1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. september 2016 20:45 Ligacup 2016/17 3. runde

Dommer: Keith Stroud. Tilskuere: 18 237.

Oppsummering

swansea-city-ligacupCity er klar for fjerde runde i ligacupen etter å ha slått Swansea på Liberty Stadium. Nå venter lokalderby mot Manchester United på Old Trafford i neste runde.

City og Pep Guardiola tok sin niende strake seier på rad da Swansea ble beseiret i ligacupens tredje runde i går kveld. Dermed fortsetter Citys seiersrekke å vokse seg større og større, og den tidligere rekorden på 11 kamper på rad med seier nærmer seg.

Pep Guardiolas menn spilte i går i helt nye tredjedrakter, som ble brukt for første gang i kamp i går. De oransje og blå draktene har fått mye oppmerksomhet på grunn av sitt karakteristiske utseende som visstnok skal være et symbol for det kreative aspektet ved City. Uansett – City-gutta fortsette å levere varene også i nye drakter og tok seg relativt greit til fjerde runde i ligacupen, selv om det absolutt ikke hadde trengt å gå slik og det skulle bli relativt nervepirrende mot slutten.

Pep Guardiola gjorde hele ni endringer på laget som startet mot Bournemouth i helga. Mellom stengene fikk Willy Caballero spille i stedet for Claudio Bravo, mens den eneste som startet i forsvaret som også startet på lørdag var venstreback Gaël Clichy. Inn for Sagna, Otamendi og Kolarov kom Zabaleta, Stones og Vincent Kompany, som endelig var tilbake i laget etter å ha haltet av banen bare ti minutter ut i borteoppgjøret mot Real Madrid i Champions League semifinale i mai i forrige sesong. Siden den gangen har belgieren vært skadet og jobbet med å trene seg opp igjen, noe som blant annet gjorde at EM i sommer røk, i tillegg til hele sesonginnledningen. I går var det altså duket for nok et comeback – et comeback som på ingen måte skulle ende godt for Kompany.

På midtbanen lot Guardiola ungguttene Angelino (egentlig José Angel Tasende) og Aleix Garcia starte, sammen med Fernando som tok Fernandinhos rolle, og Leroy Sané som fikk sin første kamp fra start i City-drakta. I tillegg startet Jesus Navas og helt på topp – Kelechi Iheanacho. På benken hadde imidlertid Guardiola plassert tyngre skyts i form av Kevin De Bruyne, men også der befant det seg flere unggutter – Angus Gunn, Tosin Adarabioyo, Pablo Maffeo og Brahim Diaz. Sistnevnte skulle ti minutter før slutt komme inn for Kelechi Iheanacho og dermed få sin debut for City! Den 17 år gamle spanjolen er regnet som et stort talent, og av mange som det aller største talentet i Citys akademi.

Selv om City stort sett hadde grei kontroll på Swansea i går (med enkelte unntak), var ikke det spillet City-spillerne leverte helt av samme klasse som vi har blitt vant til i de siste kampene. Med store endringer på laget kom det ikke helt uventet at samspillet ikke satt like godt som mot for eksempel West Ham, Manchester United eller Bournemouth. Keeper Willy Caballero viste at han er langt svakere med ballen i beina enn nyinnkjøpte Claudio Bravo, og sendte ved et par anledninger i første omgang ballen rett til en Swansea-spiller da han fikk ballen. Ved én anledning endte det med en kjempesjanse for Swansea da argentineren sendte ballen rett til en Swansea-spiller som ventet på 16 meter, men han fikk heldigvis rettet opp i feilen ved å slå skuddet over.

Også John Stones skapte problemer i City-forsvaret da han ved en anledning i andre omgang førte ballen innover fra kant og inn i midten i eget forsvar, men fikk ballen altfor langt foran seg og mistet den til en Swansea-spiller som dermed hadde åpen vei mot mål. Heldigvis for Citys og Stones del leverte Willy Caballero og redning av høy kvalitet og forhindret dermed scoring.

Et litt frynsete City-forsvar til tross – de oransje og blå hadde stort sett kontroll og dominerte banespillet på Liberty Stadium. En avslutning av Angelino like utenfor tidlig i kampen etter et innlegg fra Pablo Zabaleta på kant kunne fort ha endt i scoring, og også innlegg fra Aleix Garcia etter 33 minutter kunne ha endt i scoring da hjemmelagets Mike van der Hoorn holdt på å sette ballen i eget mål.

Scoring skulle det imidlertid ikke bli før tre minutter ut i den andre omgangen etter et nydelig City-angrep som startet med egen keeper. Etter en rekke trekk og mange pasninger endte angrepet med at Angelino sendte ballen videre til Gaël Clichy, som avsluttet via en Swansea-spiller og til side for keeper fra cirka ti meter. En flott scoring, først og fremst på grunn av oppbygningen!

En drøy halvtime før slutt kom Kevin De Bruyne inn for Angelino, noe som forbedret angrepsspillet. Det ble imidlertid Aleix Garcia som etter 67 minutter kom til å gi City 2-0 etter en presis avslutning da Jesus Navas fra kant sendte ballen bakover i feltet til Garcia som ventet og deretter avsluttet presist i hjørnet. Scoringen var 19-åringens første på A-lagsnivå i City, og må garantert ha vært en stor opplevelse for spanjolen som debuterte for City i FA-cupen mot Chelsea i vår, før han fikk sine første minutter i Premier League mot Bournemouth sist helg da han kom inn et kvarter før slutt.

Som tidligere nevnt debuterte også Brahim Diaz for City mot Swansea, og kort tid før slutt kom også Tosin Adarabioyo inn. Den engelske midtstopperen har imidlertid vært på banen før for Citys A-lag – i den nevnte kampen mot Chelsea i FA-cupens 5. runde forrige sesong, og også i Champions League-kvalifiseringen hjemme mot Steua Bucuresti denne sesongen.

På overtid i gårsdagens kamp skulle også Swansea få en redusering takket være innbytter Gylfi Thor Sigurdsson, som i kampens fjerde tilleggsminutt sørget for 1-2 etter en avslutning i hjørnet etter et innlegg fra kant. De hvitkledde prøvde deretter å legge inn en liten sluttspurt, men de skulle imidlertid ikke greie å komme nærmere enn 1-2, og da dommer Keith Stroud blåste av kampen var det med City som vinner.

Et stort skår i gleden var imidlertid at Vincent Kompany så ut til å skade seg igjen i forbindelse med Swansea-scoringen da han prøvde å blokkere, og muligens fikk en strekk samtidig. Han måtte i alle fall forlate banen, slik at City, som hadde gjort alle byttene, måtte avslutte kampen med ti mann.

Like etter kampslutt på trekningen til fjerde runde i ligacupen foretatt, og den viste at City må ta turen til Old Trafford for å møte Manchester United. Kampen spilles tirsdag 25. eller onsdag 26. oktober.