1 - 7
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. september 2019 21:00 Women's Champions League 2019/20 16. delsfinale 1. kamp

Oppsummering

Første kamp i 16-dels finalen av Uefa Women’s Champions League endte med en svært komfortabel 7-1 seier for City borte mot sveitsiske Lugano.

I fantastiske omgivelser i Sveits møtte City i kveld Lugano til 16-dels finale i Champions League. City gjorde tre endringer på laget fra helgens kamp mot United og Coombs, Geum-min og Bremer kom inn for Scott, Beckie og Wullaert. Laget var som følger:

XI | Roebuck, Mannion, Bonner (70), Houghton (c), Stokes, Walsh, Coombs (77), Weir, Geum-min, Stanway (30), Bremer.

INNBYTTERE | Benameur, Campbell (70), Scott, Beckie (30), Toland, Wullaert (77), Fidalgo.

City dominerte fullstendig i første omgang og var på fra start av. Treffprosenten på pasningene var veldig høy og Lugano slet med å henge med. Caroline Weir var en konstant trussel for Lugano-forsvaret og viste frem sin eminente teknikk flere ganger i løpet av den første omgangen. City fikk sin første sjanse etter 12 minutters spill da tyske Pauline Bremer traff tverrligger fra kort hold, etter godt forarbeid av Geum-min. Georgia Stanway var frempå ikke lenge etter, men keeper Dossey fikk slått til et hjørnespark.

Caroline Weir var nære på etter 21 minutters spill, men avslutningen hennes skrudde utenfor. Fem minutter senere fikk City endelig hull på byllen. En flott gjennombruddspasning fra Pauline Bremer endte hos Georgia Stanway som dundret ballen forbi Dossey. 1-0 og en fullt fortjent ledelse til City.

Like etter scoringen måtte derimot Georgia Stanway byttes ut på grunn av en skade. Kanadiske Janine Beckie kom inn. Caroline Weir som scoret et fantastisk mål i Manchester derbyet i helgen, prøvde seg nok en gang etter 34 minutter da hun dundret ballen i tverrligger fra langt hold.

City fortsatte å presse, men etter 41 minutter mistet de ballen i angrep og Lugano kontret hurtig. Det endte med scoring for hjemmelaget, totalt i mot spillets gang. City burde definitivt ha ledet til pause, men Lugano utnyttet en feil hos City og viste at de var dyktige på kontringer.

Presset fortsatte i det andre omgang startet og etter sekunder fikk City tildelt et straffespark etter at den eminente teknikeren Lee Geum-min ble felt. Høyreback Aoife Mannion var sikkerheten selv fra 11-meteren og City tok ledelsen 2-1. Mannions første scoring for City.

20 minutter senere gikk City opp til 3-1. En lang ball fra Steph Houghton ble tatt nydelig ned av Pauline Bremer, som chippet ballen over keeper. En nydelig scoring av Citys nummer 9.

Etter 77 minutter var Pauline Bremer frempå igjen. Hun lurte av en forsvarsspiller med en strålende vending med innsiden av foten og gjorde ingen feil alene med keeper. 4-1 til City.

Men City var ikke ferdige. Caroline Weir spilte nok en god kamp mot Lugano og ville også komme på scoringslista. Seks minutter etter scoringen til Bremer, tok Weir ballen nydelig ned og scoret med et lavt skudd. Like etter traff hun stolpen etter fantastisk forarbeid, før Janine Beckie satte inn Citys sjette mål for kvelden da hun satte den inn ved nærmeste stolpe.

Caroline Weir fikk æren av å sette spikeren i kista da hun sa inn Citys syvende mål for kvelden med en ‘dinky dinky’ over Kassey i Lugano-målet.

Syv scoringer og en fantastisk start på Champions League for City! Returkampen spilles på Academy Stadium i Manchester, onsdag 25. september.