0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. januar 2018 17:00 FA Cup 2017/18 4. runde

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 32 339.

Oppsummering

Manchester City er videre til femte runde i FA-cupen, etter å ha beseiret Championship-laget Cardiff City i Wales. Etter kampen var Pep Guardiola meget lite fornøyd med dommer Lee Mason, som tillot meget stygge taklinger.

Pep Guardiola var svært lite fornøyd med at dommer Lee Mason ikke straffet denne taklingen med mer enn gult kort. «Dommerne må beskytte spillerne», gjentok Guardiola etter kampen.

Drømmen om å vinne alle fire turneringer lever videre for Manchester City, selv om Pep Guardiola i intervjuet etter dagens fjerderundekamp mot Cardiff igjen gjentok at noe slikt ikke er mulig. City er uansett fortsatt involvert i begge de hjemlige cupene, Champions League og leder med tolv poeng i Premier League, så muligheten er iallfall til stede. Skal noe slikt la seg gjøre er Guardiola imidlertid avhengig av at han ikke får skader på de mest sentrale spillerne sine, og etter dagens kamp var det en tydelig irritert Guardiola som konfronterte dommer Lee Mason på grunn av en situasjon på slutten av førsteomgang der hjemmelagets Joe Bennett satte inn en grusom takling på Leroy Sané og stemplet han i leggen. Bennett slapp unna med gult kort, mens Sané måtte byttes ut. Hvor lenge Sané blir ute av spill er fortsatt ikke klart, men at han ikke spiller onsdagens kamp mot West Bromwich er nok sannsynlig.

Bedre nytt er det at skadeplagede Vincent Kompany var med fra start i dagens kamp, etter ikke å ha spilt fotball siden 27. desember, og også fullførte kampen i dag. Stopperpartner ble Nicolas Otamendi, mens Danilo og Kyle Walker spilte på hver sin back. Claudio Bravo voktet igjen buret, men det var likevel et meget sterkt lag Pep Guardiola stilte med fra start. Sergio Agüero kom ikke inn før i den andre omgangen og David Silva manglet også, men Fernandinho, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Raheem Sterling og Leroy Sané var alle med fra start.

Kevin De Bruyne og kaptein Vincent Kompany etter dagens kamp.

Det skulle ikke gå mer enn åtte minutter før de lillekledde City-spillerne var i føringen, etter et meget frekt frispark av Kevin De Bruyne. De Bruyne avslørte i intervjuet etter kampen at han hadde blitt informert om at Cardiff-spillerne alltid hopper når de står i mur, og dette utnyttet belgieren ved å sende en markkryper rett i mål, mens muren hoppet over ballen. Dermed sto det 0-1!

Etter kvarteret spilt var det svært nære på å bli 1-1 da Claudio Bravo fomlet på et relativt enkelt skudd, og holdt på å miste ballen inn i eget mål. Chileneren greide imidlertid å få kastet seg og stoppet ballen akkurat på streken.

Også få minutter senere var det svært nære på at det ikke ble utligning, da et innlegg bare var centimetere fra å treffe hodet til hjemmelagets Paterson.

Og i stedet skulle det bli 0-2 få minutter etter … trodde alle. Bernardo Silvas løp og avslutning i krysset var glitrende, og det så i utgangspunktet ikke ut til å være noe som helst galt med målet, før assistentdommeren plutselig hevet flagget sitt. Reprisene viste at grunnen var at Leroy Sané befant seg foran keeper, men også at tyskeren sannsynligvis ikke var i offside, men befant seg på linje med Cardiffs nest siste forsvarer. Kameraet var imidlertid ikke helt på linje, så det var vanskelig å bedømme, men et annet spørsmål er også om det at Sané befant seg der han gjorde i det hele tatt forstyrret keeperen, som så utgangen på skuddet og kastet seg etter ballen, men var sjanseløs da den gikk inn i krysset. En meget tvilsom annulering!

2-0 skulle uansett komme, etter 37 minutter, takket være et glimrende slått innlegg fra kant av Bernardo Silva, som fant Raheem Sterling inne i feltet. Den vikarierende spissen headet ballen ned i bakken og inn i mål, bak en keeper som nok en gang var sjanseløs. Denne gangen fant ikke dommerne noe i veien med scoringen, og dermed sto det 2-0 til City!

Leroy Sané måtte som sagt byttes ut ved pause etter overgrepet fra Bennett, som slapp unna med det gule kortet. Bennett skulle imidlertid senere få det røde kortet, men ikke før på overtid i den andre omgangen, etter å ha pådratt seg gult kort nummer to.

City er klare for femte runde i FA-cupen.

Som vanlig var det City som totaldominerte banespillet, mens Cardiff satset på lange baller og stygge taklinger. Det resulterte i mange frispark, og et av dem, etter 53 minutter spilt, ble tatt raskt, noe som sørget for at Raheem Sterling kom alene med keeper. Han greide også å runde Cardiffs sisteskanse, men ble taklet i det avgjørende øyeblikket da han skulle til å sette ballen i det tomme buret.

Hjemmelagets danske spiller Kenneth Zohore skulle få noen muligheter for hjemmelaget, mens ellers ble Cardiff-spillerne stort sett løpende imellom, mens City i lange perioder rolig sentret ballen fram og tilbake på egen banehalvdel. Kvarteret før slutt var det synd og skam at ikke et fantastisk gjennomspill av Kevin De Bruyne til Raheem Sterling ble kronet med scoring. Sterlings avslutning ble reddet av keeper, men gjennomspillet fra midtbanen av De Bruyne fram til Sterling, var det verdensklasse over.

Fem minutter før slutt burde det også blitt scoring da City kom i overtall, men Bernardo Silvas avslutning ble altfor puslete og nærmest barnemat for keeper. Et par minutter etter var Danilo på en sjelden visitt inne i Cardiff boks etter et flott løp, og avslutningen hans var også brukbar, men keeper Etheridge var glimrende nede og fikk reddet skuddet fra brasilianeren.

Dermed ble det «bare» 2-0 til City i en kamp som burde ha endt med en større seier. Det har imidlertid ikke så mye å si – City er videre til femte runde i FA-cupen! Motstanderlag blir klart i morgen når trekningen foretas 20.15 norsk tid.