4 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. januar 2018 16:00 FA Cup 2017/18 3. runde

Dommer: Graham Scott. Tilskuere:

Oppsummering

Det var Burnley som ledet til pause, men det var Manchester City som endte opp med storseier i FA-cupens tredje runde, etter å ha scoret fire mål i den andre omgangen.

Pep Guardiola stilte med et sterkt mannskap da Burnley tok den korte turen til Manchester for å møte hjemmelaget City i tredje runde i FA-cupen. Claudio Bravo fikk som ventet sjansen mellom stengene, i tillegg til at unge Oleksandr Zinchenko bekledde Citys venstreback. Ellers var det tilnærmet toppet lag, med unntak av at Kevin De Bruyne ble hvilt fra start. Belgieren var imidlertid å finne på benken. Mens enkelte hadde ventet at David Silva tok turen tilbake til Spania for å være med familien og hans sønn, som ble født altfor tidlig og kjemper en kamp for livet, var spanjolen på plass på Citys midtbane fra start, sammen med Ilkay Gündogan, Fernandinho og med Leroy Sané og Raheem Sterling på hver sin kant. På topp spilte Sergio Agüero hele kampen, og kom også til å score to ganger.

Det ble en svært todelt kamp for Manchester City, som ikke leverte noen særlig god førsteomgang, til tross for at laget som vanlig hadde ballen 75% av tida. De lyseblå slet med å finne åpningene i Burnley-forsvaret, mens Burnley fikk to gode muligheter der de scoret på den ene av dem. Først slapp City med skrekken etter 19 minutter da en corner ble slått inn i feltet og Ben Mee dukket opp på bakerste stolpe og headet inn i feltet igjen. Utrolig nok gikk ballen forbi alle, tre meter fra målet, til tross for at det var en haug med spillere i feltet.

Seks minutter senere, etter 25 minutter spilt, skulle City likevel ikke slippe unna, etter at John Stones først gjorde en brøler da han sleivsparket ballen og dermed sendte Burnleys Ashley Barnes alene med Claudio Bravo. Det er mulig Bravo kunne ha gjort en bedre jobb, men skuddet til Barnes var hardt, og gikk inn i det nærmeste hjørnet, til stor jubel for bortesupporterne.

Ikke før i andre omgang skulle City greie å svare på dette, men da ble det til gjengjeld også slått knallhardt tilbake. I løpet av et drøyt minutt (57. minutt) hadde City ikke bare utlignet, men også snudd fra 0-1 til 2-1. Begge målene ble scoret av Citys toppscorer gjennom tidene – Sergio Agüero.

Først var det et frispark som ble tatt raskt av Ilkay Gündogan, som spilte gjennom Agüero, mens Burnley-forsvaret sto og sov. Alene med keeper banket argentineren ballet i nettmaskene og dermed 1-1.

Og så, et drøyt minutt senere, skulle nøyaktig de to samme personene være involvert da City gikk opp i føringen. Et fantastisk angrep endte med Ilkay Gündogan spilte gjennom Sergio Agüero med et frekt hælspark, som totalt lurte Burnley-forsvaret. Kun Agüero var iskald alene med keeper, som han rundet, før han satte ballen i det tomme nettet. Dermed 2-1 til City!

Mens City fortsatte med å fosse i angrep, gikk Burnley opp i limingen, og etter 62 minutter burde det absolutt ha blitt 3-1 da Danilo litt overraskende skjøt fra spiss vinkel. Burnley-keeper Pope måtte gi retur, og at Leroy Sané fra to meter greide å sette ballen over på åpent mål er nesten utrolig. Ballen kom imidlertid veldig fort på han.

3-1 skulle likevel komme. 71 minutter var spilt da David Silva spilte gjennom Leroy Sané, som fikk ballen med seg forbi Ben Mee, før han satte ballen i det lengste hjørnet bak keeper. Nok en flott City-scoring!

4-1 skulle det også bli, og det var innbytter Bernardo Silva som skulle få æren av å sette inn Citys fjerde mål for ettermiddagen. Innbytter Kevin De Bruyne startet det hele med et lekkert gjennomspill til Leroy Sané, som nok må ha blitt litt overrasket av å se en utrusende Burnley-keeper Pope befinne seg langt utenfor eget mål. Med Pope totalt på blåbærtur, kunne Sané sende ballen videre til Bernardo Silva, som satte ballen i det tomme målet, bak beina på et par Burnley-forsvarere som kastet seg ned for å prøve å blokkere ballen, til liten nytte. Dermed 4-1 til City!

Etter dette skjedde det svært lite, og mens City-spillerne trillet ball gjennom hele tilleggstiden på tre minutter, ble bare Burnley-spillerne joggende lett mellom.

4-1-seieren vil altså si at City er klar for fjerde runde i FA-cupen. Først er det imidlertid ligacupen som gjelder. Bristol City kommer på besøk til Manchester tirsdag kveld for å spille første semifinale.