0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
30. januar 2016 16:00 FA Cup 2015/16 4. runde

Sted

Villa Park

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 23 636.

Oppsummering

JS81497829City tok seg enkelt videre til femte runde i FA-cupen ved å slå Aston Villa hele 4-0 på Villa Park. Kelechi Iheanacho markerte seg ved å score hattrick!

City henger fortsatt med i alle turneringer etter å ha nedsablet en svært tamt Aston Villa-lag i dag i FA-cupen, og med det sikret seg en plass i femte runde. Manuel Pellegrini gjorde flere endringer på laget som tok seg til finalen i ligacupen på onsdag. «Cupkeeper» Willy Caballero fikk imidlertid beholde sin plass mellom stengene, mens Bacary Sagna kom inn i forsvaret, men ikke på sin vante høyrebackposisjon. I stedet utgjorde han dagens stopperduo sammen med Nicolas Otamendi, mens Martin Demichelis fikk hvile. Det samme fikk Yaya Touré, David Silva og Sergio Agüero. De to sistnevnte satt imidlertid på benken, men forble ubenyttede reserver da det ikke skulle bli noe behov for å sette dem inn. Inn på laget kom Jesus Navas, Fernando og alene framme på topp – Kelechi Iheanacho.

Det nigerianske stjerneskuddet hadde scoret fem mål i City-drakta før dagens kamp, til tross for begrenset med spilletid, og det skulle ikke gå mer enn tre minutter i dag før 19-åringen igjen hadde funnet veien til nettmaskene. En corner av Fabian Delph ble stusset videre av Bacary Sagna. Ballen havnet deretter på hodet til Fernando, som headet mot mål. En redning på streken av en Aston Villa-spiller fulgte, men først på returen var Iheanacho som fra kort hold fikk satt ballen i mål. Dermed 1-0 til City, før kampen var kommet skikkelig i gang.

Men den unge nigerianeren var ikke ferdig med det. 22 minutter var spilt da Raheem Sterling ble dyttet i en duell inne i feltet og gikk i bakken. Dommer Mike Jones pekte på straffemerket, og først så det ut til at det var Sterling selv som skulle ta straffen. Det var imidlertid fram til kaptein for dagen, Pablo Zabaleta, grep inn og bestemte at Kelechi Iheanacho i stedet skulle ta den. Unggutten var iskald da han med et rolig tilløp ventet og så hvilken vei keeper Guzan kom til å slenge seg, før han sendte ballen i det motsatte hjørnet, omtrent på samme vis som Mario Balotelli i sin tid gjorde for City. Dermed 2-0 til City!

Få minutter senere skulle det bli tumulter da Raheem Sterling og Aston Villas Bacuna havnet i tottene på hverandre etter en duell. Bacuna endte opp med å ta hånden rundt halsen på Sterling, men dommer Mike Jones syntes begge spillernes oppførsel var like ille og ga begge to gult kort.

Etter 33 minutter kunne det blitt 3-0 da Fernandinho sendte av gårde et skudd som var på vei mot hjørnet, men keeper Guzans beinparade fikk avverget scoring.

Dermed sto det 2-0 til pause, etter en omgang der City hadde dominert det meste av banespillet. Aston Villa-fansen, som ikke akkurat hadde møtt opp i hopetall på et svært glissent Villa Park, innså nok allerede da at sjansene for å avansere til femte runde var svært små.

Andre omgang skulle by på mer av det samme som en hadde sett i første omgang, og Kelechi Iheanacho skulle fortsette å vise seg fram.

En annen som svært gjerne ønsket å komme på scoringslista var Raheem Sterling, som etter 55 og 56 minutter fikk to nesten identiske sjanser til å score etter innlegg fra Citys høyrekant. På den første tvang han Guzan til å gjøre en fin redning, mens han på den andre headet over.

Etter 67 minutter skulle Aston Villa få sin beste og eneste sjanse i kampen, da Gil sendte av gårde et bra frispark mot det nærmeste krysset. Willy Caballero var imidlertid med på notene og fikk slått ballen vekk med en fin redning.

En som imidlertid ikke var med på notene var Aston Villas Gana, som med et forferdelig tilbakespill mot egen banehalvdel endte opp med å sende Kelechi Iheanacho alene med keeper etter 72 minutter. 19-åringen var iskald da han satte ballen til side for Guzan og dermed sikret hattricket sitt. 3-0 til City!

Bare minuttet etterpå skulle det stå 4-0 til City mot et Aston Villa-lag som gikk fullstendig opp i limingen. Fernandinho skjøt fra skrått hold, keeper reddet, men på returen var Kelechi Iheanacho igjen på plass. Brassesparkforsøket hans var imidlertid mislykket, men i stedet for skudd mot mål, endte ballen opp i beina til Raheem Sterling som fra kort hold fikk en enkel jobb med å sette inn 4-0! To mål på to minutter!

Med ledelse 4-0 benyttet også Manuel Pellegrini sjansen til å la flere unggutter på prøve seg. Bersant Celina kom inn kvarteret før slutt og fikk dermed sin andre kamp for City (den første var mot Norwich i tredje runde av FA-cupen da han kom inn like før slutt). Ti minutter før slutt kom også Angelino inn, og gjorde med det sin debut for Citys A-lag da han erstattet Gaël Clichy på venstrebacken. Og til slutt, fem minutter før slutt, kom også Cameron Humphreys inn og fikk dermed også han sin debut for Citys A-lag. 17-åringen erstattet Nicolas Otamendi i midtforsvaret til City.

At så mange unggutter fra Citys eget akademi fikk prøve seg på A-laget er svært gledelig sett med City-fansens øyne, som tidligere har vært kritisk til at Manuel Pellegrini har vært såpass lite villig til å la Citys unge talenter få prøve seg.

Da dommer Mike Jones til slutt blåste av kampen var mange av Villa-supporterne allerede gått hjem. De 6000 tilreisende fra Manchester kunne imidlertid juble over avansement til femte runde i FA-cupen.

«Jeg er veldig glad,» kunne Manuel Pellegrini forteller etter kampen. «Vi gjorde noen viktige endringer fordi det er viktig å rotere laget når vi har så mange kamper å spille. Kelechi er en veldig god ung spiller. Vi lot Jovetic og Dzeko gå fordi jeg ser Kelechi hver eneste dag og vet hva han er i stand til. Sagna spilte godt som midtstopper og gjorde ingen feil. Samtidig var Caballero solid i mål.»

Om straffen som Raheem Sterling først gjorde seg klar til å ta, kunne Pellegrini fortelle at det var han som bestemte at Iheanacho heller skulle ta den. «Jeg ba Bacary Sagna si til Kelechi at han skulle ta straffen. Jeg ser ham ta straffe hver dag, så han fikk ansvaret for den».