0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
25. september 2018 20:45 Ligacup 2018/19 3. runde

Dommer: Roger East. Tilskuere: 11 956.

Oppsummering

Manchester City hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i ligacupen, og slo oppskriftsmessig League One-klubben Oxford United 3-0 på bortebane. Og for en kveld det skulle bli for Phil Foden!

Pep Guardiola valgte å stille med en blanding av rutinerte og mer uerfarne spillere da City-mannskapet tidligere i dag satte seg på toget mot Oxford for å forsøke å ta seg videre til fjerde runde i ligacupen. Som ventet fikk 19 år gamle Aro Muric sjansen mellom stengene fra start, og fikk dermed sin debut i City-drakta. Også Oleksandr Zinchenko fikk sine første spilleminutter for City denne sesongen da han startet i en venstre kantrolle, og også unge Phil Foden og Brahim Diaz var å finne i startelleveren til City da tredjerundekampen i det som for tiden heter Carabao Cup ble sparket i gang 7:45 PM lokal tid. Vincent Kompany og Nicolas Otamendi var å finne i Citys forsvar, i tillegg til Danilo, som var tilbake fra skade og fikk sine første minutter i City-drakta denne sesongen. Også på midtbanen besto Citys lag av yngre spillere blandet med mer rutinerte, der David Silva og Riyad Mahrez var en del av sistnevnte kategori. På topp spilte Gabriel Jesus, mens Pep Guardiola valgte å eksperimentere med John Stones i en defensiv midtbanerolle i kveld. Stones bekledde også den rollen da han kom inn for Fernandinho mot Cardiff på lørdag, og det er tydeleg at Pep Guardiola har planer om å utvikle Stones i en ny rolle, i tillegg til sin vante midtstopperposisjon.

Et sterkt, men likevel svekket, City-lag, for anledningen i sine nye tredjedrakter, klarte ikke å produsere altfor mange målsjanser i løpet av den første omgangen, og slet med å trenge gjennom forsvaret til League One-klubben Oxford United, som for tiden ligger nest sist på tredje nivå, og ikke har hatt noen imponerende innledning på sesongen. Gabriel Jesus fikk ballen i nettet etter 19 minutter, men ble avvinket for en hårfin offside, mens David Silva var nære på med et skudd etter 25 minutter.

Etter 36 minutter skulle imidlertid kveldens første scoring komme, etter at Riyad Mahrez først ble felt. Dommer Roger East dømte fordel og lot spillet fortsette, noe Phil Foden utnyttet. Med en meget godt gjennomført pasning og gjennomspill til Brahim Diaz var han arkitekten bak det som skulle bli Citys første mål for kvelden. Diaz tok ballen med seg på brystet og skjøt. Skuddet gikk imidlertid rett i en Oxford-spiller, før ballen havnet på hodet til Gabriel Jesus, som fra kort hold fikk en enkel jobb med å heade ballen i det nærmeste hjørnet og dermed sørge for at det var bortelaget fra Manchester som tok ledelsen. På tribunen satt en av målscorerne fra den eneste andre gangen City har møtt Oxford i en cupkamp. Det skjedde i 1974 da City slo Oxford 5-2 i FA-cupens fjerde runde, blant annet takket være en scoring av Mike Summerbee.

Forrige gang City møtte Oxford var det imidlertid universitetsbyen som sto igjen som vinnere, etter at Oxford slo City 2-0 på Maine Road i mars 1998. City rykket et par måneder senere ned til tredje nivå. Selv om ingen av dagens City-spillere naturlig nok var med på dette, var det like full på tide å ta hevn, og etter en ikke altfor imponerende første omgang, skulle City komme til å skape langt flere sjanser i den andre omgangen.

Fem minutter ut i omgangen var en skuddvillig Danilo nære på å score med et skudd som omtrent strøk den borte vinkelstolpen, og bare et par minutter senere ropte City-spillerne på straffe da et skudd fra Brahim Diaz var oppe i hånden på en Oxford-spiller. Dommer East vinket imidlertid spillet videre.

Etter 71 minutter var Phil Foden nære på å score fra skrått hold, mens avslutningen hans endte opp i nettveggen. Oleksandr Zinchenko leverte en meget god forestilling og hadde en rekke presise langpasninger til Riyad Mahrez på motsatt kant. Bare minuttet etter Fodens sjanse førte en av disse pasningene til en god City-sjanse signert Mahrez.

Etter 78 minutter skulle det da også bli Riyad Mahrez som fikk æren av å sende City opp i 2-0, først etter at et Oxford-angrep ble brutt og City kontret. Phil Fodens gjennomspill til Riyad Mahrez oste klasse, og Mahrez var også dyktig som fikk tatt med seg ballen og stormet videre mot Oxfords mål, der han litt presset fikk satt ballen forbi keeper og i nettet med en presis avslutning. Gode prestasjoner av både Foden og Mahrez, som dermed scoret i sin andre kamp på rad. 0-2.

City hadde flere gode muligheter til å score, og Phil Foden tvang fram en god redning fra hjemmelagets keeper Mitchell tre minutter før slutt, og samme Mitchell skulle igjen stå i veien da innbytter Raheem Sterling prøvde seg kort tid etter.

0-3 skulle det likevel bli, to minutter på overtid, takket være Phil Foden, som garantert aldri kommer til å glemme kveldens kamp, da han scoret sitt første mål for klubben han har spilt i og holdt med siden han var liten gutt. Raheem Sterling var arkitekten. Han sendte ballen videre til Foden, som på direkten avsluttet fra ti meter i det lengste hjørnet med et presist skudd. Dermed 0-3, og det var en meget glad 18-åring som kunne juble for sin første City-scoring på A-lagsnivå!

Dermed er City videre til fjerde runde i ligacupen, i motsetning til Premier League-klubber som Burnley, Wolverhampton og Manchester United som røk ut i kveld.

PS. Fem minutter før slutt kom 17 år gamle Adrian Bernabe Garcia inn og fikk sin debut for City. Den unge spanjolen ble hentet fra Barcelonas akademi i sommer

PS 2. Citys EDS-lag slo A-laget til Crewe 4-1 i EFL Trophy i kveld.