0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. januar 2017 16:00 FA Cup 2016/17 4. runde

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 13 979.

Tidslinje

Oppsummering

CityceleManchester City er klar for femte runde i FA-cupen etter en sterk 3-0-seier over Crystal Palace på Selhurst Park.

Det var to Premier League-lag som møttes i fjerde runde i FA-cupen på Selhurst Park i dag, men TV-kanalene valgte likevel ikke å vise oppgjøret. Dermed gikk City-fans over hele verden glipp av en solid borteseier etter en kamp der de lyseblå dominerte. Gabriel Jesus fikk sin første start for City, samtidig som Vincent Kompany endelig var tilbake i midtforsvaret – og også fullførte kampen uten å bli skadet! Også Fabian Delph, som har vært ute store deler av sesongen med skade, fikk sin første kamp fra start på en god stund, mens Willy Caballero var å finne mellom stengene i dag.

En annen som fikk muligheten fra start var Leroy Sané som etter bare noen få minutter spilt burde ha utnyttet et innlegg fra Raheem Sterling bedre, men headingen var ikke god nok.

Også David Silva skulle få en glimrende mulighet til å gi City ledelsen etter 12 minutter spilt etter et nydelig framspill av Yaya Touré, men keeper Hennessey var på plass og fikk avverget.

Etter halvtimen spilt oppsto det flere situasjoner som førte til gult kort, først Yaya Touré, så til Palaces Mutch, og deretter til Citys Raheem Sterling. Innimellom der kunne imidlertid Yaya Touré fått sitt andre gule kort i løpet av få minutter, men dommer Mike Jones valgte heldigvis å beholde kortet i lomma ved den anledningen.

Og så, etter 42 minutter spilt, skulle City ta ledelsen. Et nydelig gjennomspill av Gabriel Jesus sendte Raheem Sterling alene med keeper. Engelskmannen sendte ballen i det nærmeste hjørnet akkurat rett før han ble taklet, og dermed sto det 1-0 til City – noe som også var pauseresultatet.

Det var City som dominerte det meste ute på gressmatta i den første omgangen, men hjemmelaget skulle i starten av andre omgang vise at de ikke ville gi seg uten kamp. Mutch sendte ballen til Remy, som fikk stå helt alene, men heldigvis for City sendte angriperen ballen over mål fra kort hold.

Tjue minutter ut i den andre omgangen skulle det kraftige regnværet i London gå over i en skikkelig haggelbyge – en skikkelig kontrast for Gabriel Jesus med andre ord, som for ikke så lenge siden befant seg i varme, solfylte Brasil. På dette tidspunktet kom også Jesus Navas inn for Raheem Sterling – og dermed hadde City for første gang nå to ganger Jesus på banen.

Etter 70 minutter spill skulle City få en fin overgangsmulighet, ledet an av David Silva. Den spanske magikeren spilte etter hvert gjennom Leroy Sané, som alene med keeper ikke gjorde noen feil og på lekende lett vis satte ballen i mål. Dermed 2-0 til City!

Etter dette roet tempoet i kampen seg noe, og det virket etter hvert som om Crystal Palace ga mer eller mindre opp. På overtid skulle også City gå opp i 3-0 etter et nydelig frispark av Yaya Touré. Gabriel Jesus ble felt på vei gjennom, cirka 20 meter fra mål, og frisparket satte altså Yaya Touré i mål – over muren og oppe i vinkelen, på akkurat samme måte som han gjorde så mange ganger i sesongen 2013/14 da City vant ligaen.

Dermed endte det med 3-0 til City, et meget solid resultat borte over Crystal Palace, etter det som må sies å være en strålende forestilling av de lyseblå. Dermed er City klare for 5. runde i FA-cupen. Motstander blir klart mandag kl. 20.20.