4 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
4. januar 2020 18:31 FA Cup 2019/20 3. runde

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 52 433.

Oppsummering

League Two-laget bet godt fra seg, spesielt i den første omgangen, men til slutt var det likevel klasseforskjell mellom lagene. Manchester City er klar for fjerde runde i FA-cupen etter å ha vunnet 4-1 over Port Vale!

Det var nr. 3 i Premier League mot nr. 10 i League Two da Manchester City og Port Vales møttes i kveldens tredjerundekamp i FA-cupen. Slik skulle det likevel ikke se ut i den første omgangen, da gjestene bød på meget god motstand for et noe redusert Manchester City-mannskap. John Stones var tilbake fra sin skade, og spilte i midtforsvaret sammen med 17 år gamle Taylor Harwood-Bellis, som dermed fikk sin tredje førstelagskamp for Manchester City. Framover på banen spilte mange av de faste førstelagsspillerne, og det var også funnet plass til Phil Foden. Både Harwood-Bellis og 19 år gamle Foden skulle etter hvert tegne seg på scoringslista i kveldens kamp.

Foden var nære på allerede etter sju minutter da David Silva tok med seg ballen langs dødlinja og la ballen bakover i feltet til Foden som ventet på fem meter. Avslutningen ble blokkert. Også etter 15 minutter kunne samme Foden ha scoret for City, men headingen gikk rett på keeper Brown.

Fem minutter senere skulle imidlertid City få hull på byllen, etter å ha kontrollert kampen og eid ballen stort sett hele tiden i løpet av de første 20 minuttene. Oleksandr Zinchenko sendte av gårde en avslutning fra 20 meter og en Port Vale-spiller kastet seg foran for å prøva å blokkere. Det greide han imidlertid ikke, og det eneste han fikk til med sin lille berøring var å utmanøvrere sin egen keeper og forlenge ballen inn i hjørnet. Dermed 1-0 til City.

Det skulle absolutt ha blitt 2-0 etter 24 minutter, og det er nesten utrolig at hverken David Silva eller Sergio Agüero greide å få ballen i mål ved den anledningen. Ilkay Gündogan kom inn fra kant og slo ballen omtrent langs målstreken og på bakerste der David Silva var på plass og bare trengte å sette ballen i tomt bur. Han traff imidlertid ikke ballen skikkelig, og den gikk i en bue og spratt i tverrligger, før den datt ned igjen foran mål der Sergio Agüero akkurat ikke greide å sette den i mål. En utrolig sjanse, uten tellende resultat.

Og i stedet for 2-0 til City skulle Port Vale helt ut av det blå gå opp i angrep og utligne til 1-1. Innlegget fra kant var presist og inne foran mål ventet Tom Pope, som greide å komme seg foran Taylor Harwood-Bellis som ikke var helt våken i den situasjonen. Headingen til Pope var presis i det lengste hjørnet, og selv om Claudio Bravo strakk seg så lang han var, var det ikke mulig å nå bort. Dermed 1-1.

City skulle likevel gå til pause med ledelse. 41 minutter var spilt da ballen ble slått ut til Phil Foden på høyrekant. Han slo ballen knallhardt inn foran mål og til Sergio Agüero som befant seg på bakerste stolpe. Han fikk satt ballen i mål via en Port Vale-spiller, og da en VAR-sjekk fikk kontrollert at Foden ikke var i offside i det han ble spilt gjennom, betydde det at City igjen var i ledelsen.

Agüero kunne også ha scoret like etter hvilen. Zinchenkos stikker til Angeliño var fin, og spanjolens lave ball bak i feltet til Agüero var også presis, men dessverre ble avslutningen til argentineren altfor høy.

Også fem minutter senere kunne City ha scoret da Agüero kranglet ballen med seg i feltet og fikk slått en høy ball over på motsatt side foran mål der Bernardo Silva befant seg. Headingen hans var god, men keeper Brown fikk akkurat et par fingertupper på ballen, noe som gjorde at ballen gikk i stolperota og ut. Nære på!

Bare minuttet etter kunne også Phil Foden ha scoret etter en høy ball gjennom fra Ilkay Gündogan, men Fodens avslutning gikk rett på keeper.

Så skulle de lyseblå igjen få nettkjenning. 58 minutter var spilt da Phil Foden slo en lang ball inn i boksen, der Sergio Agüero var på plass og fikk headet ballen bakover i feltet til John Stones som fikk avsluttet – så vidt via foten til Taylor Harwood-Bellis, som sto rett foran streken, og i mål. Først så det ut til at Harwood-Bellis’ berøring hadde ødelagt for City, og at målet kom til å bli annullert for offside. VAR kom etter en god stund med opptegning av streker likevel fram til at en Port Vale-hæl var millimetere bak Harwood-Bellis, noe som gjorde at målet ble godkjent og at Taylor Harwood-Bellis dermed har scoret sitt første mål for Manchester Citys førstelag!

Manchester Citys forsvar har fått en del kritikk denne sesongen, og etter 69 minutter holdt John Stones på å rote det til da han skulle klarere ballen framover. Ballen gikk rett i en Port Vale-spiller og inn foran mål der Tom Pope befant seg. Heldigvis for Stones og City gikk headingens hans utenfor.

David Silva, som kommer nærmere og nærmere sin aller siste City-kamp, kunne ha så ha scoret, men avslutningen fra hjørnet av femmeteren etter 72 minutter gikk utenfor.

Det skulle likevel bli en City-scoring til. Ilkay Gündogans framspill mot Angeliño var presist, og Angeliños demping på brystet og lave ball inn foran mål var det også høy klasse over. Foran kassa ventet Phil Foden, som på stadion ble kåret til man of the match, og fikk satt inn 4-1 til City!

På overtid kunne innbytter Riyad Mahrez ha sørget for 5-1, avslutningen hans ble reddet av keeper. Det betydde likevel svært lite, for avansementet var allerede sikret. 4-1 til City, som dermed er klare for 4. runde i FA-cupen! Mer cupspill venter i neste kamp, men det er da semifinale i ligacupen det handler om. Motstander er Manchester United, og kampen spilles tirsdag kveld.