0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. januar 2016 16:00 FA Cup 2015/16 3. runde

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 24 507.

Oppsummering

content-mdc.mcfc.coCity har levert mange svake opptredener de siste månedene, spesielt på bortebane, men reiste seg i dag da Norwich ble slått 3-0 på Carrow Road. Med det er de lyseblå klar for fjerde runde i FA-cupen.

Manuel Pellegrini valgte å gjøre enkelte endringer på laget da han og hans mannskap tok turen til Norwich for å spille tredjerundekamp i FA-cupen i dag. I tillegg spilte han for første gang denne sesongen med to spillere på topp fra start. Det skulle vise seg å bli en suksess.

Mellom stengene fikk «cupkeeper» Willy Caballero fornyet tillit, og fikk dermed sin andre kamp på rad for City, etter at han på onsdag voktet buret i ligacupen. På høyrebacken var endelig Pablo Zabaleta med fra start igjen, etter å ha vært ute store deler av sesongen med skade. Det betydde at Bacary Sagna, som mer eller mindre har hatt klippekort på den posisjonen, var henvist til benken. I midtforsvaret ble det plass til Martin Demichelis, takket være at både Vincent Kompany og Eliaquim Mangala var ute med skade. Før kampen hadde Pellegrini hintet om at det kunne være duket for Sagna som midtstopper, men da lagoppstillingen ble klar en time før start, var det altså klart at Pellegrini hadde valgt å la 35 år gamle Demichelis være stopperpartner til sin landsmann Nicolas Otamendi. På venstrebacken kom Aleksandar Kolarov inn igjen for Gäel Clichy, etter at serberen ble spart på onsdag. På midtbanen ble både Fernandinho, David Silva og Yaya Touré spart, mens Kevin De Bruyne måtte finne seg en plass på benken. Inn kom Fernando, Jesus Navas og Raheem Sterling, mens det på topp var duket for en sjelden start for unggutten Kelechi Iheanacho, sammen med Sergio Agüero.

Norwich-keeper John Ruddy måtte i starten av kampen henge i tauene for å holde buret rent da City kom til flere gode muligheter på skudd, først ved Sergio Agüero, så ved Kelechi Iheanacho og deretter ved Aleksandar Kolarov. Det var med andre ord tydelig at City-spillerne var ute etter å revansjere seg fra onsdagens ligacupfiasko mot Everton, og tok i dag tidlig tak i kampen mot Norwich.

Etter kvarteret spilt skulle det da også stå 1-0 til gjestene fra Manchester, og det etter en nydelig prestasjon av Sergio Agüero som danset seg forbi fire Norwich-spillere samtidig som han avanserte oppover mot Norwich-målet. Da keeper Ruddy kom ut tuppet han bare ballen forbi ham, og kunne med det juble for sin ellevte scoring denne sesongen. Denne er uten tvil den fineste av dem alle, og den viser også en Agüero tilbake i god gammel form. En strålende prestasjon!

Agüero skulle nesten score sitt andre for dagen etter 27 minutter etter fint samspill med Kelechi Iheanacho, og bare tre minutter senere skulle samspillet mellom de to sørge for Citys andre scoring for dagen. En framspill endte opp hos Agüero, som fikk kontroll på ballen og til slutt sendte den videre til Kelechi Iheanacho. Fra 15 meter plasserte nigerianeren ballen trygt til side for John Ruddy, og kunne med det juble for sin femte scoring i City-drakta. Statistikken viser at han har scoret hvert 61. minutt han har spilt for City. At nigerianeren har en lysende framtid er det ingen som helst tvil om!

Dermed sto det 2-0 til pause til City, etter en omgang der de lyeblå hadde full kontroll, spilte god angrepsfotball og aldri var særlig truet av et relativt tafatt Norwich-lag. Dette kampbildet skulle også fortsette i andre omgang.

Etter 73 minutter var Jesus Navas ekstremt nære på å score, da han fyrte av mot mål og traff tverrliggeren. Innbytter Kevin De Bruyne var også nære på å score på returen, men keeper Ruddy fikk ryddet unna.

3-0 skulle det likevel bli fem minutter etter, da Kevin De Bruyne dro seg inn i boksen, og fra skrått hold sendte av gårde et skudd, som endte opp mellom beina på keeper Ruddy. At ballen var såvidt borti det ene beinet til Ruddy på veien tok mye av farten ut av skuddet, men ballen trillet i mål, til stor jubel fra de tilreisende City-supporterne, som bestemte seg for å gjeninnføre «Poznan-dansen» på Carrow Road, samtidig som hjemmepublikummet gikk hjem.

Norwich skulle så komme til et par gode sjanser, men Willy Caballero var tydeligvis svært innstilt på å holde nullen, og vartet opp med noen fine redninger da først Dorran prøvde seg, og så Lafferty.

Fem minutter før slutt var det duket for et svært så gledelig øyeblikk, sett med norske øyne. For aller første gang kom Bersant Celina inn for City, og 19-åringen som ble født i Kosovo, men vokste opp i Norge, gjorde dermed sin debut for Citys A-lag. Han var også nære på å score, bare minuttet etter at han kom inn, med et skudd som Ruddy reddet. Og bare tre minutter etter det igjen var samme Celina nære på igjen, og nok en gang måtte John Ruddy levere sitt ytterste for å forhindre ny City-scoring.

Dermed endte det med 3-0 til et mye mer positivt og sprudlende City enn det vi har sett den siste tida. Manuel Pellegrinis gutter er dermed klare for fjerde runde i FA-cupen, som trekkes førstkommende mandag. Og City er fortsatt det eneste laget som er med i alle fire turneringer.