1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
7. september 2019 16:00 Women's Super League 2019/20 1

Oppsummering

City vant historiens første profesjonelle Manchester-derby i FA WSL 1-0 foran rekordhøyt tilskuertall. 

Manchester City 1 – 0 Manchester United

Caroline Weir 48′

XI | Roebuck, Mannion, Houghton (C), Bonner, Stokes, Scott, Walsh, Wullaert 82′, Weir, Beckie, Stanway.

Innbyttere | Benameur, Coombs, Bremer, Toland, Park, Geum-Min 82′, Fidalgo.

Lørdag møttes Manchester City og United i det 21. oppgjøret mellom klubbene på kvinnesiden, det første profesjonelle oppgjøret mellom dem i FA WSL. Nyopprykkede United var sett på som underdogs til dette oppgjøret, sammenlignet med City som har vært en av de beste klubbene i ligaen siden 2014. Landslagskeeper Karen Bardsley og ny-signeringen Ellen White var ute med skader til oppgjøret, i tillegg til Lauren Hemp som måtte stå over på grunn av en skade i skulderen. Oppgjøret ble spilt på Etihad og herre-spillerne sine navn på plassene i garderoben var byttet ut med navnene på spillerne til Manchester City Women. Dette var andre gang kvinnelaget spilte på Etihad, hvor de spilte for første gang i 2015, da foran rundt 2000 tilskuere. Et mye høyere tilskuertall var forventet til dagens kamp i solskinnet i Manchester og rapporter før kampstart sa at i overkant av 30,000 billetter var solgt til kampen. 25 minutter før avspark var det lang kø utenfor billettkontoret, men forhåpentligvis kom alle seg inn på stadion til kampstart. Tre tidligere City-spillere startet for United i dag, nemlig Abbie McManus, som spilte for City før relanseringen i 2014 frem til i fjor, i tillegg til Ella Toone og Jane Ross. Spillerne ble ønsket velkommen ved West Reception og det var fantastisk å se Georgia Stanway juble for seg selv da Danny Jackson leste opp navnet hennes. To spillere fikk i dag sine debuter for City, nemlig Aoife Mannion på høyreback og Lee Geum-min som ble byttet inn i andre omgang.

Det rekordstore publikumet på 31,213 tilskuere skapte en fantastisk atmosfære og det var en flott ramme rundt kampen. City-supporterne har alltid med seg tromme på tribunen under kampene og det kunne vi høre godt i dag også. 1894 Group hadde hjulpet til med å gjøre klart til kamp på tribunen og de to nederste feltene i East Stand, Family Stand og Colin Bell Stand var fylt til randen av City-supportere, mens United sine supportere var i South Stand. Sammenlignet med et Manchester derby på herresiden, var det en mye finere og familievennlig atmosfære rundt dagens oppgjør. Det heies på eget lag og drittslenging blant supporterne er så og si fraværende, noe som er fantastisk. Nå er City sin utfordring å fylle Academy Stadium som tar 7000 tilskuere. Prisen er den samme og stadion ligger rett på andre siden av broa, så det bør absolutt være mulig.

Kampens første store mulighet gikk til United da tidligere City-spiller Jane Ross fikk avsluttet fra fem meter etter et innlegg fra venstre, men en fantastisk redning av Ellie Roebuck hindret scoring. City hadde ikke nok tempo og kom ikke i gang med pasningsspillet sitt. Som i første omgang av forrige sesongs FA-Cup finale mot West-Ham var det nok følelsene som tok overhånd for City-spillerne i første omgang.

City slet med å skape sjanser, men kreative Keira Walsh startet senere i omgangen et fint angrep, som endte med en god redning fra Earps på et skudd fra distanse fra Caroline Weir. City så ut til å løfte seg etter dette og laget fikk nok en stor sjanse da et frispark fra Georgia Stanway endte hos Janine Beckie som avsluttet med høyre fot på bakre stolpe, men avslutningen gikk ikke i mål. City hadde derimot begynte å finne rytmen, men var nødt til å heve seg betraktelig i andre omgang. United kunne fort ha tatt ledelsen i første omgang og manager Nick Cushing var ikke fornøyd med det laget hans gjorde i den første omgangen. City hadde ikke vært i nærheten av sitt beste og første omgang endte målløs. Roebuck hadde en stor første omgang og var veldig viktig for å holde nullen. Forhåpentligvis kunne spillerne fokusere på selve fotballen i andre omgang og ikke den store anledningen.

Andre omgang startet på best mulig måte for City da Caroline Weir plukket opp en klarering, tok ballen med seg fremover dundret til med venstreslegga fra 25 meter før ballen endte helt oppe i hjørnet. Det var et fantastisk øyeblikk og en utrolig avslutning av Caroline Weir som har «a foot like a traction engine».

City så ut til å virkelig kose seg utpå der resten av kampen og City fikk en stor sjanse da de kontret etter en United-corner og Janine Beckie tok ballen med seg fremover, men avsluttet over mål. United var nære på ved å utligne like før slutt da ballen traff stolpen. City tok til slutt en fortjent 1-0 seier etter at de hevet seg betraktelig i andre omgang. Tre poeng, clean sheet og seier i et historisk Manchester derby. Målscorer Caroline Weir ble kåret til kampens beste spiller, mens Janine Beckie og Ellie Roebuck også fortjener og nevnes. En perfekt start for City som neste uke drar til Sveits for å møte Lugano i Champions League.

Målscorer Caroline Weir hadde følgende å si etter kampen:

– Dette var en fantastisk dag for laget og for klubben. Vi er en del av en massiv klubb med fantastiske supportere. Dette er stort for laget og det er stort for kvinnefotballen. Vi håper at dette vil fortsette og at vi kan tiltrekke oss flere tilskuere også i fremtiden.

Om scoringen sa hun: – Jeg husker bare at jeg fikk ballen utenfor boksen og at jeg fikk skutt, heldigvis gikk den i mål.

Manager Nick Cushing var godt fornøyd med å vinne det historiske oppgjøret:

– Dette laget har spilt foran høye tilskuertall tidligere, men å spille foran 31,000 tilskuere på vårt eget stadion var fantastisk. Dette var en anledning for oss til å vise oss frem. Men vårt hjem er på Academy Stadium. Forhåpentligvis vil mange av supporterne som var her i dag finne veien dit også. Vi ønsker at supporterne skal komme for å se på oss jevnlig og da kan de se den reisen vi har vært på. Vi vinner mange av kampene våre og jeg håper de ble imponert av stilen vår. Vi er fornøyde med å gi noe tilbake i form av seier i dag.

City hadde matchvinnere både bak og fremme på banen i dag i form av Ellie Roebuck og Caroline Weir. Cushing var godt fornøyd med begge to:

– Vi pusher Caroline hardt. Hun kan bli verdensklasse. Hun har veldig gode ferdigheter og ser ting som ingen andre ser. Hun kan bidra offensivt og dikterer spillet. Vi har et stort ansvar i forhold til å prestere i viktige øyeblikk og Ellie sin redning er virkelig en stor redning. Det er fra fem meter og å komme seg til siden og redde viser klasse. Vi vil fortsette å pushe henne hardt og hun må fortsette å utvikle seg.