1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
20. september 2017 21:00 Ligacup 2017/18 3. runde

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 14 953.

Tidslinje

Oppsummering

Det ble en thriller av en andreomgang, men City tok seg videre til fjerde runde i ligacupen etter en knepen seier borte over West Bromwich. Leroy Sané kunne juble for to scoringer, og City kunne juble etter endelig å ha blitt trukket på hjemmebane i en av de nasjonale cupene. I fjerde runde venter Wolves.

Det ble høydramatisk på The Hawthorns da City onsdag kveld tok seg videre til fjerde runde i ligacupen, takket være to scoringer av Leroy Sané. Et City-lag med åtte endringer på startelleveren fra lørdagens seier over Watford, tok en tidlig ledelse, men ble hardt presset utover i den andre omgangen. Til slutt raknet det, men kort tid etter skulle Leroy Sané sørge for avansement takket være en nydelig scoring i krysset. Mindre hyggelig var det at Ilkay Gündogan nok en gang ble skadet.

Pep Guardiola stilte med et sterkt mannskap i tredjerundekampen mot West Bromwich, men gjorde likevel åtte endringer på laget som startet mot Watford. Bare John Stones, Raheem Sterling og Gabriel Jesus var igjen. Som ventet fikk Claudio Bravo muligheten mellom stengene, mens også Eliaquim Mangala fikk sin første kamp fra start denne sesongen. Nokså uventet var Fabian Delph å finne som venstreback i denne kampen, mens Danilo spilte på motsatt side. På forhånd var det knyttet stor spenning til om Yaya Touré endelig skulle være inne i laget igjen, etter å ha vært ute i kulden så langt denne sesongen. Da lagoppstillingen ble offentliggjort en time før start var det klart at det var han, og at partnere på den sentrale midtbanen ble Bernardo Silva og Ilkay Gündogan – endelig tilbake fra start igjen etter sitt skademareritt. Mens Leroy Sané og Raheem Sterling startet på hver sin kant, startet Gabriel Jesus på topp.

City-spillerne jubler for en tidlig ledelse.

Som sagt skulle City ta en tidlig ledelse – før klokka hadde passert tre minutter lå ballen i nettet, og det kunne virke som om det skulle bli nok en storseier for City. Slik skulle det ikke gå, men City var iallfall i ledelsen, etter at Raheem Sterling la ballen inn i feltet. På direkten avsluttet Ilkay Gündogan, men keeper Foster reddet. Ballen gikk likevel bare ut i feltet igjen, direkte til Leroy Sané, som på sikkert vis plasserte ballen høyt i nettet, utagbart for keeper.

Etter at det verste sjokket hadde lagt seg skulle West Bromwich etter hvert spille seg mer og mer inn i kampen, selv om City også fortsatte med å produsere noen gode muligheter. Etter et kvarter spilt var Eliaquim Mangala nær ved å doble ledelsen etter at Leroy Sané slo inn fra høyrekanten. Inne foran mål knuste Mangala McAuley i duellen og fikk til en god heading, men keeper Foster fikk kastet seg og reddet headingen.

Halvveis ut i den første omgangen burde også Gabriel Jesus ha scoret, etter at han først på lekende lett vis hadde danset seg gjennom West Bromwich-forsvaret. Da han til slutt kom i glimrende avslutningsposisjon, fra sju meters hold, satte han kula høyt over mål.

Få minutter etter kunne også Leroy Sané ha økt til 2-0 etter en stikker gjennom fra Delph, men Foster var raskt ute og fikk avverget.

Kort tid før pause skulle også Raheem Sterling få en glimrende mulighet til å øke Citys ledelse, da han fra sekstenmeterstreken forsøkte å curle ballen opp i det lengste krysset. Engelskmannen så nok ballen i mål, men i siste liten greide Ben Foster å få kastet seg og slått ballen utenfor med en lang arm. En glimrende redning av Foster, og dermed sto det fortsatt bare 1-0 til gjestene City da lagene gikk inn til pause.

Yaya Touré var tilbake på banen, og fikk dermed sin 300. kamp for City!

Sett ut fra sjansestatistikken i den første omgangen kunne og burde City ha ledet med flere mål enn det ene til Leroy Sané i åpningsminuttene, men der City var nære på å score flere i de første 45 minuttene, skulle West Bromwich i den andre omgangen presse City lengre og lengre bakover på banen og også komme seg til flere svære muligheter. Det lillakledde City-forsvaret skulle få sitt å stri med, og det ble svært så nervepirrende for City-fansen både på tribunen på The Hawthorns, og foran tv-skjermene rundt omkring.

