1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. oktober 2016 21:00 Ligacup 2016/17 4. runde

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 75 196.

Oppsummering

maffeo-sterling-unitedManchester City er utslått av ligacupen etter å ha tapt for byrival United på Old Trafford. Et mål av vertenes Juan Mata skilte lagene.

Det var duket for nok et Manchester-derby på Old Trafford, etter at City som kjent vant Premier League-oppgjøret på samme arena tidligere i sesongen 2-1. Denne gangen var det imidlertid ligacupens fjerde runde det gjaldt, og Pep Guardiola valgte dermed å stille med et sterkt redusert lag fra start og samtidig la noen unge spillere få prøve seg. I forhold til laget som startet sist helg gjorde City hele ni endringer i startoppstillingen! José Mourinho, Manchester Uniteds manager, valgte på sin side å stille med sitt antatt beste mannskap fra start.

Begge de to Manchester-lagene har slitt med formen i det siste og en seier i det 173. Manchester-derbyet ville dermed være kjærkomment for begge lag. Og det var City som fikk den første store sjansen i kampen, allerede i det første spilleminuttet da Kelechi Iheanacho burde ha utnyttet et presist innlegg fra Jesus Navas på Citys høyrekant bedre. Fra kort hold traff ballen midt oppe på hodet hans i stedet for å treffe pannebrasken, og ballen gikk høyt over mål.

Etter dette skulle første omgang bli en relativt jevnspilt affære uten de store sjansene til noen av lagene. Et par ganger lyktes det nesten for City å komme til gode muligheter, men det ville seg ikke for de lyseblå. Både Pablo Maffeo på høyreback og Aleix Garcia på midtbanen leverte imidlertid imponerende spill, og begge viste at de ikke er langt unna å kjempe om plass på førstelaget også når City stiller med sitt beste mannskap.

Fire minutter ut i den andre omgangen skulle hjemmelagets første sjanse i kampen komme. En avslutning fra Paul Pogba endte opp såvidt via Willy Caballero i City-målet og i stolpen!

Dette skulle imidlertid vise seg å bare være et forvarsel på det som kom fem minutter senere. Svenske Zlatan Ibrahimovic sendte ballen innover i feltet, der Ander Herrera løp ned og presset Fernando over ende, uten at dommer Mike Dean syntes dette var noe å blåse frispark for. Et halvt sekund senere kom spanske Juan Mata løpende til og satte ballen i mål. Reprisene viste at målet nok skulle vært annulert, og at Fernando skulle hatt frispark.

Pep Guardiola gjorde etter hvert flere bytter i et forsøk på å snu kampen, etter at Aleksandar Kolarov måtte komme inn allerede til pause for Vincent Kompany, som altså bare holdt én omgang før han måtte byttes ut. Både Raheem Sterling og Sergio Agüero kom inn utover i den andre omgangen, uten at dette gjorde at City greide å skape så veldig mye mer av den grunn. Det store trykket kom aldri, og etter at de fire tilleggsminuttene var unnagjort blåste Mike Dean av kampen, noe som betyr at regjerende ligacupmester City er utslått av turneringen.

Neste mulighet til å snu skuta er på The Hawthorns kommende lørdag klokka 16, når City tar turen til West Bromwich.