0 - 5
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. januar 2017 20:55 FA Cup 2016/17 3. runde

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 56 975.

Oppsummering

web-the-squad-celebrates-pa-29634166Det ble lekestue da City for første gang tok turen til London Stadium for å møte West Ham i FA-cupens tredje runde. De lyseblå ga seg ikke før det sto 0-5 på resultattavla!

City er dermed klare for fjerde runde i den tradisjonsrike turneringen, etter det som ble en fantastisk kamp sett med City-øyne. Målene rant inn bak West Ham-keeper Adrian, som hele fem ganger måtte inn i nettet og hente ut ballen.

På motsatt side hadde Willy Caballero lite å gjøre, og Citys forsvar, bestående av Bacary Sagna, Nicolas Otamendi, John Stones og Gaël Clichy, ble heller ikke satt på de store prøvene. På midtbanen startet, kanskje noe overraskende, Pablo Zabaleta sentralt sammen med Yaya Touré, sammen med Kevin De Bruyne og David Silva på kantene. På topp startet Raheem Sterling og Sergio Agüero. Utover i kampen skulle det også bli spilletid på Nolito, Aleix Garcia og til slutt Fabian Delph, som endelig var tilbake på banen igjen for første gang siden august.

Citys første sjanse i kampen skulle komme etter åtte minutter da David Silva fant Pablo Zabaleta i boksen. Skuddet til argentineren ble imidlertid blokkert og nådde aldri fram til mål. Få minutter etter var det Willy Caballeros til å være i aksjon, men Citys sisteskanse og «cupkeeper» hadde få problemer med å slå vekk skuddet til Antonio.

Citys begynte utover i omgangen å ta mer og mer over, og kunne først tatt ledelsen etter 27 minutter da Raheem Sterling ble spilt gjennom, men han ble taklet akkurat i det avgjørende avslutningsøyeblikket. På den påfølgende corneren fikk Sergio Agüero sendt avgårde en volley mot vinkelen, men en nydelig Adrian-redning sørget for at det ikke ble scoring.

Like etter at halvtimen var passert skulle imidlertid Citys endelig få hull på byllen. Pablo Zabaleta ble felt inne i boksen og dommer Michael Oliver pekte resolutt på straffemerket. Yaya Touré gjorde som han gjorde mot Hull i romjula – plasserte straffesparket sikkert til side for keeper, og dermed sto det 1-0 til City. Mot Hull var ikke Sergio Agüero på banen, men det var han i kveld, noe som altså betyr at Pep Guardiola nå foretrekker at ivorianske Touré tar straffene i stedet for Agüero, som jo har bommet på flere straffespark denne sesongen. Yaya Touré har på sin side scoret på samtlige straffer han har hatt for City.

Kort tid etter at City tok ledelsen skulle hjemmelaget West Ham få en gigantisk mulighet til å utligne. Antonio dro seg fri og fikk avsluttet mot Citys mål, men der var Willy Caballero på plass og fikk slått ballen til siden – men bare til Feghouli, som på åpent mål greide å sette ballen langt utenfor. Nå skal det riktignok sies at han var presset av Gaël Clichy, som gjorde en god jobb i situasjonen. Likevel burde det stått 1-1.

Og i stedet for at det skjedde, skulle City straffe hjemmelaget kraftig – to ganger til før pause! Det var et nydelig City-angrep som la grunnlaget for kveldens andre scoring, som kom etter 41 minutter, men det hele skulle ende med at norske Håvard Nordtveit satte ballen i eget mål etter et perfekt slått innlegg fra kant av Bacary Sagna, som mente å treffe Raheem Sterling. I stedet ble det altså en svært presset nordmann som kom til å sende ballen i eget mål, og dermed sende City opp i 2-0. Sagna skal forøvrig ha mye ros for måten han var involvert i scoringen på. Han sendte ballen fra seg og fikk den tilbake på direkten flere ganger, samtidig som han fra langt nede på egen banehalvdel stormet oppover høyrekanten, og så altså la et perfekt innlegg inn i feltet.

Og bare et par minutter etter skulle det bli 3-0 til City! Håvard Nordtveit opphevet offsiden da City stormet i angrep etter at Raheem Sterling ble spilt fri. Sterling fant deretter David Silva, som hadde så god tid alene med keeper at han tok seg tid til å ta en ekstra berøring for å lure keeper ned, før han satte ballen sikkert i det tomme buret. Nok en flott scoring av City og 3-0!

Og vondt skulle bli til verre for West Ham. Andre omgang åpnet med et Yaya Touré-skudd som Sergio Agüero på hockeyvis styrte inn i mål med utsida av foten. Dermed sto det utrolige 0-4 i London.

Etter dette skulle det roe seg ned, og City-spillerne virket å være fornøyde med å lede med fire mål. Pep Guardiolas gutter var imidlertid ikke helt ferdig ennå, for det skulle også komme en femte scoring – i det 84. minutt. Det måtte mållinjeteknologi til for å se at John Stones heading etter en corner hadde vært over streken, Stones kunne uansett juble for sin aller første scoring i Manchester City-drakt.

5-0-seieren er tangering av Pep Guardiolas beste resultat med City så langt (slo også Steua Bucuresti 5-0 på bortebane i Champions League-play off) og City har nå vunnet fem av sine seks siste kamper og har i de samme kampene målforskjellen 14-3! I en cupkamp er det kanskje ikke så viktig hvor mye en vinner, men 5-0-seieren på bortebane gir garantert selvtillit til spillerne, samtidig som Pep Guardiola nok slipper unna for mange kritiske spørsmål fra journalister i den nærmeste tida.

Bortekampen mot West Ham var i utgangspunktet regnet som en vanskelig kamp, og også kampen City skal spille neste helg er på papiret ansett som en særs vanskelig kamp. Da venter nemlig Everton på bortebane i Premier League. Kampen spilles søndag 15. januar kl. 14.30.