Raheem Sterling tvang fram en fin beinparade fra Ben Foster etter 55 minutter, og City burde også ha scoret da Leroy Sané kom alene med keeper, men uforståelig nok valgte å sende ballen videre til en presset Raheem Sterling, da sjansen hadde vært mye større om han skjøt selv. Pasningen til Sterling kom ikke fram, og den svære sjansen rant ut i sanden.

Bortsett fra dette skulle mye handle om West Bromwich i den andre omgangen, som var preget av digre sjanser, spill som bølget fram og tilbake, hissige spillere på begge lag og generelt en fæl kamp å se for supportere med dårlig hjerte. En skikkelig thriller med andre ord!

Etter 66 minutter var James Morrison svært nære på å score da han ble spilt gjennom av Robson-Kanu. Fra femmeterstreken skjøt han mot det lengste hjørnet med utsiden av foten, men heldigvis for Citys del strøk ballen stolpen på utsiden og ikke innsiden. Få centimetere fra en utligning der, med andre ord. I samme situasjon var også Danilo nære på å få foten på ballen da han forsøkte å stanse skuddet, og hadde han fått det ville det sannsynligvis ha endt med selvmål. Heldigvis for Citys del bommet Danilo på ballen og skuddet endte altså opp få centimetere utenfor stolpen.

Kort tid etter skulle det imidlertid rakne for City, etter at to West Bromwich-spillere fikk stå helt alene i feltet på en corner. En av dem var Claudio Yacob, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold, riktignok mellom beina på Claudio Bravo. Dermed 1-1 etter horribelt forsvarsspill av City, og West Bromwich skulle ikke gi seg med det.

Kort tid etter kom The Baggies seg fri på Citys venstrekant og ballen ble slått inn i feltet til Robson-Kanu, som fikk stå helt alene på sju meter og avslutte mot mål. Heldigvis for Citys del var avslutningen svak og gikk på utsiden av stolpen, men at vertene kom seg så lett til sjanser var urovekkende.

Kort tid etter var det kun en fin redning fra Claudio Bravo som forhindret scoring, men så, på en påfølgende overgangen, skulle City, mot spillets gang, kontre og igjen gå opp i ledelsen. Bernardo Silva fant Leroy Sané med en flott stikker, og mens stikkeren var fin, var Sanés prestasjon enda bedre. Tyskeren lurte av en spiller, før han fra seksten meter skjøt i steget – nydelig oppe i krysset bak en sjanseløs keeper! City-fansen bak mål jublet ellevilt, og følte nok at de måtte ha trukket «get out of jail»-kortet. Midt i en kraftig West Bromwich-dominans gikk City tilbake i ledelsen, takket være Leroy Sanés andre mål for kvelden etter 71 spilte minutter.

Dramatikken var likevel ikke over med det, for hjemmelaget skulle fortsette med å dominere ute på gressmatta og spille seg til flere gedigne muligheter. Innbytter Rondon headet et innlegg fra kant like utenfor stolpen, og på overtid, etter at tv-sendingen ble brutt og norske tv-seere i stedet fikk servert reklame mens dramatikken nådde sitt klimaks på The Hawthorns, skulle hjemmelaget få alle tiders mulighet da et skudd ble halvveis blokkert, men i stedet havnet i beina på Hal Robson-Kanu, som fikk stå alene på sekstenmeter, mens City-forsvaret omtrent hadde stoppet opp. Avslutningen gikk imidlertid svakt utenfor stolpen, og dermed kunne Pep Guardiola puste lettet ut.

Claudio Yacob med en stygg felling bakfra som nok en skader kneet til Ilkay Gündogan.

Det ble alt annet enn «a walk in the park», men City greide å ta seg videre til fjerde runde i ligacupen, etter en kamp som kostet blod og svette, ikke minst for Ilkay Gündogan, som måtte byttes ut etter knappe timen spilt. En stygg felling bakfra av Claudio Yacob resulterte i at argentineren fikk gult kort, mens Ilkay Gündogan, som har kjempet seg tilbake etter et ti måneder langt skademareritt med en alvorlig kneskade, nok en gang skadet kneet sitt. Det gjenstår å se hvor lenge tyskeren blir ute av spill, men at det fort kan bli noen uker på sidelinja er det liten tvil om.

Motstander i fjerde runde i ligacupen blir Championship-laget Wolverhampton, og utrolig nok fikk City endelig en hjemmekamp etter å ha blitt trukket på bortebane i de nasjonale cupene (FA-cupen og ligacupen) ti ganger på rad! Kampen spilles 24. eller 25. oktober.