2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
20. oktober 2019 15:00 Women's League Cup 2019/20 Gruppe C

Oppsummering

Manchester City tapte i dag 2-0 borte mot United i Ligacupens gruppespill. Citys andre tap i hjemlige turneringer de to siste sesongene. 

City stilte med følgende lag til dagens oppgjør:

XI | Roebuck, Bonner, Houghton (C), Campbell, Stokes, Walsh, Scott, Weir, Beckie, Hemp, Bremer

SUBS | Benameur, Stanway, Toland, Park, Geum-Min, Wullaert, Fidalgo

Vi fikk i går den triste beskjeden om at Aoife Mannion har pådratt seg en skade i korsbåndet og Gemma Bonner startet dermed i dag på høyrebacken. Hun har dannet et veldig solid stopperpar sammen med Steph Houghton og Nick Cushing valgte å brukte henne på høyreback i dag, i stedet for Matilde Fidalgo på benken.

City vant sesongens første Manchester-derby i FA WSL 1-0 etter en flott scoring av Caroline Weir, men det var tydelig fra første spark på ballen i dag at dette ville bli en tøff kamp for City. United var veldig kompakte og tøffe i duellene. City slet med å spille seg gjennom United-forsvaret og etter syv minutters spill ble en United-spiller felt like utenfor Citys 16-meter.

Frisparket gikk i mål, utakbart for Ellie Roebuck. Scoringen gjorde at United kunne spille på seg enda mer selvtillit og City slet fremdeles med å skape de store sjansene. Lauren Hemp på Citys venstreside var den største trusselen i første omgang og driblet seg forbi to-tre United-spillere ved flere anledninger, men det ble ikke store farligheter ut av det.

Citys første sjanse kom etter 27 minutter da Janine Beckie slo et fint innlegg fra høyresiden, men hverken Bremer eller Weir inne i boksen fikk et hode på ballen. United fikk nok en stor sjanse etter 41 minutter ved et langskudd, men en flott redning av Roebuck hindret at de økte ledelsen. Lagene gikk dermed til pause med en fortjent 1-0 ledelse til United.

Andre omgang startet som den første endte og City slet fremdeles med å spille seg gjennom et veldig kompakt United-forsvar. Ti minutter ut i omgangen kontret United langs høyresiden og fikk slått inn før ballen ble satt i mål fra kort hold. 2-0 til United og en marerittstart på omgangen for City. Like etter gjorde City to bytter hvor Stanway og Wullaert kom inn for henholdsvis Bremer og Weir.

Det ble enda verre for City fem minutter senere da Citys midtbanegeneral Keira Walsh kom for sent inn i en takling. Hun fikk direkte rødt kort og mister dermed den viktige kampen mot Arsenal neste helg. Det er et hardt slag for City og Walsh er utrolig viktig for dette City-laget.

Ti minutter før slutt kom Lee Geum-Min inn for Beckie, men var ikke i stand til å skape de store sjansene. Hemp kom nærmest for City med en heading, men det endte til slutt med et 2-0 tap for City.

City var nest best i alt i dag mot et United-lag som forsvarte seg heroisk og utnyttet sjansene sine. Det var en rolig kamp for Uniteds keeper og City skapte uvanlig få sjanser i dagens kamp. City kom seg ikke etter den tidlige scoringen i mot og det ble en veldig tøff kamp. Citys beste i dag var Lauren Hemp som var den største trusselen offensivt, med flere vellykkede driblinger og lovende innlegg.

City har nå en ukes pause før de møter Arsenal på bortebane i ligaen neste søndag. Tilskuertallet på dagens kamp var 4042 tilskuere.