1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
5. januar 2020 15:00 Women's Super League 2019/20 11

Oppsummering

City tok i dag en svært overbevisende 4-1 seier borte mot Tottenham. 

Etter en pause på tre uker var City i dag tilbake i aksjon i FA WSL borte mot Tottenham. Nick Cushing gjorde én endring på laget som slo Brighton 5-0 før pausen og Pauline Bremer kom inn for Georgia Stanway. City stilte med følgende lag til dagens kamp:

XI | Roebuck, Campbell, Bonner, Houghton (C), Beckie, Weir, Walsh, Hemp, Scott, Bremer, White

INNBYTTERE | Benameur, Stokes, Coombs, Stanway, Geum-min, Wullaert, Fidalgo

City åpnet kampen i et forrykende tempo og fikk sin første sjanse i løpet av det første minuttet da Lauren Hemp kom seg fri inne i boksen, men hun fikk ikke avsluttet i mål. City fortsatte å trykke og etter to minutters spill tok de ledelsen. Keira Walsh slo ballen ut til Janine Beckie på høyresiden, før kanadieren fant Ellen White med én berøring. White slo inn langs bakken på første berøring og fant Bremer som nydelig plasserte ballen nede i det venstre hjørnet.

Bortelaget fortsatte med å skape sjanser og det gikk ikke mer enn to minutter til før City hadde doblet ledelsen. Denne gangen var det Ellen White som fikk æren av å sette ballen i mål. White mottok ballen fra Walsh like utenfor boksen, før hun tok den med seg inn og avsluttet inn i det venstre hjørnet, via en forsvarsspiller.

City kunne hatt minst tre scoringer til i løpet av de første 15 minuttene, men etter 20 minutters spill fikk Tottenham sin redusering. En Tottenham-spiller fikk seg en dytt i boksen og det endte med straffespark. Det stod dermed 1-2. City fortsatte derimot å styre kampen og slapp ikke Tottenham inn. Etter 29 minutter fikk Pauline Bremer sitt andre for dagen, denne gang etter innlegg av Lauren Hemp fra venstre, som hun plasserte nede i venstre hjørne på første berøring.

Men bortelaget var ikke ferdige. Like før pause satte Lauren Hemp inn Citys fjerde for dagen. Bremer fant Ellen White som på én berøring slo videre til Hemp. Hun brukte én berøring før hun sikkert trillet ballen i mål. En fantastisk første omgang av City som skapte sjanse på sjanse og hadde hele ni avslutninger på mål i løpet av den første omgangen mot Tottenhams ene.

City fortsatte å dominere kampen i andre omgang og fikk sin største sjanse i omgangen etter rundt en times spill. Etter fantastisk forarbeid av Lauren Hemp som gikk forbi en motstander og tok ballen med seg inn i boksen før hun fant Ellen White, som avsluttet hardt i stolpen. Det første byttet ble gjort seks minutter senere da Demi Stokes kom inn for Megan Campbell og med 13 minutter igjen å spille kom Georgia Stanway inn for Ellen White. Stanway var nære ved å score, men en god redning fra hjemmelagets keeper hindret scoring. City gjorde sitt siste bytte med seks minutter igjen å spille da Laura Coombs kom inn for Pauline Bremer og kampen endte til slutt 4-1. City kunne ikke fått en bedre start på året enn dette.

Neste kamp for City er hjemme i ligaen mot Everton klokken 18:30 neste lørdag. Det er første gang City har spilt en kamp hjemme på Academy Stadium på dette tidspunktet.