1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. desember 2019 15:00 Women's Super League 2019/20 8

Oppsummering

City tok i dag sin femte strake seier da de slo Liverpool 1-0 foran 2293 tilskuere på Academy Stadium. 

City stilte med følgende lag til dagens oppgjør:

XI | Roebuck, Beckie, Houghton (C), Bonner, Stokes, Walsh, Weir, Coombs, Hemp, White, Wullaert

INNBYTTERE | Benameur, Scott, Stanway, Toland, Geum-Min, Fidalgo

Laura Coombs fikk altså sin første kamp for City i ligaen mot sin gamle klubb, som var den eneste endringen på laget som slo Bristol City. City har altså fått bruke noenlunde samme ellever de siste kampene, noe som er veldig positivt.

City dominerte kampen mot Liverpool fra start, som enda ikke har vunnet i ligaen denne sesongen og står med én scoring. Det var en tålmodig start fra begge lag og lagene måtte ta og føle på hverandre. Etter ti minutters spill fikk City kampens første sjanse, men Liverpools keeper gjorde en god redning som hindret scoring.

Syv minutter senere var Lauren Hemp farlig frempå da hun vant ballen like utenfor boksen og tok den med seg innover, men ble i siste liten hindret av en takling.

Tre minutter senere tok City ledelsen og det var Gemma Bonner som fikk æren av å score mot sin tidligere klubb. Caroline Weir slo et frispark inn i boksen og Bonner heada ballen videre i mål.

Ellen White var nære på ved å doble ledelsen kort tid etter, men keeper fikk slått ballen til side for stolpen. Tessa Wullaert fikk deretter en avslutning blokkert av Liverpool-forsvaret. Janine Beckie var en konstant trussel langs høyresiden i første omgang, men det stod 1-0 til pause på Academy Stadium.

City dominerte altså fullstendig i første omgang, men i andre omgang jevnet kampen seg mer ut. City fikk sin første sjanse 20 minutter ut i omgangen da Beckie fant Stanway med en strålende pasning, men Stanway avsluttet utenfor fra en god posisjon. Beckie stod for Citys andre sjanse i omgangen, men det ble med den ene scoringen og City vant 1-0.

Det betyr at City ligger på 2. plass, ett poeng bak Chelsea og med ett mål bedre i målforskjell.

Manager Nick Cushing hadde følgende å si etter 1-0 seieren mot Liverpool:

Kampene mot de antatt beste lagene vil bli viktige, men det er også viktig å få med seg alle poengene på dager som i dag. De antatt beste lagene kommer til å tape poeng i noen av disse kampene og Chelsea gjorde det for eksempel mot Brighton tidligere i sesongen. Vi prater mye om å være det laget som presterer på et jevnt nivå, slik at om de andre lagene taper poeng i sine kamper, så skal vi ta full pott i våre egne kamper. Vi greide ikke å utfordre Arsenal helt inn i fjor, fordi vi spilte for mange uavgjorte kamper. Jeg synes Caroline Weir var vår beste spiller i dag. Hun kontrollerte og dominerte kampen.