham!

Det spanske stortalentet har ennå ikke signert ny kontrakt med Manchester City, noe som garantert vil bli brakt på bane igjen etter kveldens kamp da han markerte seg med å score begge de to målene da City slo et tamt Fulham 2-0 i 4. runde i ligacupen og dermed tok seg videre til kvartfinalen. Kontakten til Diaz går nemlig ut til sommeren, og mens det i dag kom nyheter om at Raheem Sterling muntlig skal ha blitt enig med City om å skrive under på en ny femårskontrakt, er ikke noen slik avtale i boks når det gjelder Diaz ennå.

19-åringen var en av de ti spillerne som kom inn i startelleveren i forhold til kampen mot Tottenham på Wembley på mandag. Den eneste som startet den kampen som også startet i dag var John Stones, mens resten av laget var byttet ut. City stilte likevel med et relativt sterkt lag, selv om noen av de beste altså ble spart. Cupkeeper Aro Muric voktet buret, mens Danilo gledelig nok var tilbake og fikk starte, sammen med Vincent Kompany og Oleksandr Zinchenko i forsvaret, i tillegg til nevnte Stones. Fabian Delph tok rollen Fernandinho vanligvis har som det defensive midtbaneankeret, mens Kevin De Bruyne også gledelig nok var tilbake fra start, for første gang denne sesongen. Dessverre måtte han byttes ut fem minutter før slutt på grunn av smerter i kneet etter at Fulhams Fosu-Mensah landet på det. Det vil bli gjort undersøkelser i morgen, men det så ut som det ikke var altfor alvorlig. Ungguttene Brahim Diaz og Phil Foden var også funnet plass i startoppstillingen, i tillegg til Leroy Sané og Gabriel Jesus.

Mens City har hatt en fantastisk start på sesongen, har det ikke gått like bra for Premier League-rival Fulham, som for øyeblikket ligger på 18. plass med 5 poeng på 10 kamper. Det er ikke vanskelig å skjønne at gjestene ikke hadde helt trua på de kunne hamle opp med City i Manchester i kveld, og det var da også et ganske tamt og passivt Fulham-lag City møtte ute på gressmatta på Etihad i kveld. Det gjorde at City ikke trengte å skru tempoet altfor høyt opp, og til tider minnet kampen nesten mer om en treningskamp enn en kamp mellom to Premier League-rivaler.

City skapte likevel en rekke store målsjanser i den første omgangen, og kunne ha scoret langt flere enn det ene som kom etter 18 minutter. En corner ble slått kort, så bakover til Delph, som løftet ballen inn mot bakerste. Der ventet Vincent Kompany, som nærmest bare ble truffet av ballen, før den gikk bakover i feltet. Der kom Brahim Diaz stormende til og fra ti meter fyrte han av gårde et skudd – via gjestenes Mitrovic og i mål bak en utspilt keeper! Dermed 1-0 til City og Brahim Diaz kunne juble for sin første scoring for City! Og mer skulle det bli …

… men ikke før i den andre omgangen, for de andre store sjansene City hadde i den første, endte ikke i scoring. Det gjaldt for eksempel da Danilo etter 24 minutter fra skrått hold prøvde seg, etter at han hadde tatt ballen med seg inn i feltet. Skuddet gikk i den nærmeste krysstanga og over.

Etter 34 minutter fikk Leroy Sané sjansen til å doble, men han blåste ballen over fra hjørnet av femmeteren. Han hadde også mulighet til å spille videre til Phil Foden, men valgte altså å prøve seg selv.

Nevnte Foden skulle få en kjempemulighet til å gjenta det han gjorde i 3. runde i ligacupen, da han mot Oxford scoret sitt første mål på seniornivå for City. Like før pause i kveld headet han like utenfor den lengste stolpen, da han prøvde å styre inn ballen med hodet etter et perfekt slått innlegg fra Kevin De Bruyne.

City skulle faktisk få nok en stor mulighet til å score før pause, etter et flott soloraid av Gabriel Jesus, som tråklet og driblet seg gjennom. Skuddet gikk imidlertid utenfor stolpen.

Dermed sto det 1-0 til pause etter en omgang som var totaldominert av City, og der keeper Aro Muric hadde særdeles lite å gjøre.

Det skulle ikke bli like mange sjanser i den andre omgangen, men Gabriel Jesus kunne ha scoret fem minutter ut i omgangen. Headingen gikk imidlertid utenfor.

Etter 65 minutter skulle endelig Citys andre scoring for kvelden komme, og mens Gabriel Jesus nok en gang var svært nær å score, skulle det bli Brahim Diaz som enda en gang fikk æren av å sette ballen i nettet. Leroy Sané spilte gjennom til Gabriel Jesus, som fra skrått hold sendte ballen forbi keeper og i den lengste stolpen! At ikke ballen gikk inn gjorde imidlertid ikke så mye, for på returen var Brahim Diaz på plass. Unggutten brukte det første touchet på å dempe ballen, før han med det andre banket ballen i nettaket. 2-0 til City!

Etter dette døde kampen litt ut, og mens City var fornøyd med å lede 2-0, virket det som om Fulham allerede hadde gitt opp og bare var klare til å reise tilbake til London. Det ble nemlig ikke flere skikkelige målsjanser etter dette, og dermed ebbet kampen ut med 2-0 til City, som dermed er videre til kvartfinalen. Den spilles 18. eller 19. desember, og trekningen som var i går kveld viser at City skal møte enten Leicester eller Southampton på bortebane. Den kampen er nemlig ikke spilt ennå, grunnet den tragiske helikopterulykken lørdag der Leicesters eier døde. Ny dato for den kampen er så langt ikke bestemt.